Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?! №4

• 45 160
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
Извинявам се за глупавия въпрос ама тъкмо изпрах и включих да суша и водата спря. Да сложа ли комбито на пауза или да продължа сушенето. Питам защото съм чувала че за самостоятелна сушилня не е необходимо да бъде вързана към канал и по тази логика не би трябвало и на комбито да му трябва вода за да суши?

И за какво му е вода на комбито? Канал му трябва, но нищо друго.
На комбито с термопомпа не му трябва вода, за да суши, но комбито с обикновен нагревател има нужда от вода докато суши. В процеса на сушене изразходва вода малко по-малко отколкото количеството, с което пере.

# 511
Не се бях замисляла за другия вид комбита, съдех по моето.

# 512
Извинявам се за глупавия въпрос ама тъкмо изпрах и включих да суша и водата спря. Да сложа ли комбито на пауза или да продължа сушенето. Питам защото съм чувала че за самостоятелна сушилня не е необходимо да бъде вързана към канал и по тази логика не би трябвало и на комбито да му трябва вода за да суши?

И за какво му е вода на комбито? Канал му трябва, но нищо друго.
На комбито с термопомпа не му трябва вода, за да суши, но комбито с обикновен нагревател има нужда от вода докато суши. В процеса на сушене изразходва вода малко по-малко отколкото количеството, с което пере.
Благодаря за изчерпателния отговор!

# 513
E да в тази тема само комбота с термопомпа, недай си Боже да не е Aeg JoyJoyHug

# 514
E да в тази тема само комбота с термопомпа, недай си Боже да не е Aeg JoyJoyHug
Аз не съм с такова комби, ама дали не е от марката и модела, а не от темата?
Т.е. причинно-следствената връзка да е обратна?

# 515
Честито на новодошлите в отбора на Electrolux EW7WN369S
Със здраве да си я ползвате!

Абе стърчи си,но мен не ме дразни. И честно казано чак такава драма с мъховете нямам. Пускам редовно почистването след сушене и толкова
Скрит текст:
+1
Много доволна и от функцията "Пара". Не бях извадила повече от 10 часа изсушеното пране и едни ризи се бяха поомачкали. Пуснах ги на пара и почти не останаха гънки.
   Да попитам - дали е подходящо в това комби да се сушат маратонки?

# 516
Много е приятно да прочетеш, че някой се радва на новия си уред. Със здраве да си ги използвате и да ви служат вярно, колкото може повече!
Аз не съм сушила маратонки в уред без термопомпа, но пък можеш да пробваш с някои по-старички и прежалени. Даже аз бих започнала да ги пускам за време- да кажем първо бих пуснала 15 мин., отварям, поглеждам и съобразявам какво да правя по-натък. Бих сложила всяка обувка в мрежа за пране, че ако се разлепи или разпадне нещо, да не омаже барабана. Изобщо, цялото сушене за първи път, ще проконтролирам лично  с чаша кафе в ръка Simple Smile до пералнята.

# 517
Благодаря, petiaivanov! Внучетата ме изненадаха с мокри маратонки след игра в дъжда и скачане в локвите. Не посмях да експериментирам, за да не останат боси в неделя вечер Simple Smile
Дъщеря ми има отделна сушилня с термопомпа, АЕГ, в момента не мога да кажа модела. В другата тема коментирахте преди време за едни поставки, които се слагат в барабана, за сушене на маратонки, пуловери. Искам да ѝ взема такава и ще се допитам там за напътствия.
За комбинираните уреди има ли такива "екстри"?

# 518
Мисля, че за комбитата няма. Поне на моето няма къде да се фиксира поставка.

# 519
  • София
Искам да се образовам по въпроса з комбитата, защото може да ни се наложи. Още не съм избистрила концепцията дали да мисля в посока отделни уреди и как да стане това.
Не пера по няколко перални дневно, дори не всеки ден.
В някаква група преди години твърдяха, че при ограничени финанси по-добре да е скъпа от по-ниска марка, отколкото евтина от скъпа марка. Вие какво мислите?

# 520
Ако имаш място, не се колебай за отделни уреди. Аз в едното жилище нямам и компромисно съм взела комби Neff, но в другото не съм мислила никак - там има място и са отделни.
И от комбито съм доволна, но отделните уреди са по-добро решение.
Дори и да не переш всеки ден сега, може и да започнеш, защото за сушилнята е още по-наложително да се сортират дрехите по материя с оглед избор на най-подходящата програма. Така се налага да се пере по-често.

# 521
Искам да се образовам по въпроса з комбитата, защото може да ни се наложи. Още не съм избистрила концепцията дали да мисля в посока отделни уреди и как да стане това.
Не пера по няколко перални дневно, дори не всеки ден.
В някаква група преди години твърдяха, че при ограничени финанси по-добре да е скъпа от по-ниска марка, отколкото евтина от скъпа марка. Вие какво мислите?
Мисля, че това схващане е абсолютно погрешно. Гледа се какво предлага дадения модел (като качество на компоненти, програми...) и се сравнява с други модели в същия ценови клас.

# 522
Има ли някой доволен от гаранционното обслужване на Техмарт?

# 523
Здравейте, опитах се да изчета тази, както и предишните теми. Може ли да ми помогнете да се уверя, че съм разбрала правилно. Това ли е най-добрият вариант за комби за момента AEG L9WBC61B?
https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-aeg-serija-9000-energ … _LeQaAsUHEALw_wcB

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 15:56 от s1sit0

# 524
Има ли някой доволен от гаранционното обслужване на Техмарт?
Те не са сервиз.

Здравейте, опитах се да изчета тази, както и предишните теми. Това ли е най-добрият вариант за комби за момента AEG L9WBC61B?
https://www.emag.bg/peralnja-sys-sushilnja-aeg-serija-9000-energ … _LeQaAsUHEALw_wcB
И тези:
това е по-новият модел: https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr98165xe
 Тази е за 9 кг и мисля, че е с някоя липсваща функция, но не помня вече коя (вижте ги в упътванията): https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-lwr96944b

Същите модели ги имат и Електролукс, но пусти черен петък, сайтът на Технополис не се отваря.
https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-sta … -dryer/ew9w161bc/
https://www.electrolux.bg/laundry/laundry/washer-dryers/free-sta … -dryer/ew9wn249w/

Вземето, която намерите най на сметка и не се водете от това дали е АЕГ или Електролукс. На един производител са и са аналогични модели.

Последна редакция: чт, 16 ное 2023, 16:01 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт