Термин Август 2023🤰🏻

• 43 186
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Ооо и аз бях свикнала само с 1 ядене вечер, но сега ям по три пъти на ден. Сутрин не съм толкова гладна, но около обяд съм като вълк Grinning и като минат повече часове между храненията като че ли почва да ми се гади леко. А какъв избор на храна пада - хем съм гладна, хем каквото и да погледна не ми се яде. Мога да карам предимно на сандвичи Grinning

Иначе явно са прави хората като казват, че ден с ден не си прилича - вчера бях енергична, днес не мога да се събудя. Аз започнах утрогестана и може би и той влияе на симптомите.

# 241
При мен единствено гърдите ме болят ужасно, спазми наподобяващи менструални, вчера имах леко зацапване с бледо розово течение, може би два пъти да ми се е гадило и заспивам по-рано от обичайното.

# 242
Момичета от два дни някъде съм с много гадно неразположвние - гадене, оригване, втрисане и особено след храна ми става много гадно.. Притеснявам се, че февруари ми извадиха жлъчката и сега незнам дали тези симптоми са от бременността или от проблема със жлъчката, който уж се реши, като я извадиха Sad.  Има ли някоя друга сред вас без жлъчка?

# 243
Juvergazza аз доколкото знам при отстранена жлъчка и въобще при проблеми с нея трябва да се внимава с яйцата, сладкото и тежките храни.  Според мен щом преди си нямала тези проблеми, неразположението ти сега е от бременността, тези симптоми са си характерни за нея. Аз само 1-2 пъти съм имала гадене, но първите дни бях яла боб и после ми беше толкова зле, болки, киселини, подуване, всички екстри цяла вечер. Може и при теб да се дължи на някаква по-тежка храна. В момента всякакви проблеми в организма са нормални и обясними, не се притеснявай Hug

# 244
А на какво наблягате като храна. Аз гледам да ям орехи, яйца, плодове, бобови. Хляб почти не ям, защото съм и с ИР.
Затруднява ме това с храната. Искам да е полезно за бебето, но и вкусно.

# 245
Старая се да приемам достатъчно протеин от качествени източници - месо, риба, яйца.
Гледам да заместя белия хляб с пълнозърнест и да ям повече плодове, което засега не ми се получава много, но пък си цедя сокове от грейпфрути и портокали и ми понасят добре.
Изобщо не ми се яде сладко, по-скоро солено и затова наблягам на зеленчуците. Пристрастена съм към салатата от цвекло, морков и джинджифил.

# 246
Аз ям каквото ми понася, защото към доста храни изпитвам отвращение и ми е трудно в момента да се храня здравословно. Влизам в магазина и си взимам каквото ми се прияде като го видя или се сещам за нещо и моля мъжа ми да ми го купи. Вчера много ми се ядяха кисели краставички и компот от вишни. От водата ми става гадно и се насилвам да пия, но компотът ми понася добре. Ям зелени ябълки, мандарини, малини, черни маслини, таратор, пържени картофи, краве сирене. Като цяло ми се ядат само солени и кисели храни. Сладки неща изобщо не ям, а преди ядях всеки ден. От няколко дни ми се яде много и спанак. Надявам се да не ми се гади от него.

# 247
На мен ми се ядат много малко неща. А и ние сме вегетарианци от години. Наблягам на бобови, киноа, плодове и зеленчуци, смутита, фрешове и както казах сандвичи 😁 и на мен не ми се яде изобщо сладко и ям основно солени неща.

Някой има ли идея дали фолиевата киселина във витамините Огестан е метилирана?

# 248
Аз ям каквото ми понася, защото към доста храни изпитвам отвращение и ми е трудно в момента да се храня здравословно. Влизам в магазина и си взимам каквото ми се прияде като го видя или се сещам за нещо и моля мъжа ми да ми го купи. Вчера много ми се ядяха кисели краставички и компот от вишни. От водата ми става гадно и се насилвам да пия, но компотът ми понася добре. Ям зелени ябълки, мандарини, малини, черни маслини, таратор, пържени картофи, краве сирене. Като цяло ми се ядат само солени и кисели храни. Сладки неща изобщо не ям, а преди ядях всеки ден. От няколко дни ми се яде много и спанак. Надявам се да не ми се гади от него.

Почти същото е и при мен. Последните дни съм на спанак 😅

# 249
Здравейте и от мен. Като чета май всички сме на кисело Simple Smile. На никой не му се яде сладко. Аз също съм в тази група, тази седмица буквално ям само салата и пържени картофи, а сутрин като стана една препечена филия без нищо и до обяд ръфам солети, защото нищо друго не ми понася организма.
juveragazza аз също го имам това втрисане, особено вечер. Също така след харан ми става много лошо, макар да се храня супер бавно.

# 250

Почти същото е и при мен. Последните дни съм на спанак 😅
Ако не ми се гади от него, май и аз ще мина на спанак.
Аз изпитвам много силен глад напоследък, а така ми се гади по цял ден, че не искам да ям нищо. Ако не ям обаче, ми става още по-зле, така че гледам да ям през няколко часа - ябълка, мандарина или нещо друго.

# 251
И при мен е същото Love sea. Но вече и от мандарини ми се гади и наблягам на зелени ябълки, лимони, крекери.

# 252
И аз съм в клуба с глада..и хапването на солени неща.
Огладнея ли, трябва да хапна нещо веднага и трябва да закуся, не мога да чакам както преди бременността или пък да не закусвам. И като licorne и на мен ми се гади, когато ми пристъргва корема от глад.. като хапна се оправям.    
Някой беше написал за туршия и пържени картофи тук, е ..познайте какво вечеряхме снощи. 😀 А туршията на баба е просто великолепна 💓

На мен днес ми беше първият преглед в 6+3г.с. Видяхме мъничето, отговаря си идеално, видяхме и пулсациите 💓 олекна ми малко.
Успех на всички! 🍀

Последна редакция: чт, 22 дек 2022, 15:33 от Jupiter sea

# 253
Момичета, вие при кой лекар ходите? Търся препоръки. Става дума за София. Не мога да си намеря свестен гинеколог. Бях на първи преглед тази седмица, но съм много разочарована. Лекарката ме претупа сякаш бързаше да минат всички и да си ходи. Дори не разбрах в коя седмица съм, защото не ми обясни нищо. Не ми обърна никакво внимание, а в кабинета влизаха и други жени и честно казано на мен това ми се стори много непрофесионално и ми беше неудобно да споделя за проблемите си пред други хора и да задавам въпроси. Искам да ходя при лекар, който се държи добре, който ще ми обърне внимание и ще отговаря на въпросите ми, защото все пак ми е за пръв път, притеснена съм и не съм наясно с нещата. Тази дори не ми честити бременността и бързаше да прегледа следващата пациентка. Вероятно е била уморена, но това не значи, че трябва да се държи така с пациентите си.. Не мисля да ходя повече при нея, но имам ли право с амбулаторния лист, който ми е дала, да се запиша на вторичен преглед при друг лекар или трябва да взема ново направление ?

# 254
Юпитер, честита пулсираща точица! Много се радвам, че всичко е наред! Heart Hug

И аз с интерес ще следя препоръките за лекар. Имам страхотна АГ, но мисля, че не изражда и вероятно ще търся и друг.

Общи условия

Активация на акаунт