Термин Август 2023🤰🏻

• 43 135
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Момичета, днес ходих на преглед заради това зацапване. Оказа се, че аз също имам хематом и заплашващ аборт.. Cry Много съм притеснена..
И на мен ми предписаха Утрогестан, но заедно с други лекарства и не съм сигурна, че разбрах дали трябва да го приемам перорално или вагинално. Има ли значение как се приема? Мисля, че лекарката каза да го пия, но не съм 100% сигурна, защото доста се разстроих по време на прегледа..
Иначе бебето си отговаря на седмицата. Днес за пръв път чух и сърчицето, но съм много притеснена в момента и не смея да се зарадвам.. Cry

# 346
Zhuzhinka, добре дошла! Разбирам те много добре - и аз съм с няколко загуби, и умирам от страх, живея ден за ден. Този път ще е наред всичко и ще си имаме живи и здрави бебчета.
Love💗sea, не се притеснявай. Почивай си повече, лежи колкото можеш и спазвай указанията на лекарите. Аз имах отлепване с второто ми дете, но седмица след прегледа вече всичко беше наред. Често се случва леко отлепяне и после да се “залепи” отново.

# 347
Zhuzhinka, добре дошла! Разбирам те много добре - и аз съм с няколко загуби, и умирам от страх, живея ден за ден. Този път ще е наред всичко и ще си имаме живи и здрави бебчета.
Love💗sea, не се притеснявай. Почивай си повече, лежи колкото можеш и спазвай указанията на лекарите. Аз имах отлепване с второто ми дете, но седмица след прегледа вече всичко беше наред. Често се случва леко отлепяне и после да се “залепи” отново.

Момичета, днес ходих на преглед заради това зацапване. Оказа се, че аз също имам хематом и заплашващ аборт.. Cry Много съм притеснена..
И на мен ми предписаха Утрогестан, но заедно с други лекарства и не съм сигурна, че разбрах дали трябва да го приемам перорално или вагинално. Има ли значение как се приема? Мисля, че лекарката каза да го пия, но не съм 100% сигурна, защото доста се разстроих по време на прегледа..
Иначе бебето си отговаря на седмицата. Днес за пръв път чух и сърчицето, но съм много притеснена в момента и не смея да се зарадвам.. Cry

Елиза, благодаря ти много за хубавите и окуражителни думи 😊. Ние с теб явно доста си приличаме по съдба. А също така сме и на една възраст до колкото разбрах. Този път всичко ще е наред , аз съм с доста положителна нагласа. Е имам си момемтите на паника, но... опитвам да ги туширам.
Лошото при мен е, че не съм си в Бългатия, а тук където живея до третия месец не правят нищо. Тоест ако има някакъв проблем е каквото стане, природата така е решила. Ходиша съм в спешното с болки и кървене и чаках 3 часа! Накрая ми казаха еми каквото стане. Не ми помогнаха с абсолютно нищо! Като четя в България дават лекарства, системи.... какво ли не за задържане в начална бременност. Тук не.
Надявам се този път да попадна на добър доктор, който наистина ще се погриби добре за мен. За нас 😊

@ Love sea
Миличкта ! Виж, от опит знам, че паниката е много лош съветник. Знам, че е трудно, но опитай да запазиш спокойствие и да си представяш хубави моменти с бебчо. Говори му, каби му да си стой на топло защото не му е време да излиза. Звучи лудо знам, но повярвай ми ще те успокои. Аз чудесно знам и разбирам и страха и ужаса и паниката. Но нищо не е загубено в твоя случай! Не се потдавай на мрачни мисли! Представяй си хубави неща. А аз ти изпращам много положителна енергия и стискам палци!

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 21:12 от Zhuzhinka

# 348

Не се тревожи почивай и всичко ще е наред ❤ Аз също съм съд хематом но след утрогестана хематома почти се е разорбирал за една седмица. Моя АГ ми каза сутрин 2 таблетки утрогестан ги пия на обяд също 2 пия и вечер 2 вагинално. Всички доктори пишат едно и също като има нещо минимално, но не се стряскай. Трябва да си спокойна.

# 349
Много ви благодаря за подкрепата! Ще се опитам да се успокоя, ще почивам повече в следващите дни и ще се моля всичко да е наред.

# 350
Д-р Чучумишев, каза че пренатеста няма нищо общо с БХС и трябва да си се направи всичко, особено съобразно възрастта ми /36г., първа бременност/.
На този етап съм щастливка, защото освен непрекъсната сънливост и задължителен вълчи глад сутрин, обед и особено вечер, други симптоми нямам. От време на време вечер ми става студено от нищото, а ако съм сред хора, примерно в магазин, ми става топло, задушно и ми се завива свят, както и бодежи в яйчниците, като местоположение, но доктора каза, че всичко е ок.
Успех в пухкавостта, мили момичета.
Въпрос към всички, които ще правят пренатални тестове. Ще правите ли в такъв случай БХС?
Аз смятам, че се обезсмисля и впредвид всички вируси, които болуват в момента е излишно.

# 351
Момичета, а искам да ви попитам на някой подуват ли му се ръцете. Имам в предвид от китката надолу, най-вече пръстите. По принцип ми се е случвало сутрин, като се събудя преди бремеността. Сега обаче не само сутрин, но и вечер понякога. Някой има ли подобен симптом?

# 352
Zhuzhinka, според мен трябва да го споделиш с АГ. Задържаш течности поради някаква причина. Не се притеснявай, но все пак говори с лекар.

# 353
Момичета, а искам да ви попитам на някой подуват ли му се ръцете. Имам в предвид от китката надолу, най-вече пръстите. По принцип ми се е случвало сутрин, като се събудя преди бремеността. Сега обаче не само сутрин, но и вечер понякога. Някой има ли подобен симптом?
И аз го забелязах снощи,че халката ми стяга. Но си мисля, че по скоро е от солена храна, която е хубаво да не прекаляваме с нея.

# 354
Момичета, със зацапване съм от сутринта.
В момента чакам пред кабинета на АГ.
Някои от вас знаят какво е усещането, на другите не им пожелавам да узнаят.
Искам да вярвам, че всичко ще е наред с тази бременност.

# 355
Zhuzhinka, всичко да върви по мед и масло този път ти пожелавам! 🍀

Love💗sea, почивай си и мисли позитивно! Всичко ще бъде наред! 🍀

Irelia, чакаме те с хубави новини 🍀

# 356
Stef86, е да де - от солта се задържа вода и се получава такова подуване.

Irelia, запази спокойствие доколкото можеш и дано е наред всичко. Стискаме ти палци. Пиши после как си.

# 357
Здравейте, вчера си пусках изследвания, които док ми назначи. Дали някой може да ги разчете? Според мен не са кой знае колко завишени или ниски резултатите и не би трябвало да се притеснявам, но съм чак след 09.01. на преглед ( до тогава док е в отпуска) и реших тук да попитам Simple Smile

Последна редакция: сб, 31 дек 2022, 09:35 от Twinnys

# 358
Аз знам, че при бременност е възможно и се счита за нормално СУЕ и левкоцити да са над нормата. За другите показатели не мога да изкажа компетентно мнение, хематокритът и при мен е така. Но не смятам, че имаш повод за притеснение

# 359
Момичета, много ми е неспокойно. Нямам симптоми от няколко дена освен напрегнати гърди. Пих чай хибискус една чаша, но след това четох,че е крайно противопоказано по време на бременност. Може да преувеличавам,но сега съм на тръни заради този чай. ☹️☹️☹️

Общи условия

Активация на акаунт