Термин Август 2023🤰🏻

• 43 124
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Това с трудното уриниране мислех,че го имам само аз 😀. Понякога отива 10мин, докато се изпразни мехура

# 376
Здравейте! В коя седмица ви препоръча АГ да отидете на фетална морфология?

# 377
  • Пловдив
Между 11г.с и 14г.с

# 378
Между 11г.с и 14г.с

И на мен така. Но се чудя кога точно да отида заради прена теста.

# 379
Здравейте, присъединявам се към вас като бъдеща мама, очакваща първото си бебче през август тази година, живот и здраве. Термина ми е около 12.08 (дали ще е тогава, никога не се знае, особено имайки предвид, че аз самата не съм искала да изляза от майка си в предречения ден Grin).
Ако не забравя, че съм се регистрирала, вероятно ще се появявам от време на време с някой (странен) въпрос. Гледам стриктно да си следя и записвам какво се случва и какво предстои да се случи, като за това си имам планер за бременност (бях си купила дигитален от Etsy и с нетърпение очаквах да дойде момента, в който да се наложи да започна да го използвам, и ето че дойде Relieved).
Аз предпочитам да мине плътно първия триместър, преди да съобщя на близките новината, но беше доста трудно да обяснявам по празниците как няма да пия алкохол, без да ме гледат странно. Чудя се дали някои от тях са се усетили. При вас, които все още пазят тайна, как беше по празниците?

Другото, което ме притесни малко, беше, че точно на новогодишната вечер започна да ме боли гърлото и да ми се запушва носът - със сигурност по-търпимо от обичайното при мен, но и също толкова неприятно. Мисля, че от кашляне си съдрах гърлото и снощи бях с температура 38 градуса. Много се притесних, знам, че не може да се пият всякакви лекарства по време на бременност. Обикновено стрепсилс вземам като превантивна мярка, но този път не си позволих. Остана само бабиния илач с кърпа напоена с оцет на челото и така. В някакъв момент съм успяла да заспя (също и от това имах нужда, тъй като това от предната нощ не мога да го нарека нормален сън) и се събудих изпотена, което ме успокои. Тази сутрин съм по-добре, гърлото ми се е успокоило малко, носът от време на време ми се запушва. Да се надяваме, че се оправя бързо, защото трябва да отида на следващ преглед тази седмица.

Пожелавам на всички спокойна и щастлива бременност и лесно раждане през август Heart

# 380
Момичета, как се преборихте с вирусите ?

Аз 4 дена бях парцал имах и температура, единственото което пиех беше лайка с много лимон. А за ФМ, АГ каза между 12 и 14 седмица.

# 381
Момичета, цяла нощ съм с температура от 37 до 37.8, славям и чаквам, повръщах няма нощ  и вие ли сте така?

# 382
Температура около 37 е нормална по време на бременност. Обаче 37.8 вече ми се струва висока. В момента има и вирус с повръщане и температура.

# 383
  • Пловдив
Въпрос към дамите,които имат и по големи дечица..
Мислите ли в момента през този период(януари и февруари)да спирате дечицата от градина/ясла заради вирусите.за да се предпазите и самите вие?

# 384
Аз си бях добре, но днес се събудих с болки в гърлото. Зачервено ми е и не знам какво мога да пия, за да не се влоша..

# 385
Бързо възстановяване на всички пожелавам! С предишната бременност ми даваха само биозин мама и лукчета за гърло. Имаше едни с джинджифил, харесваха ми.

Zlatka.K, може би е по-добре детето да си е вкъщи, за да не носи зарази. Моето не ходи, все още си го гледам аз.

# 386
Бързо оздравяване и от мен!
Моите деца са големи - студент и гимназист. В училище поне не боледуват толкова в горните класове, но ако бяха на градина, вероятно щях да си ги гледам вкъщи.

# 387
Мислите ли в момента през този период(януари и февруари)да спирате дечицата от градина/ясла заради вирусите.за да се предпазите и самите вие?
Да, аз имам син на 3г и 4м и мисля да го спра от ДГ за януари , дори и февруари. Казват, че пикът на вируса ще бъде или в края на този месец или началото на следващия.

# 388
Здравейте момичета, за много години. Бъдете живи и здрави. Като цяло всички сте добре, за което много се радвам. Аз от няколко дена немога да се включа, първо бях болна, явно грипа си ме хвана и мен, и както знаете вече с това гадене. От два дни съм по-добре. В момента имам друг проблем, който съм го нямала никога до сега- с уринирането. Дали някой друг е имал подобен проблем ( през ноща адски трудно се изхождам по малка нужда, все едно съм се стискала с дни и като седна адски напъвам, което ме притеснява. Едно десет минути се мъча 🤷🏾♂).? На 3.01 съм на консултация, ще говоря и с АГ' то давидим какво ще каже.
Аз също го имам този проблем, с всяка бременност от самото начало имам проблем с бъбреците. Пия Уринал, напълно безвредно изцяло на билкова основа. И от първия ден усещам подобрение. Много съм податлива на цистити и редовно профилактично си го пия.

# 389

Не мисля да го спирам от градина. Досега каквото и да е носил вкъщи, не съм се заразявала. Обмислям спиране за около 2 месеца когато бебето се роди (живот и здраве), но има доста време до тогава.

Общи условия

Активация на акаунт