Термин Август 2023🤰🏻

• 43 076
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Tinkebell_89, може овулацията да е била по-късно и затова да има разминаване. Спря ли кървенето при теб?

За прегледите - при мен се налага да са през две седмици. Предполагам и при другите рискови е така.

# 481
Jupiter sea - Не, днес все още си го има. Не е обилно, на превръзката като цяло няма почти нищо, но когато отида до тоалетната си падат капчици кръв (сутринта беше по-обилно от капчици). Даже преди малко ми се видяха не толкова кафеникави, а по скоро прясна кръв. При Вас след колко дни спря? 
Tinkebell_89, може овулацията да е била по-късно и затова да има разминаване. Спря ли кървенето при теб?

За прегледите - при мен се налага да са през две седмици. Предполагам и при другите рискови е така.

# 482
Здравейте, момичета!
Пожелавам на всички, една безпроблемна бременност и да бъдете много здрави, както вие така и вашите семейства!
На Коледа, след положителен тест установих, че съм бременна, за нещастие ме лепна вируса и от тогава съм болна вкъщи, на антибиотик 😭. От три дни съм с гадене, предимно вечер (единственото ми спасение е вода с лимон) нищо не ми се яде, не ми се пие... Днес звъннах да си запазя час при Д-Р Желязкова гр. Варна. Оказа се че записват за средата на февруари, другата седмица ще отида да чакам без час, дано ме приеме🤷‍♀️.
Може ли да ми препоръчате някакви хитринки относно гаденето? Не ми се иска да преминава в повръщане!
Втора бременност ми е, като първата приключи със спонтанен аборт в 6 г.с.
В момента съм 6г.с. + 4 дни!

Хубава вечер 🍀

# 483
Здравейте и от мен. Записвам се въпреки че съм с леко свито сърце. Имам момиче, родено март 2016. И след една година опити положителен тест, а вчера чух и сърце. Въпреки това точицата върви седмица по-малко (дано наистина да е от късна овулация) и имам леко кафеникаво зацапване вече втори-трети ден. Докторката изписа но шпа и дуфастон и почиване. Така че чакам и се надявам. За момента съм термин 26.08.
Пожелавам на всички пухкави резултати!!!

# 484
Аз съм от гр. Пловдив и се следя при доктор Георги Амалиев, но другата седмица ще ходя и при д-р Борислав Иванов защото работи със ЗК и е добър за тромбофолия. Но мисля засега Амалиев ако всичко е наред той да ме изражда, просто му имам доверие и някак ме успокоява и го усещам като моя доктор още от преди бременноста.

Иначе Irelia аз съм със подобни мутации и съм на неофолик мета задължително метилирана и фраксипарин или клексан 0.4 на 24ч. Слагам ги вечер. Важното е сега да си спокойна и да намериш АГ който да разбира от тромбофолия и добър хематолог имунолог. Случаите с тромбофолия са много има група във Фейсбук бременност и тромбофолия има жени които разбират там доста и могат да те насочат във града който живееш за добър специалист и да ти кажат ако имат същите мутации каква им е терапията. Успех и горе главата 😊

# 485
Момичета, а при вас как се откри тази тромбофилия? Някой ви насочи, поради някаква причина, случайно или…?
Чудя се дали да си правя такова изследване, но се притеснявам, че може излишно да се натоваря психически 😬

# 486
Момичета, а при вас как се откри тази тромбофилия? Някой ви насочи, поради някаква причина, случайно или…?
Чудя се дали да си правя такова изследване, но се притеснявам, че може излишно да се натоваря психически 😬

Аз го направих след загуба в 8г.с ( кухо яйце).  Първия доктор ми каза това се случвало било нормално но аз самата не можах да се примиря тогава със това и исках да разбера от къде идва проблема и доктора ми каза за това изследване.

Забравих да добавя че при тромбофолия не се приема нормално витамин б12 а пак трябва да е метилирано. Прикачих снимка. А за другите витамини трябва да са по натурални.

# 487
Georgieva9, благодаря ти за включването.
Аз също съм от град Пловдив, следя се при доктор Лазороски в Селена. С него обаче ще се видим едва в понеделник, а до тогава ще си полудявам тихо у дома.
Можеш ли да ми препоръчаш добър хематолог имунолог, при когото си била и си доволна? Истината е, че съм доста уплашена след вече една неуспешна бременност, но се опитвам да се държа пред мъжа ми, за да не го стресирам и него допълнително.

Ариеллл, в моя случай си пуснах изследванията самоинициативно, без препоръка от лекар, след като попаднах на информация за тромбофилията тук, във форума и интуицията не ме излъга.
На мен също ми казаха, че това с абортите се случвало и било малко вероятно да се повтори. Никой не ме насочи към изследвания.

# 488
Georgieva9, благодаря ти за включването.
Аз също съм от град Пловдив, следя се при доктор Лазороски в Селена. С него обаче ще се видим едва в понеделник, а до тогава ще си полудявам тихо у дома.
Можеш ли да ми препоръчаш добър хематолог имунолог, при когото си била и си доволна? Истината е, че съм доста уплашена след вече една неуспешна бременност, но се опитвам да се държа пред мъжа ми, за да не го стресирам и него допълнително.

Ариеллл, в моя случай си пуснах изследванията самоинициативно, без препоръка от лекар, след като попаднах на информация за тромбофилията тук, във форума и интуицията не ме излъга.
На мен също ми казаха, че това с абортите се случвало и било малко вероятно да се повтори. Никой не ме насочи към изследвания.

Честно да ти кажа не съм ходила при имунолог. Четох какво ли не във групите реших да се доверя на доктор с добра апаратура който разбира от тромбофолия. Д-р Борисов Иванов казват че е много добро АГ за тромбофолия и Амалиев също. Можеш да звъннеш или да пратиш изследванията на доктора и той да ти каже. Ако не можеш да издържиш си намери за всеки случай инжекции 0.4 защото те с тях почват. Пий повече вода.

# 489
Здравейте, момичета!
Пожелавам на всички, една безпроблемна бременност и да бъдете много здрави, както вие така и вашите семейства!
На Коледа, след положителен тест установих, че съм бременна, за нещастие ме лепна вируса и от тогава съм болна вкъщи, на антибиотик 😭. От три дни съм с гадене, предимно вечер (единственото ми спасение е вода с лимон) нищо не ми се яде, не ми се пие... Днес звъннах да си запазя час при Д-Р Желязкова гр. Варна. Оказа се че записват за средата на февруари, другата седмица ще отида да чакам без час, дано ме приеме🤷♀.
Може ли да ми препоръчате някакви хитринки относно гаденето? Не ми се иска да преминава в повръщане!
Втора бременност ми е, като първата приключи със спонтанен аборт в 6 г.с.
В момента съм 6г.с. + 4 дни!

Хубава вечер 🍀

k.belleza,
След много положителни коментари от познати за д-р Желязкова, аз също опитах да запазя час. Обадих се преди празниците и ми каза, че първа възможност има около 05.02.23, но ако се въоръжа с търпение да отида и да чакам пред кабинета, че няма да ме върне. Въпреки това не знам дали е удобно и колко ще се чака. Пиши как е минало при теб.
Дано гаденето отмине и леко бременеене от мен Heart

# 490
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед. В 10 г.с. сме, всичко е наред Simple Smile, мъничето шава, сърчицето тупти, какво повече да иска човек. Вече на 23.01.2023г. съм на ФМ. Питах за проблема с уринирането, каза, че не е от бремеността, защото е много рано бебчето да натиска пикучния мехур. Аз също така мислех, защото това става когато плода вече е по-голям. Препоръча ми за сега да пия повечко вода и ще видим. А за разждането момичета един въпрос - много е рано знам, но аз след две нормално, искам секцио, немога да се настроя, някак си не съм готова. Има ли някой между нас, който е раждал нормално, та после секцио за да каже мнение.
Между другото прегледите ми винаги до момента са били с коремен ехограф, до момента не са ме гледали с вагинален.

Здравей Неви,
Искам само да попитам за първи преглед ли беше в 10 седмица?
Питам защото аз съм в 9та, а прегледа ми е след 4 дни. На 09/01 в 20:45. Това ще е първи преглед и мало юе притеснява да не е късно. В смисъл все чета другите момичета са на преглед в 5та, 6та седмица. Тук обаче, не живея в БГ, не дават прегледи толкова рано. Та така.
Аз съм с три загуби и докато дойде този преглед.... за сега съм спокойна горе долу, но като дойде време за преглед изпадам в паника и започвам цялата да треперя до толкова че не мога да се държа на краката си.

# 491
Здравейте, следя ви от около 2 седмици, но не смеех да се включа по-активно преди да чуем сърчице, което се случи вчера. Първа бременност ми е, дълго чакана, в момента съм 6+6г.с. От една седмица ми е супер мързеливо, гади ми се постоянно, онзи ден повръщах цял следобяд, нищо не ми се яде. Относно движението, до преди да забременея бях доста активна, разходки всеки ден, 3 пъти в седмицата тренировки с тежести. В първите 2 седмици след положителния тест продължих с разходките и тренировките, но само със собствено тегло и ластици, и все си мислех, че типичните симптоми ще ме подминат и ще си продължа с нормалното ежедневие. Сега честно казано само се чудя как да си полегна Grinning

# 492
Рей, добре дошла, много се радвам да те видя тук! Heart Честито сърчице, да тупти силно под твоето до финал! Heart EyesHug За мързела, май повечето тук сме така, аз от няколко дни имам малко повече енергия, която разходвам предимно в домакинска работа Grinning хич не ми се ходи навън, а и ме е шубе от вирусите.

# 493
Вчера су пуснах изследванията , които дава доктор Станулов до 12 седмица и ми излязоха бактерии в урината. Та сутринта ходих да пусна стерилна и сега малко се притеснявам , въпреки, че той казва, че явно е от утригестана . Исках да похваля лабираторията на Бодимед на петте кюшета. Винаги ходя там защото почти няма хора, има много персонал, внимателни са и минавам бързо. Днес като отидох имаше над 15 човека на опашка, болни, кашлящи, болни деца и бебета. Наредих се най отзад и след малко дойде охраната и попита има ли бременни. Казах да и той каза да застана най- отпред, а след мене децата. Много благодарих на човека и останах възхитена от отношението.

# 494
Здравейте и от мен. Днес бях на преглед. В 10 г.с. сме, всичко е наред Simple Smile, мъничето шава, сърчицето тупти, какво повече да иска човек. Вече на 23.01.2023г. съм на ФМ. Питах за проблема с уринирането, каза, че не е от бремеността, защото е много рано бебчето да натиска пикучния мехур. Аз също така мислех, защото това става когато плода вече е по-голям. Препоръча ми за сега да пия повечко вода и ще видим. А за разждането момичета един въпрос - много е рано знам, но аз след две нормално, искам секцио, немога да се настроя, някак си не съм готова. Има ли някой между нас, който е раждал нормално, та после секцио за да каже мнение.
Между другото прегледите ми винаги до момента са били с коремен ехограф, до момента не са ме гледали с вагинален.

Здравей Неви,
Искам само да попитам за първи преглед ли беше в 10 седмица?
Питам защото аз съм в 9та, а прегледа ми е след 4 дни. На 09/01 в 20:45. Това ще е първи преглед и мало юе притеснява да не е късно. В смисъл все чета другите момичета са на преглед в 5та, 6та седмица. Тук обаче, не живея в БГ, не дават прегледи толкова рано. Та така.
Аз съм с три загуби и докато дойде този преглед.... за сега съм спокойна горе долу, но като дойде време за преглед изпадам в паника и започвам цялата да треперя до толкова че не мога да се държа на краката си.

Здравей, първия ми преглед беше в 5 г.с., но да ти кажа те нищо не ти казват в 5 освен, че има бременност. В десетте поне вече ще видите сърчице, движения и така. Не се притеснявай, всичко ще е наред. Мисли позитивно 😊.

Общи условия

Активация на акаунт