Термин Август 2023🤰🏻

• 43 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Възможно е да е от недостиг на магнезий.

# 511
Имате ли нощни схващания на крайници? Имах само веднъж през нощта на единия крак.
Но през първата ми бременност имах чак към края схващания и то , ако не стана през нощта ( да стъпя на крака) е много неприятна болката.

Днес за първи път имах схващане на ръката, но не знаех че може да се получи от бременност.

# 512
За крампи в крайниците мажа с магнезиево олио и веднага облекчава.

Имате ли нощни схващания на крайници? Имах само веднъж през нощта на единия крак.
Но през първата ми бременност имах чак към края схващания и то , ако не стана през нощта ( да стъпя на крака) е много неприятна болката.

# 513
Аз имам киселини и все се чудя дали, защото ми е махната жлъчката или е нормален симптом...

# 514
Аз имам чувството, че с всеки изминал ден гърдите ми се уголемяват повече и повече и вече ще се пръснат - все още ме болят. 💣💣💣 Имам гадене от време на време. Други симптоми нямам. Дано и да нямам това даже ми е в повече 😫

# 515
  • София
Включвам се понеже видях, че доста момичета се чудят къде да се следят и раждат след това. За мен най-важното нещо беше неонатологията. Имайте предвид, че в София доста частни болници нямат подходяща неонатология, ако недай си боже има усложнение. При мен например бебчо се роди с инфекция причинена от моя настинка. Беше в кувьоз.Например такъв тип лечение правят само в Шейново и майчин дом. Имам позната, която роди във Вита с усложнение с бебчето и го занесоха в майчин дом. Така тя изобщо не го видя докато не я изписаха и не отиде до майчин дом.
Не пожелавам естествено на никоя мама да си види детето в кувьоз, но според мен е фактор, който трябва да се обмисли.

# 516
Здравейте, момичета!
Пожелавам на всички, една безпроблемна бременност и да бъдете много здрави, както вие така и вашите семейства!
На Коледа, след положителен тест установих, че съм бременна, за нещастие ме лепна вируса и от тогава съм болна вкъщи, на антибиотик 😭. От три дни съм с гадене, предимно вечер (единственото ми спасение е вода с лимон) нищо не ми се яде, не ми се пие... Днес звъннах да си запазя час при Д-Р Желязкова гр. Варна. Оказа се че записват за средата на февруари, другата седмица ще отида да чакам без час, дано ме приеме🤷♀.
Може ли да ми препоръчате някакви хитринки относно гаденето? Не ми се иска да преминава в повръщане!
Втора бременност ми е, като първата приключи със спонтанен аборт в 6 г.с.
В момента съм 6г.с. + 4 дни!

Хубава вечер 🍀

k.belleza,
След много положителни коментари от познати за д-р Желязкова, аз също опитах да запазя час. Обадих се преди празниците и ми каза, че първа възможност има около 05.02.23, но ако се въоръжа с търпение да отида и да чакам пред кабинета, че няма да ме върне. Въпреки това не знам дали е удобно и колко ще се чака. Пиши как е минало при теб.
Дано гаденето отмине и леко бременеене от мен Heart

Предишната ми бременност я следи тя, колкото и кратко да продължи. Първия път бях без час, отидох в 15ч и влязох на преглед в 18 и 30ч🤷‍♀️. Чака се, но мисля че си заслужава.

# 517
Здравейте! Дойде време и аз да си направя профил тук. Щастлива съм, че има с кого да споделя, тъй като още не сме казали на почти на никого, рано е, а и е първа бременност.

При мен положението е, че имам много дълъг цикъл -между 50 и 70 дни и реално забременях месец след първата дата на последния цикъл. Лекарите все не могат да сметнат кога точно е термина, един казва 7ми август, друг 7ми септември. Но е август. Видяхме сърчице преди 2 дни, когато отидох до Майчин Дом заради кафяво течение, което продължаваше седмица (според мен е от дългия цикъл, но…) Те не знаят от какво е, но и аз се друсам с утрогестан и но шпа. На всичкото отгоре и вирус ме тръшна, вече 3ти ден съм като сопол. И при всяко кихане се притеснявам да не му направя нещо. Забавни времена! Аз съм си филмар като цяло, не знам за 9 месеца как няма да ми побелее цялата коса, ще видим. Дръжте се мами! Само още около 33 седмици остават!

# 518
Здравейте, момичета! Присъединявам се с леко свито сърце. Бременна съм в 7 седмица + 4 дни. Вчера бях на преглед и се видя плодно сакче, ембрион и сърдечна дейсност. АГ ми каза, че нямам отлепване и всичко е наред в момента.
Днес, обаче съм със зацапване, което е  бледо кафяво и гъсто.
В 5 седмица+ 6 дни също бях на преглед и се получи такова зацапване, но малко по- оскъдно. И в двата случая ми направи впечатление, че се случва на следващият ден след прегледа.
Разбира се, днес ще звънна на АГ, т.к още при първото зацапване ми изписа утрогестан 2x1 и но шпа 3x2.
Пиша с надеждата някой да сподели дали е минал през нещо такова.
Честно казано изпитах ужас като го видях, т.к това ми е трета бременност.
Първата беше абсолютно безпроблемна и лека, но втората беше неуспешна- “кухо яйце”.
Пропуснах да напиша, че терминът ми е 22.08.2023г.
Ще се радвам да “ударите едно рамо” с надежда .

# 519
Фата Моргана добре дошла и честито сърчице! Аз съм имала преди само кратко розово зацапване при преглед със спекулум и цитонамазка. Теб само с ехограф ли те гледаха? Обади се на АГ ако трябва да ти промени терапията. И спокойно Hug

# 520
Здравейте, момичета! Присъединявам се с леко свито сърце. Бременна съм в 7 седмица + 4 дни. Вчера бях на преглед и се видя плодно сакче, ембрион и сърдечна дейсност. АГ ми каза, че нямам отлепване и всичко е наред в момента.

По принцип, уж щом е кафяво е стара кръв и не е притеснително, особено като е малко. Аз като бях в майчин дом имаше още 1 мама след мен и тя със същия проблем. Та явно се случва често. Не се шашкай, звънни на АГ.

Аз забравих да спомена, че съм от Пловдив, но живея в София и се чудя на кое от двете места да е раждането (пу-пу). Между Селена и Токуда се чудя.  Някоя от вас има ли мнение?

# 521
Здравей! 🌸
Аз съм горе долу по г.с. с теб първо термина ми беше 19.08.23, сега на последния преглед стана 22.08.23. Та за зацапването бях писала и аз ама е останало малко назад:
“ На мен ми обясниха, че е нормално поне при моя случай, да не се притеснявам в ранна бременност се е случвало каза, че може да е някаква стара кръв и сега да се пречиства или нещо подобно, няма риск за мен и за ембриона, но все пак ми изписа вагинално Утрогестан. Каза, че има по-голям ефект като е вагинално. Иначе каза, че ще съм по-отпаднала, виене на свят, безсилие, гадене и т.н.”
Но разбира се при всеки е различно.
ПП: Имам го от Коледа някъде където беше много тъмно кафяво сега е пак кафяво но по светло почити бежово.. дано скоро да мине. Трети ден приемам Утрогестан.
В 5 седмица+ 6 дни също бях на преглед и се получи такова зацапване, но малко по- оскъдно. И в двата случая ми направи впечатление, че се случва на следващият ден след прегледа.
Разбира се, днес ще звънна на АГ, т.к още при първото зацапване ми изписа утрогестан 2x1 и но шпа 3x2.
Пиша с надеждата някой да сподели дали е минал през нещо такова.
Честно казано изпитах ужас като го видях, т.к това ми е трета бременност.
Първата беше абсолютно безпроблемна и лека, но втората беше неуспешна- “кухо яйце”.
Пропуснах да напиша, че терминът ми е 22.08.2023г.
Ще се радвам да “ударите едно рамо” с надежда .

# 522
Последен въпрос - вие имате ли понякога крампи/леки болки като менструални?

# 523
Аз бях споделила, че съм с кафяво зацапване няколко дни. От но шпа и дуфастон нямаше промяна и докторката ме прати в болницата за преглед. Оставиха ме за задържане, защото плодния сак се беше деформирал и тръгнал към канала. В момента съм на инжекции и чакам да поспре зацапването.

# 524
Фата Моргана добре дошла и честито сърчице! Аз съм имала преди само кратко розово зацапване при преглед със спекулум и цитонамазка. Теб само с ехограф ли те гледаха? Обади се на АГ ако трябва да ти промени терапията. И спокойно Hug

Благодаря! 🫶🏼
Получи се и двата пъти при прегледа с вагинален ехограф.
А при вас това зацапване по време на бременност ли беше или на рутинен преглед?

Общи условия

Активация на акаунт