Термин Август 2023🤰🏻

• 43 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
На рутинен преглед.

Фата Моргана добре дошла и честито сърчице! Аз съм имала преди само кратко розово зацапване при преглед със спекулум и цитонамазка. Теб само с ехограф ли те гледаха? Обади се на АГ ако трябва да ти промени терапията. И спокойно Hug

Благодаря! 🫶🏼
Получи се и двата пъти при прегледа с вагинален ехограф.
А при вас това зацапване по време на бременност ли беше или на рутинен преглед?

# 526
Здравейте, момичета.  И аз много плахо се включвам с положителен тест. На 33г. съм от София. имам момче на 3г., това ми е трета бременност. Миналата година имах кухо яйце и сега естественио ми е доста притеснено дали всичко ще бъде наред.. Още съм съвсем в  началото, днес ми е първи ден закъснение. Успях да хвана тази бременност още пет дни преди очакваната дата с уринарен тест. Вчера направих още един за потвърждаване на резултата и категорично беше положителен. Сега остава да чакам. Запазих си час за 14.12, рано е, но понеже се следя в Щерев и графика на моя АГ изчезва за секунди... Та надали ще се види нещо тогава.. Иначе от приложението ми изчислява термин на 16.08.
Успех на всички момичета и щастлив пухкав  финал 🥰

Здравейте!
Моята история в голяма част се пропокрива с Вашата.
За мен също е трета бременност и миналата година бях бременна, но за жалост се оказа “ кухо яйце”.  Иначе имам детенце на 5 години. Не мога да отрека, че в момента съм постоянно “на тръни”. Как се чувствате в момента? Питам ви защото при мен се появи зацапване на 2 пъти.
Крепи ме надеждата, че при неуспешната ми бременност миналата година АГ каза, че следващите бременности са успешни о безпроблемни в 93% от случаите. 😇
Желая ви успех и всичко да е наред!

# 527
Да и на мен ми казаха, че след това било успешно.. За сега нямам зацапване. По-скоро ме мъчат много киселина, гадене и съм се деоресирала дали е от бременността или е свързано с жлъчката, която мината точно преди години. Незнам защо съм се психитала, че може да ми се е появил камък по жлъчните пътища Sad

# 528
chris_16, Фата Моргана, здравейте! Лека бременност и здрави бебчета около термин! 🌷

Крампи в краката имах на по-късен етап миналия път. И магнезиевото олио ми помагаше. Отделно и магнезиев диаспорал приемах..
Засега нямам киселини, крампи или болки. Продължава да ми се гади от пастата за зъби, но така бях и с миналата бременност. Ще се изтърпи.

Зацапването с прием на прогестерон би трябвало да спре.

iv_vd89, стискам палци всичко да приключи с щастлив финал! 🍀

Започнахте ли с носенето на по-широки панталони/дънки около корема? 🙂

# 529
Здравейте,
Със свито сърце се записвам и аз в групата, 7+4 г.с. Това ми е втора бременност, като след дълги години какви ли не проблеми, биохимични бременности, извънматочна бременност с отстранена тръба, един неуспешен ин витро опит, от втория ин витро опит имам установена бременност и чуто сърчице. Разбира се, нещата не могат да протичат лесно и от 10 дни имам кафеникаво зацапване и отлепяне на плодния сак. Пия дуфастон, но шпа и слагам циклогест. Почивам и се надявам този път нещата да се развият добре, но сърцето ми е свито.
Колко време продължи зацапването при тези, които имахте такова.

Успех на всички момичета!

# 530
radianttt, почивай си и ти пожелавам сакчето да се закрепи бързо, притесненията да приключат и да гушкаш живо и здраво бебче около термин! 🌷

# 531
Здравейте отново. При мен също продължава това гадене. За сега нямам киселини, но в предните ми две бременностти в по късен етап имах адски киселини и сега мисля, че няма да ми се размине. Както знаете си седя с катетъра, взех да си посвиквам с него, но е много гадна болката като спре уринирането, получава се един вакуум, от който адски боли, но слава на Бога, че поне уринирам, защото немога да ви опиша какво чудо беше 😟. Катетъра ми не е с торбичка, лекаря ми обясни, че може да си го запушвам от канала, където попринцип слагат маркуча с торбичката. Така мога да излизам, дори да е за час да си поема въздух. Също така самия орган не забравя задържането на урина. Защото четох, че хората, които дълго Рене стоят с катетър, след като го махнат, после не усещат кога им се ходи до тоалетна и се изпускат, започват други проблеми. Всичко ако е наред на 11.01 ще ходя на преглед, но ако има нещо ( дано да няма) ще отида по рано. Моля се за всички ни за финал да си гушнем пухчетата ♥️🙏.

# 532
Добре дошли на новите момичета. Лека и успешна бременност, и нека всички притеснения останат в миналото!
Аз съм с няколко загуби, бременна съм след инвитро след дълга борба. От двете ембриончета, които ми трансферираха оцеля едничко, та си треперя и аз. Разбирам ви.

# 533
Неви, Елиза, 💓 нека това да са последните премеждия!
Пълна ни е групичката със сложни случаи и рискови бременности... Дай боже всички да стигнем до успешен финал и да продължаваме да се подкрепяме 🙏

# 534
Здравейте, момичета! Присъединявам се с леко свито сърце. Бременна съм в 7 седмица + 4 дни. Вчера бях на преглед и се видя плодно сакче, ембрион и сърдечна дейсност. АГ ми каза, че нямам отлепване и всичко е наред в момента.
Днес, обаче съм със зацапване, което е  бледо кафяво и гъсто.
В 5 седмица+ 6 дни също бях на преглед и се получи такова зацапване, но малко по- оскъдно. И в двата случая ми направи впечатление, че се случва на следващият ден след прегледа.
Разбира се, днес ще звънна на АГ, т.к още при първото зацапване ми изписа утрогестан 2x1 и но шпа 3x2.
Пиша с надеждата някой да сподели дали е минал през нещо такова.
Честно казано изпитах ужас като го видях, т.к това ми е трета бременност.
Първата беше абсолютно безпроблемна и лека, но втората беше неуспешна- “кухо яйце”.
Пропуснах да напиша, че терминът ми е 22.08.2023г.
Ще се радвам да “ударите едно рамо” с надежда .

От прегледа е, не се притеснявай

# 535
Присъединявам се и аз с термин 30.08 и с надеждата да остана в групата до термин. И аз не мога да се зарадвам още. Трета бременност, втората неуспешна. Опитвам се да съм спокойна, защото знам, че каквото зависи от мен, го правя.

# 536
Аз имам, но по-рядко от в началото. Аз пък от няколко дни имам много киселини. И съм изненадана, че толкова от рано се проявиха. Weary  пия газирана вода, ама засега не помага особено, а се появяват почти от всичко. При вас има ли такива екстри?

Здравей,
Аз съм си свалила едно приложение "what to expect". Точно днес влязох в 9та седмица и пишеше за киселините, че са доста типични за този период. Аз лично за момента нямам, но явно доста други мами имат тези симптоми. Не се притеснявай това е напълно нормално. 😊

# 537
Tо е нормално , ама вече не се търпи при мен😞 И вместо да се оправям, ставам все по- зле. Явно пика на гадененто и повръщането е около 10 седмица. Но имам съмнение дали и на утрогестана не се дължи. Толкова се надявам като започна да го намалявам да изчезнат и тези състояния…

# 538
Момичета аз съм в 10 г.с, гаденето стана нетърпимо, (не мога да ям, да пия и да спя) започвам да се замислям да отида в някоя болница, някоя от вас лежала ли е и има ли някакъв ефект?

# 539
Здравейте,
Със свито сърце се записвам и аз в групата, 7+4 г.с. Това ми е втора бременност, като след дълги години какви ли не проблеми, биохимични бременности, извънматочна бременност с отстранена тръба, един неуспешен ин витро опит, от втория ин витро опит имам установена бременност и чуто сърчице. Разбира се, нещата не могат да протичат лесно и от 10 дни имам кафеникаво зацапване и отлепяне на плодния сак. Пия дуфастон, но шпа и слагам циклогест. Почивам и се надявам този път нещата да се развият добре, но сърцето ми е свито.
Колко време продължи зацапването при тези, които имахте такова.

Успех на всички момичета!

Аз имах зацапване 6-7 пъти кафяво и малко розово. Появяваше се през 2-3 дни, но мисля че покрай празниците се натоварих повече и затова така стана. Сега си почивам повече и няма проблем  да чукна на дърво 😁

Общи условия

Активация на акаунт