Термин Август 2023🤰🏻

• 43 085
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Момичета аз съм в 10 г.с, гаденето стана нетърпимо, (не мога да ям, да пия и да спя) започвам да се замислям да отида в някоя болница, някоя от вас лежала ли е и има ли някакъв ефект?

Въпросът е в болница какво може да се направи. С миналата ми неуспешна бременност в Щерев ми бяха предлагали инжекции против повръшането , но аз тогва нямах и не знам какво представляват. Иначе когато хапна нещо малко на сила ми става по - добре. И аз вече се будя нощем с гадене, главоболие и ужасна отпадналост.

# 541
Момичета аз съм в 10 г.с, гаденето стана нетърпимо, (не мога да ям, да пия и да спя) започвам да се замислям да отида в някоя болница, някоя от вас лежала ли е и има ли някакъв ефект?

Аз лежах с второто ми дете, защото повръщах непрекъснато и се бях обезводнила, и бях отслабнала с няколко кила. Бях на системи няколко седмици, докато ме “върнат към живот”. Като ме изписаха беше намаляло гаденето, но не знам дали е от лечението или просто му беше дошло времето. Доколкото помня (много отдавна беше), вливаха ми Церукал, Деган, Квамател, разтвор Рингер, физиологичен разтвор, глюкоза, биеха ми и инжекции B12.

# 542
Здравейте,
Със свито сърце се записвам и аз в групата, 7+4 г.с. Това ми е втора бременност, като след дълги години какви ли не проблеми, биохимични бременности, извънматочна бременност с отстранена тръба, един неуспешен ин витро опит, от втория ин витро опит имам установена бременност и чуто сърчице. Разбира се, нещата не могат да протичат лесно и от 10 дни имам кафеникаво зацапване и отлепяне на плодния сак. Пия дуфастон, но шпа и слагам циклогест. Почивам и се надявам този път нещата да се развият добре, но сърцето ми е свито.
Колко време продължи зацапването при тези, които имахте такова.

Успех на всички момичета!

При мен първият път беше за 2 дни и след това започна да изчезва, но започнах прием на Утрогестан и докато го пиех след преглед отново зацапва, но сякаш в момента е една идея по- добре. Стискам палци всичко да е безпроблемно!

# 543
Здравейте,
Със свито сърце се записвам и аз в групата, 7+4 г.с. Това ми е втора бременност, като след дълги години какви ли не проблеми, биохимични бременности, извънматочна бременност с отстранена тръба, един неуспешен ин витро опит, от втория ин витро опит имам установена бременност и чуто сърчице. Разбира се, нещата не могат да протичат лесно и от 10 дни имам кафеникаво зацапване и отлепяне на плодния сак. Пия дуфастон, но шпа и слагам циклогест. Почивам и се надявам този път нещата да се развият добре, но сърцето ми е свито.

Здравей, при мен продължава все още, започна на 29-ти декември… и аз бях с отлепване, образуван и хематом заради това. Два пъти кървях много обилно и ярко червено, останалите дни е малко и кафеникаво, което показва, че се изтича и няма прясна кръв, та вече не се притеснявам толкова, защото от 4 дни не съм виждала ярко червена кръв или обилно кървене. Моите бяха със съсиреци и беше доста страшно. Хематома вече би трябвало да е изчезнал от толкова кървене. Но вече е все по-малко и по-малко, даже мисля, че ще спре. За кървенето пия витамин С, витамин К (него ударни дози само 3 дни), бия си прогестерон сутрин и вечер (заради инвитрото) и ако имам спазми взимам но шпа…

# 544
Здравейте мамчета!
Следя ви редовно, но все нямам кураж да се включа, това ми е 3та бременност.
1вата приключи 2021г. в 9-10та седмица, уж вървеше добре, но сърдечната дейност спря и ми направиха кюрташ.
Последваха куп изследвания, оказа се че с мъжа ми сме преболедували ковид  на крак малко преди да забременея и имам тромбофилия.
2рата беше проблемна от самото начало, имаше изоставане и след продължително кървене в 6-7ма седмица последва спонтанен....
Няма да изпадам подробности, виждам че има много момичета с подобна съдба. Пожелавам ви кураж и прекрасен финал през август. Heart
В момента съм в 7+5дни, в 7ма чухме сърчице. На преглед съм всяка седмица, следващият преглед е на 12.01.
Симптомите ми са болезнени гърди, кървящи венци, гадене/оригване и от време на време опъване, боцкане и т.н.
Живея в Бургас на 33г съм, мисля да направя една консултация в София - "Надежда" към 18-19.01. Най-вече заради терапията на която съм - само с  аспирин протект, 2х1 фолиева киселина мета и дитамин Д.

# 545
Здравейте,

Здравей, при мен продължава все още, започна на 29-ти декември… и аз бях с отлепване, образуван и хематом заради това. Два пъти кървях много обилно и ярко червено, останалите дни е малко и кафеникаво, което показва, че се изтича и няма прясна кръв, та вече не се притеснявам толкова, защото от 4 дни не съм виждала ярко червена кръв или обилно кървене. Моите бяха със съсиреци и беше доста страшно. Хематома вече би трябвало да е изчезнал от толкова кървене. Но вече е все по-малко и по-малко, даже мисля, че ще спре. За кървенето пия витамин С, витамин К (него ударни дози само 3 дни), бия си прогестерон сутрин и вечер (заради инвитрото) и ако имам спазми взимам но шпа…
[/

За жалкост явно често се случват тези неща, но важното е, че нещата се подобряват. 😊
Желая ви лека бременност!

# 546
Djydiii здравей! Лека бременност и щастлив финал!
От аспирина миналата бременност имах кървене от венците, носа, че даже и от ушите, което доста ме стресна. Пиша ти го да знаеш, че може да е от него. 🙂

На мен днес ми е доста лениво. Слънчево е, но никак не ми се излиза. Малкият заспа и си почивам.

# 547
Здравейте и от мен!
И аз очаквам бебе през август тази година! Трета бременност ми е, като първата беше много отдавна, а втората - преди почти 4 години.
Засега се чувствам добре, за разлика от предния път, когато вече повръщах и ходех със световъртеж в тези гестационна седмица.

# 548
Момичета, има ли някоя с болки в гърлото или кашлица? Как се справяте, какво пиете? Нещо започна да ме боли гърло..

Michone, здравей! Лека бременност и здраво бебче около термин!

# 549
Има ли дами които вече са били на пренатален тест по тяхно желание? Аз мисля в сряда след прегледа да отида и да го направя.

# 550
Аз около Коледа изкарах вирус с гърлобол и кашлица. Пих много чай и гледах да избягвам хапчета за облекчаване на гърлобол, когато ставаше много неприятно, смучех Тантум Верде (но не ми е изписвано от лекар, така че по-добре се консултирай какво може да се пие). Неприятното е, че когато не се лекуваш, по-бавно минава и са възможни усложнения, при мен се изрази в болки и в ухото...

Момичета, има ли някоя с болки в гърлото или кашлица? Как се справяте, какво пиете? Нещо започна да ме боли гърло..

Michone, здравей! Лека бременност и здраво бебче около термин!
[/quote]

# 551
Georgieva9, тези пренатални тестове - с кръв от майката - са пробабилистични, т.е. изчисляват процента за Даун и други хромозомни болести въз основа и на небиологични показатели като възрастта ти. Ако си над 35 или даже 40, ще ти отчете висок риск. И тогава се прави амниоцентеза за по-сигурно. Поне при мен стана така с предишната бременност.

# 552
Има ли дами които вече са били на пренатален тест по тяхно желание? Аз мисля в сряда след прегледа да отида и да го направя.

Може ли да споделиш кой точно си избрала и къде? И аз се чудя дали да правя, но не съм го мислила много обстойно все още. Simple Smile

# 553
Georgieva9, тези пренатални тестове - с кръв от майката - са пробабилистични, т.е. изчисляват процента за Даун и други хромозомни болести въз основа и на небиологични показатели като възрастта ти. Ако си над 35 или даже 40, ще ти отчете висок риск. И тогава се прави амниоцентеза за по-сигурно. Поне при мен стана така с предишната бременност.

Това не е ли биохимичен скрининг със статистиката за което говорите?
Аз ще ходя на пренатален тест в cell genetics.

# 554
Това е БХС, пренаталните тестове се правят вместо тях, точно за да се избегнат нещата за които говорите. Изследва се ДНК на бебето и се отговаря с категорично не или да (да пази Бог), а не в проценти.

Общи условия

Активация на акаунт