Термин Август 2023🤰🏻

• 43 032
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Много добра идея ми даде с бейкролса! Heart

quote author=Rayy link=topic=1503209.msg45850848#msg45850848 date=1673346464]
Аз до преди няколко дни живеех на Бейкролс, защото хем ми се гади и нищо не ми се яде, хем като хапна, ми поминава за кратко време. Принципно съм месоядец, много обичам, но сега не ми яде изобщо. Снощи си направих няколко мини филии протеинов хляб на принцеси с яйце, кашкавал и сирене. Пият ми се студени напитки - вода, чай, спрайт, все с лед. Насилвам се да ям кисело мляко също. Четох, че първите месеци не е фатално да се свалят няколко килограма, аз имам и няколко в повече, но все пак гледам да ям 2-3 пъти на ден.
[/quote]

# 616
На мен също ми се налага да лежа или поне да не ходя много, много, заради леко отлепване преди 2 седмици ... Свикнала съм да ходя доста пеша и сега това обездвижване ми тежи, а и малко се притеснявам да не кача бързо килограми, защото макар да ми е лошо понякога, нямам особени проблеми с храненето.
Иначе поне засега се ориентирам към раждане в държавна болница. Имам 2 нормални раждания в МД и като изключим храната, останалите условия са били ок.  Важно е да избереш лекар, на когото имаш доверие и да си наясно какви са ти приоритетите, спрямо възможностите.

# 617

Аз да ви питам за храната - какво ядете? И как сте с килограмите? От кога е нормално да започна да качвам? Засега дори малко съм свалила и се притеснявам. И нищо не ми се яде, ама нищичко. От няколко дни ми се и гади често и само при мисълта за храна ми става лошо. Въпреки това се храня редовно, но вече се изчерпвам от към идеи.
Аз съм най-вече на кисело мляко Активиа в комбинация със зърнена закуска, защото и мен много често всякаква мисъл за всяка друга храна ме кара да се чувствам зле. Иначе гледам да се храня що-годе здравословно, със зеленчуци и плодове, доста сирене (за калций) и понякога шоколад, ако ми се яде сладко. И аз не съм качила и свалила нито грам, дори ми е странно, след като доста си похапвах баница и сладко по празниците.

# 618
Момичета аз съм в 10 г.с, гаденето стана нетърпимо, (не мога да ям, да пия и да спя) започвам да се замислям да отида в някоя болница, някоя от вас лежала ли е и има ли някакъв ефект?
Аз бях в болница 5 дни заради повръщане и зацапване. Изписаха ме и още в същия ден гаденето и повръщането се завърнаха с пълна сила, но поне първия ден повърнах само два пъти, а преди това повръщах по 5-6 пъти на ден. В болницата се почувствах страхотно и се надявах поне за известно време да се задържа така, както преди, но не..
Не знам какво да правя с това гадене. В болницата ми слагаха инжекции Деган, но чувам различни мнения от лекарите за това лекарство. Мислех да си го купя на таблетки, но май не е добра идея да се приема често. Не мога да си намеря място от това гадене. Общо взето по цял ден ми е зле, а вече трябва да ходя и на работа. Не ми се иска да казвам все още, защото съм в 8 г.с. и с рискова бременност, но не знам как ще мога да пътувам и да стоя по цял ден в офиса.. Има ли въобще нещо, което наистина да спре това гадене и повръщане? Вие ходите ли на работа и как изкарвате работния ден в това състояние?

# 619
Irony при теб образува ли се хематом в следствие на отлепянето? При мен казаха, че това била причината.

Аз нямам гадене, само по-чувствителни гърди и преди ми се спеше много, сега сякаш по-малко (8+2дни). Будя се често нощем, спя много по-леко от преди и ходя поне два пъти до тоалетна.

# 620
Момичета аз съм в 10 г.с, гаденето стана нетърпимо, (не мога да ям, да пия и да спя) започвам да се замислям да отида в някоя болница, някоя от вас лежала ли е и има ли някакъв ефект?
Аз бях в болница 5 дни заради повръщане и зацапване. Изписаха ме и още в същия ден гаденето и повръщането се завърнаха с пълна сила, но поне първия ден повърнах само два пъти, а преди това повръщах по 5-6 пъти на ден. В болницата се почувствах страхотно и се надявах поне за известно време да се задържа така, както преди, но не..
Не знам какво да правя с това гадене. В болницата ми слагаха инжекции Деган, но чувам различни мнения от лекарите за това лекарство. Мислех да си го купя на таблетки, но май не е добра идея да се приема често. Не мога да си намеря място от това гадене. Общо взето по цял ден ми е зле, а вече трябва да ходя и на работа. Не ми се иска да казвам все още, защото съм в 8 г.с. и с рискова бременност, но не знам как ще мога да пътувам и да стоя по цял ден в офиса.. Има ли въобще нещо, което наистина да спре това гадене и повръщане? Вие ходите ли на работа и как изкарвате работния ден в това състояние?

Няма доколкото знам лек. Трябва да се изтърпи, колкото и да е гадно. Хоум офис или болничен? Моята ЛЛ ми дава болничен на друго основание и няма нужда да се съобщава. Просто казвам болна съм, няма ме. До преди не съм взимала болничени, но сега приоритетите се променят.
Още по-издайническо е като повърнеш на бюрото, а за съжаление не е изключено. Аз все стигах до тоалетната, ама един път беше заета и беше на ръба 🤢

# 621
И аз като Rayy хапвам бейкролс и ми идва добре. Нямам кой знае каква драма с гадене и повръщане. Така като ви чета доста тежко е положението..има ли някоя без такива симптоми? Единствено от пастата за зъби ми се повдига, така бях и с предишната бременност.
Вчера и днес нещо се бях проверила за киви, та това също хапнах. И ми се пиеше топло прясно мляко с какао. То ми помогна и за болното гърло. Засега с тази напитка, мед и билкови бонбони за смучене се справям. В 9+г.с съм.

irony, аз раждах в Майчин дом преди 2 години при доктор Гърчев. Мисля пак при него, живот и здраве.

# 622
Аз си ходя на работа, но вече попремина при мен гаденето, не е чак толкова зле като преди. Сега и сладко започна да ми се дояжда и не съм само на тесто и хляб 😂 Но преди трудно изкарвах и аз…едно шише с вода и лимон и стисках зъби. Но аз не повръщам принципно. Дори при вируси с повръщане ми е голяма мъка и ми се случва рядко 😬

# 623
Моята АГ ме вика на преглед чак на 1 февруари според вас това нормално ли е като време,ходих за първи път на преглед на 04.01,пусна ми изследвания,изследванията ми са добре и всичко е в норма,но някак си часа сякаш …много късен ми идва,вие какво смятате?

Happylove.h,
И аз бях на преглед на 04.01, викат ме на контролен на 25.01, защото АГ ще отсъства от 01.02 до 10.02, иначе искаше началото на февруари. И на мен ми се струва, че има цяла вечност до тогава, а времето не минава никак бързо Satisfied

Относно симптомите аз също съм само с напрегнати гърди и съм ужасно отпаднала, постоянно ми се спи, чак вече не е за търпене Grinning

Аз също съм с болезнени гърди и отпадналост,много ми се гадеше,но хапчетата,които ми препоръча АГ явно ми действат,но все още не мога да ям всякакви храни ,защото ми се повдига само докато си помисля за тях 😃
Би ли споделила кои са тези хапчета? На мен нищо не ми помага. Sad

# 624
И аз от два, три дни усещам подобрение относно гаденето, болките и отпадналостта. Започнах да се храня и една идея по- нормално, като избягвам млечните, защото забелязвам, че от тях ми е най- зле. Изпия ли един айран, след малко го повръщам. Сирене, кашкавал …почва се гадене.
Относно пренаталния реших да го направя възможно най- рано защото ако и а проблем, по- рано да се приключи всичко, ако няма, да се успокоя за напред.

# 625
Момичета, за тези, които ще правят прена тест, в момента разширеният пакет е намален от 890.00лв на 712.00лв ---> https://www.synevo.bg/veracity/
Може да со го поръчате и заявителя ден за посещение в удобен за вас кабинет на Синево.
Аз съм утре след преглед и изследвания при АГ.

# 626
Благодаря за инфото fire lady. Аз се чудя дали да правя и ако реша да правя, то дали да бъде този, който ти изпрати или Vision 🤔
Доколкото разбирам при Vision дават като резултат positive/negative, докато при този в Синево резултатите излизат като (много) нисък/висок риск

# 627
Привет, аз съм се спряла на тези тестове https://prenatest.bg/

# 628
Аз казах за симптомите. Станах един ден в 7гс и все едно не съм бременна. Почити съм сигурна, че в понделник ще ми кажат мисед.

И аз като Rayy хапвам бейкролс и ми идва добре. Нямам кой знае каква драма с гадене и повръщане. Така като ви чета доста тежко е положението..има ли някоя без такива симптоми? Единствено от пастата за зъби ми се повдига, така бях и с предишната бременност.
Вчера и днес нещо се бях проверила за киви, та това също хапнах. И ми се пиеше топло прясно мляко с какао. То ми помогна и за болното гърло. Засега с тази напитка, мед и билкови бонбони за смучене се справям. В 9+г.с съм.

irony, аз раждах в Майчин дом преди 2 години при доктор Гърчев. Мисля пак при него, живот и здраве.

# 629
Благодаря за инфото fire lady. Аз се чудя дали да правя и ако реша да правя, то дали да бъде този, който ти изпрати или Vision 🤔
Доколкото разбирам при Vision дават като резултат positive/negative, докато при този в Синево резултатите излизат като (много) нисък/висок риск
Да, така е.
Ето инфо:
‚много нисък риск“ за тризомии (T21, T18, T13) означава, че с доверителен интервал (CI, confidential interval) от 99,96 до 100% може да се приеме, че плодът не носи тези аномалии.
“много нисък риск“ при отчитане на риска за анеуплоидии на половите хромозоми може да се каже също, че с доверителен интервал от 99,94% до 100%, плодът не носи тези аномалии. [Моля, вижте приложената статия – Kypri et al. 2019.]
„много висок риск“ за посочените сътояния означава, че плодът с голяма вероятност носи посочената генетична аномалия. В случай на високорисков резултат препоръчваме инвазивна пренатална диагностика.

Общи условия

Активация на акаунт