Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 505
  • 592
  •   1
Отговори
# 120
Във форума тук мисля има тема на жените домакини. Доста са. Всички те ли заслужават да бъдат изгонени с децата, защото мъжът им ги е издържал еди колко си месеца/години?

Как е възможно изобщо някой да намира нещо нормално в ситуацията. Може да се разберат като хора да се разделят, жената да намери къде да се премести и всичко да има човешко и нормално развитие.

# 121
Няма гаранция, че някой ще те търпи независимо от всичко, нито такъв закон, и честно казано - слава Богу. И сега ми моралът, ми държавата, ми дадените обещания...

Мъжът какъв е не знам. Може да е безотговорен Мунчо, може и толкова да е превъртял играта от постоянните скандали, че ако е останал в жилището с нея да го е било страх докъде ще стигне. Няма човек с бекрайни нерви.

Една жена, особено майка, трябва да знае, че винаги трябва да мисли два хода напред.

# 122
А един мъж явно трябва да знае, че майка му е 2 хода пред него. Всичко ще направи мама за момчето. Да не се тревожи то и да не му пили на главата жена му само защото е родила някакво ревливо пеленаче. Вън на улицата майка и бебе, а синчето вкъщи на топличко и мама ще му обуе терличките.

# 123
Да напомня, че патосът няма да направи жената по-малко скандалджийка, нито да ù осигури една меринджейска заплата, без да работи.
А и няма как да знаем кой точно отказва мирно и кротко решение.

# 124
flower_to, отговориха ти вече, няма закон, който в прав текст да казва, че жена с бебе не може да бъде гонена от жилището си. Оттук нататък както те посъветваха, отивате при адвокат и той обяснява какво максимално може да получи приятелката ти в тази ситуация.

Колкото повече пишеш, толкова по-зле изглежда отстрани. Приятелката ти има майка, т.е. има къде да се подслони. Дават жилище под наем, .т.е. има доход, има и имот. Детето е припознато - бащата дължи издръжка.
Освобождават си жилището от наематели, майката гледа детето, приятелката ти започва работа и разполагат с парите от пенсията на майката, нейната заплата, и издръжката от бащата. Ако не стигат, могат да си продадат жилището, при тези цени ще се подсигурят за доста време напред.

А какво иска приятелката ти - мъжът да и наеме отделно жилище и да и плаща всички разходи, майка и си живее спокойно сама и си прибира парите от наема, запазват си и имота. Съжалявам, но за това си има думичка и тя никак не е приятна.

# 125
Чакайте малко, това за тъщата и имотите откъде дойде?

# 126
Значи се обединяваме около тезата, че жената трябва да внимава от кого ражда, и да помни, че не всеки принц е собственик на дворец Simple Smile И че раждането на престолонаследник не гарантира решаването на жилищната нужда.

# 127
И че по всяко време може да бъде изгонена не само от мъжа си, но и от майка му или друг негов роднина...

# 128
  • София
Дотук и двамата изглеждат мунчовци. Тя очаквала нещо и вдигала скандали, той се изсулил при мама или където и да е там по терлици и не щял да чуе за разговори.

Но добре, нормален мъж, който твърдо не иска да живее с майката на бебето, а жилището е негово, какво трябва да предложи? Да и предостави жилището? За колко време, до живот, до пълнолетие на бебето? При развод може до пълнолетие, но ако жилището е на мъжа, не на майка му. А в случая виждаме, че тя има и свое жилище.
И как да го предложи, с наем, или без? При развод се дължи. А той къде да отиде? Добре, там, където се е изсулил - ами ако го нямаше това място?

Бракът, дами, не те бетонира нито при мъжа, нито в жилището му без него. Единствено дава възможност на съда да предостави на теб и на децата до пълнолетието им неговото жилище, но с оглед и другите обстоятелства, не безусловно. В конкретния случай мама има друго жилище, което дори при брак и развод би свалило в известна степен шансовете за предоставяне на мъжовото такова.

Мама обаче е отделно домакинство!
Че тя там може да си живее с друг мъж, това жилище е гарсониера, как в него ще живеят майка, мъж на майката, дъщеря и бебе на дъщерята?!
Откъде накъде?
Че нали дъщерята е на 33?
Че нали семейство се прави от двама?

# 129
Това не е изобщо вярно, че всяка жена може по всяко време да бъде изгонена.

Флауър, тази твоя приятелка да не се офлянква, ами да търси работа, че при новото положение няма да успее да прикотка друг да я издържа.

# 130
И новороденото да спи на пейката в навечерието на Коледа... Ах, какъв драматизъм, пак да кажа, ама точно той изпорти цялата тема.

# 131
  • София
Милион щастливи домакини може да съществуват, но милиард са нещастните. Съответно ние само каймака четем - дадох си живота, той ме изрита, останах без покрив, пари и бла бла бла. Амииии, аз знам кой е виновен.

Родилката иска бащата да й плаща квартира, нали разбрахте? Явно и сметки и режийни, пълна издръжка на мама и бебе. Мен това щение ми е по невероятно от решението на свека.

# 132
На мен не ми е. Достатъчно жени познавам, дето са си продали да не казвам кое точно за съжителство в апартамент, по НА на свекървата. Но повечето от тях си налягат парцалите, не наглеят като, както се изрази ЧС, се мъчат да хапят ръката, която ги храни.

# 133
Така като чета, явно за списващите в темата мъж с апартамент е големия джакпот. Тази изгонена жена, може и да се е влюбила и въобще, да и е все тая за апартаменти. Как може масово мненията да са "нека и, като е мислила за апартамента"
Влюбват се хората, правят си детенце и гадости се случват. Не разбирам как разбрахте, че е използвачка например. Сигурно е нормално, като те унижи така бащата на детето ти, да искаш да ти плаща наем. Ако мама му разреши де...

# 134
Когато се цели плащане на квартира след края, е добре хората да са се разделили с някакви нормални отношения. Историята познава такива случаи, даже при двойки без деца.
---------

Ами цялата тема е за апартамента и парите, нали все за това се цикли в постовете на авторката.

Общи условия

Активация на акаунт