Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 497
  • 592
  •   1
Отговори
# 105
  • Далечният изток
Скрит текст:
Този баща ще да е момченце на 20-тина години. Поиграл си е на мъж и баща и за 2 месеца се е наиграл...
В крайна сметка за 7 страници аз не успях съвсем да се ориентирам кой кого какво що, но чисто като отговор на въпроса дали юридически майка може да бъде изгонена в зимните месеци преди Коледа с детето си, моят отговор е, да. Принципно да, без да съм наясно на какво основание се е ползвало въпросното жилище. Може пък да са плащали наем на мама, не знам... Тогава вече ще е различно.

Този баща е на 33 години и е на висока позиция в немска фирма.
Кое не е ясно? Запознават се, влюбват се, заживява при него (апартамента не го е питала на кого е, той живее сам в него), меси си нещата там...
Забременява, разбират се, че ще имат семейство и ще се грижат за детето.
Бебето се ражда, започват скандали и разправии, той иска лично пространство, тя иска грижа и помощ, както и финанси.
Изострят се отношенията, той започва да се храни навън, не купува нищо.
Не спи там от 3 дни, не й вдига, получава се нотариална покана.

Не съм споменала никъде, но жената е от София. Живяла е в семеен апартамент преди това, който сега е под наем, даден от майката, която също живее под наем.
Странно, от това, което прочетох излиза, че отговорност има и следва да поема само жената.
Мъжът никой нищо не може да го накара.
Той просто прави дете, хваща си шапката и отива на майната си, пък жената да се оправя. Не може да има никакви претенции към него. Пък това, че й е казал, че ще имат семейство...подробност някаква.
Днес явно трябва всичко пред нотариус да става!

Ами добре, нека да го накара насила....
Ще има претенции само в позицията на майка на детето към бащата на детето и то претенции относно издръжката на детето. Ако иска да заведе едно дело да му бъдат предоставени родителските права на бащата, а тя да плаща издръжка.

Пък това, че ѝ бил обещавал семейство и разни други приказни истории, даже не знам как да го коментирам...
Пред нотариус не се правят тия работи. Бракът се сключва в общината.

# 106
  • СИ

... Защо е забременяла тогава? А, сетих се - таткото работи на хубава позиция в немска фирма и си има апартамент.

Аха...! Освен това е на 33. Няма начин да не е добра партия на тия години. Точно нея е чакал.

# 107
  • София
Едва ли няма къде да отиде
Не е точно така. Ако аз сега се наложи да си напускам квартирата, има къде да отида, но за няколко дни. Ако съм много нагла - месец. Обаче нямам много общо като профил с жената от темата. Авторката уточни, че тя не е имала работа, когато е забременяла, а не писа нищо и да е намерила работа за 1-2 месеца. Значи тази жена от доста време не работи. Защо е забременяла тогава? А, сетих се - таткото работи на хубава позиция в немска фирма и си има апартамент.

Факт е, че и тя има вина, решила е, че като роди, той ще се грижи за нея, но в този случай не е станало така.
Това обаче не решата проблема на бебето, което не е виновно и с нищо правата му в тази държава не са уредени.
Утре трябва да живее на пейките, понеже закона НЕ въвежда изискване да му бъде осигурен дом, ако не от майка му, от баща му.

# 108
  • Далечният изток
Баща му не му осигурява.
Остава да му го осигури майка му.

# 109
Защо са тези подигравки? Много жени не работят и живеят в жилището на мъжа си и раждат, но просто не им се случват подобни простотии. Тук и мъжът, и свекървата са напълно ненормални, щом я гонят с бебето. И преди някой да ме нападне, да кажа, че няма сила, която да ме накара мен да изгоня на улицата жена, майка на внучето ми, барабар с внучето от апартамент, който е моя собственост.

# 110
  • София
Закона си е съвсем уреден, просто никой на никого не е длъжен.
Има социални звена за майка и бебе, има социална грижа, помощи и тъй нататък.
Ако иска апартамент - ми, няма.

# 111
Иначе недоумявам как една баба ще си изгони внучето на улицата, явно има някаква причина да има раздори в тази връзка. И за пореден път - неангажираща връзка без брак, неосигурена материално мома, но ражда дете...
Бабата не гони внучето, гони снахата. Ако някоя упражни психически тормоз над сина ми, до степен той да се изнесе от дома си, да се храни и спи навън, а тя да живее в мое жилище, не знам как бих постъпила. 
Задължения към детето имат майката и бащата, бабата не дължи нищо.
За съжаление още една, която грешно си е направила сметката.

# 112
Странно, от това, което прочетох излиза, че отговорност има и следва да поема само жената.
Той просто прави дете, хваща си шапката и отива на майната си, пък жената да се оправя. Не може да има никакви претенции към него. Пък това, че й е казал, че ще имат семейство...подробност някаква.
Днес явно трябва всичко пред нотариус да става!

Ами да, а иначе четем, че бракът бил отживелица и нямало нужда от него...
Иначе след като детето е припознато тя има право на издръжка. И толкова. Не може да има претенции за жилище, защото той няма такова. Много пъти съм писала - никоя жена не трябва да ражда без брак и без да се е подсигурила материално за всякакви случайности.

# 113
  • Пловдив
Дотук и двамата изглеждат мунчовци. Тя очаквала нещо и вдигала скандали, той се изсулил при мама или където и да е там по терлици и не щял да чуе за разговори.

Но добре, нормален мъж, който твърдо не иска да живее с майката на бебето, а жилището е негово, какво трябва да предложи? Да и предостави жилището? За колко време, до живот, до пълнолетие на бебето? При развод може до пълнолетие, но ако жилището е на мъжа, не на майка му. А в случая виждаме, че тя има и свое жилище.
И как да го предложи, с наем, или без? При развод се дължи. А той къде да отиде? Добре, там, където се е изсулил - ами ако го нямаше това място?

Бракът, дами, не те бетонира нито при мъжа, нито в жилището му без него. Единствено дава възможност на съда да предостави на теб и на децата до пълнолетието им неговото жилище, но с оглед и другите обстоятелства, не безусловно. В конкретния случай мама има друго жилище, което дори при брак и развод би свалило в известна степен шансовете за предоставяне на мъжовото такова.

Последна редакция: ср, 30 ное 2022, 16:09 от Магдена

# 114
Твърде голям драматизъм, вече започвам да мисля за пързалка, особено след като прочетох безкрайно вълнуващата тема за пилешките хапки...

# 115
  • СИ
Факт е, че и тя има вина, решила е, че като роди, той ще се грижи за нея, но в този случай не е станало така.
Това обаче не решата проблема на бебето, което не е виновно и с нищо правата му в тази държава не са уредени.
Утре трябва да живее на пейките, понеже закона НЕ въвежда изискване да му бъде осигурен дом, ако не от майка му, от баща му.

И какво предлагаш? Чудиш се кой трябва да поеме разходите на майката, която си е направила грешно сметката? За какъв закон говориш? Избиваш го нещо на морал някак си... Били ѝ обещали? Извинявай... Това са пълни глупости!
Никой не е казал, че детето е виновно с нещо. Но реално, то ще бъде най-големият потърпевш от глупостта на родителите си. Такъв е животът.
И друго... Тази майка от небето ли пада? Няма ли семейство от което е дошла? Майка, баща, брат, сестра... Откъде идва? Казваш, че е от София. Ами да се прибира на първо време, пък после ще му мисли.

# 116
Той просто прави дете, хваща си шапката и отива на майната си, пък жената да се оправя. Не може да има никакви претенции към него.
Хайде не се опитвай да шикалкавиш кой какво бил и не бил осигурил. Мъжът не е милионер, но е добра партия. Осигурил е жилище. Жената посреща същия този мъж всеки ден със скандали. Същата жена не е работила отпреди да забременее. 9+2 са най-малко 11 месеца без работа. Кой я е издържал през това време? Изобщо за каква отговорност се мъчиш да правиш внушения?

# 117
Мъжът не е никаква партия. Мъж, който се наговаря майка му да гони със законови методи жена му с бебето през зимата, е нищожество и амеба. Дано не припарва такъв до някоя от дъщерите ми, пу-пу Това, ако е добра партия, какви ли са лошите?

# 118
Голям келепир му е да се наговори, след като е издържал жената.
И да, с хубава работа и жилище, за което не плаща наем, е добра партия. Особено за безработните жени.

# 119
Стародавна традиция е (още от времената, когато имаше софийско жителство) майките на заможни синове да гледат с недоверие снахите си. Особено ако не са на нивото на синовете им. И още по-особено ако майчиното им чувство им подсказва, че снахата не е стока, а е интересчийка. Та по традиция в такива случаи мъжът влиза в брака без никакви собствени имоти, за да не може снахата да му вземе нещо после. А тук даже и брак няма.
В този случай законът дава някаква защита на детето, но никаква на майката. Тя трябва по-добре да си е правила сметката  и да не хапе ръката, която я храни (тоест да не вдига скандали).

Общи условия

Активация на акаунт