В крайна сметка за 7 страници аз не успях съвсем да се ориентирам кой кого какво що, но чисто като отговор на въпроса дали юридически майка може да бъде изгонена в зимните месеци преди Коледа с детето си, моят отговор е, да. Принципно да, без да съм наясно на какво основание се е ползвало въпросното жилище. Може пък да са плащали наем на мама, не знам... Тогава вече ще е различно.
Този баща е на 33 години и е на висока позиция в немска фирма.
Кое не е ясно? Запознават се, влюбват се, заживява при него (апартамента не го е питала на кого е, той живее сам в него), меси си нещата там...
Забременява, разбират се, че ще имат семейство и ще се грижат за детето.
Бебето се ражда, започват скандали и разправии, той иска лично пространство, тя иска грижа и помощ, както и финанси.
Изострят се отношенията, той започва да се храни навън, не купува нищо.
Не спи там от 3 дни, не й вдига, получава се нотариална покана.
Не съм споменала никъде, но жената е от София. Живяла е в семеен апартамент преди това, който сега е под наем, даден от майката, която също живее под наем.
Странно, от това, което прочетох излиза, че отговорност има и следва да поема само жената.
Мъжът никой нищо не може да го накара.
Той просто прави дете, хваща си шапката и отива на майната си, пък жената да се оправя. Не може да има никакви претенции към него. Пък това, че й е казал, че ще имат семейство...подробност някаква.
Днес явно трябва всичко пред нотариус да става!
Ами добре, нека да го накара насила....
Ще има претенции само в позицията на майка на детето към бащата на детето и то претенции относно издръжката на детето. Ако иска да заведе едно дело да му бъдат предоставени родителските права на бащата, а тя да плаща издръжка.
Пък това, че ѝ бил обещавал семейство и разни други приказни истории, даже не знам как да го коментирам...
Пред нотариус не се правят тия работи. Бракът се сключва в общината.