Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 422
  • 592
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Едва ли няма къде да отиде.
Според мен темата е поставена в стил - допустимо ли е, няма ли защита, къде е държавата.
За съжаление всичко е допустимо.

# 91
  • Далечният изток
Този баща ще да е момченце на 20-тина години. Поиграл си е на мъж и баща и за 2 месеца се е наиграл...
В крайна сметка за 7 страници аз не успях съвсем да се ориентирам кой кого какво що, но чисто като отговор на въпроса дали юридически майка може да бъде изгонена в зимните месеци преди Коледа с детето си, моят отговор е, да. Принципно да, без да съм наясно на какво основание се е ползвало въпросното жилище. Може пък да са плащали наем на мама, не знам... Тогава вече ще е различно.

# 92
  • СИ

В нотариалната покана НЕ СЕ коментира бебе. Нищо не се казва за бебе, че има бебе и т.н.
Казва се, че отношенията се били изострили и да напуснат апартамента - той и тя. В срок 20 дни.
Той затова се прави на луд, не спи там от 3 дни.
Вероятно като тя напусне, ще се върне, защото предполагам, че това е постановка.

Мунчо е баща на детето!
Доказано!

Ново двайсе...!
Свекито има право да ги изрита и двамата, защото жилището е нейно. Твърде вероятно да е постановка. Щом Мунчото се е изнесъл самостоятелно, а майката на детето му дреме още там. И пак стигаме дотам... Ако той е Мунчо, тази дето му е родила дете каква е? Ако питате мене е тъпа оФца.

# 93
  • София
Браво на бабата!
Любими са ми селските пръчки, дошли в София, натресли се на мъж с имоти и добри доходи и снесли златното яйце.  Използвачката все пак е живяла някъде преди да я забраменят и поканят в апартамента. Да се върне там, ако може да си плаща разноските. Ако не - в прованса, при близките.
И да не бърза да се размножава със следващото гадже. Вече трябва да е убедена, че бебето не прави семейство.

# 94
  • София
Този баща ще да е момченце на 20-тина години. Поиграл си е на мъж и баща и за 2 месеца се е наиграл...
В крайна сметка за 7 страници аз не успях съвсем да се ориентирам кой кого какво що, но чисто като отговор на въпроса дали юридически майка може да бъде изгонена в зимните месеци преди Коледа с детето си, моят отговор е, да. Принципно да, без да съм наясно на какво основание се е ползвало въпросното жилище. Може пък да са плащали наем на мама, не знам... Тогава вече ще е различно.

Този баща е на 33 години и е на висока позиция в немска фирма.
Кое не е ясно? Запознават се, влюбват се, заживява при него (апартамента не го е питала на кого е, той живее сам в него), меси си нещата там...
Забременява, разбират се, че ще имат семейство и ще се грижат за детето.
Бебето се ражда, започват скандали и разправии, той иска лично пространство, тя иска грижа и помощ, както и финанси.
Изострят се отношенията, той започва да се храни навън, не купува нищо.
Не спи там от 3 дни, не й вдига, получава се нотариална покана.

Не съм споменала никъде, но жената е от София. Живяла е в семеен апартамент преди това, който сега е под наем, даден от майката, която също живее под наем.
Странно, от това, което прочетох излиза, че отговорност има и следва да поема само жената.
Мъжът никой нищо не може да го накара.
Той просто прави дете, хваща си шапката и отива на майната си, пък жената да се оправя. Не може да има никакви претенции към него. Пък това, че й е казал, че ще имат семейство...подробност някаква.
Днес явно трябва всичко пред нотариус да става!

# 95
Браво на бабата!
Любими са ми селските пръчки, дошли в София, натресли се на мъж с имоти и добри доходи и снесли златното яйце.  Използвачката все пак е живяла някъде преди да я забраменят и поканят в апартамента. Да се върне там, ако може да си плаща разноските. Ако не - в прованса, при близките.
И да не бърза да се размножава със следващото гадже. Вече трябва да е убедена, че бебето не прави семейство.

Ама, Aisha, ние не знаем предисторията..

# 96
  • София
Знаем - раждаш бебе без грам сигурност, майчинство например.
Ама той обеща! не минава секой път, да не кажа никой.

# 97
  • Далечният изток
Ми да си тръгва.
Какво толкова има за обясняване. Не я искат там. Нито мъжът, нито както стана ясно майка му.
Да си взема детето и да се прибира при техните.
Да го съди за издръжка, това поне ще дава бащата, щом е на работа и заплата.

# 98
  • СИ
...
Любими са ми селските пръчки, дошли в София, натресли се на мъж с имоти и добри доходи и снесли златното яйце.  ...

Тъй, тъй... Софийски баровец, ама жилището се води на мама. Предполагам, че ще става въпрос за някоя разкошна панелка на майната си. Цялата тази цигания несъмнено издава високи доходи и аристократичност във въпросния баровец.

Що пишете такива смешки?

# 99
Изобщо ама грам не разбирам жените, които "влизат в положение" на подобен мъж. Пълен мухльо, с отвратителна и противна майка, които заедно гонят жена с бебе от жилището. Не бих се допряла до такъв мъж и с прът и не бих искала от него нищо. Толкова противен е, че повече няма накъде. И не го прави лично той, ами се скрива зад полата на майка си.

Дано жената с детето се махне завинаги от него.

# 100
  • София
Баровеца може да си има още пет жилища, факт е, че родилката е на пангара, не той.

# 101
Едва ли няма къде да отиде
Не е точно така. Ако аз сега се наложи да си напускам квартирата, има къде да отида, но за няколко дни. Ако съм много нагла - месец. Обаче нямам много общо като профил с жената от темата. Авторката уточни, че тя не е имала работа, когато е забременяла, а не писа нищо и да е намерила работа за 1-2 месеца. Значи тази жена от доста време не работи. Защо е забременяла тогава? А, сетих се - таткото работи на хубава позиция в немска фирма и си има апартамент.

# 102
  • София
У нас ще дойдеш, в краен случай у вашите докато те наредим пак. Воала.

# 103
Гордж, гледам да не експлоатирам хората. Сещаш се...

# 104
Бабата живее в друг град, не в София, този апартамент е купен за сина й.
Не знам защо реагирате така и започвате да съдите и отсъждате.
Аз не нападам нито него, нито бабата, а питам има ли разпоредба, която да се прочете в подобни случаи и да се вземе предвид, нищо повече!
Питам просто за законово основание, дали майка с бебе може да се изгони или някой има задължение да осигури дом на детето.

Аз, доколкото схващам, бабата гони майката от своя си имот, а мъжът не е фактор. Той може да е баща и да го гонят за издръжка, но няма свое жилище и следователно към него не може да има претенции по този въпрос.
Иначе недоумявам как една баба ще си изгони внучето на улицата, явно има някаква причина да има раздори в тази връзка.
И за пореден път - неангажираща връзка без брак, неосигурена материално мома, но ражда дете...

Общи условия

Активация на акаунт