Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 535
  • 592
  •   1
Отговори
# 135
  • София
flower_to, отговориха ти вече, няма закон, който в прав текст да казва, че жена с бебе не може да бъде гонена от жилището си. Оттук нататък както те посъветваха, отивате при адвокат и той обяснява какво максимално може да получи приятелката ти в тази ситуация.

Колкото повече пишеш, толкова по-зле изглежда отстрани. Приятелката ти има майка, т.е. има къде да се подслони. Дават жилище под наем, .т.е. има доход, има и имот. Детето е припознато - бащата дължи издръжка.
Освобождават си жилището от наематели, майката гледа детето, приятелката ти започва работа и разполагат с парите от пенсията на майката, нейната заплата, и издръжката от бащата. Ако не стигат, могат да си продадат жилището, при тези цени ще се подсигурят за доста време напред.

А какво иска приятелката ти - мъжът да и наеме отделно жилище и да и плаща всички разходи, майка и си живее спокойно сама и си прибира парите от наема, запазват си и имота. Съжалявам, но за това си има думичка и тя никак не е приятна.
Ехеее, веднага измислихте варант!
Мерси!
Пък нека Мунчо обикаля София и забременява още наивни девойки! Защото нищо чудно да го направи пак, като гледам нищо не му пречи!
Очевидно е добър оратор и актьор, заблуди всички!
А жените дори и да работят, дори и да имат жилище, излизат по майчиство, след което остават сами, без мъж, грижа и т.н., а с бебе на ръце.
Ми ако нямат майка и татко? Ми ако те са възрастни и болни и също имат нужда от грижа и пари, какво правим?
Всички се нахвърлихте срещу майката на бебето, извинявайте, но никъде го няма това да те гонят на улицата с бебе на 2 месеца и ти да търсиш варианти сам.
Това е престъпление, особено ако си със заплата над 5000! Никой не е длъжен на никого, но ако имаш бебе, вече си длъжен, баща си все пак!
Но явно поплювковците са на мода в Бг.

# 136
  • Далечният изток
Моето мнение е изградено въз основа на постовете на авторката. Жената искала финанси, защото не е работила преди да забременее, а мъжът не давал, след като има възможност, защото е на висока позиция в немска фирма...

# 137
Я да обобщим - двете баби имат жилища в София, но майката с бебето ДЪРЖИ да живее в това на свекървата!

Защо? Защо нейната майка не и даде жилището, което дава под наем или стая в него?
Защо майка и да си прибира наема, а свекърва и не?

# 138
  • София
Я да обобщим - двете баби имат жилища в София, но майката с бебето ДЪРЖИ да живее в това на свекървата!

Защо? Защо нейната майка не и даде жилището, което дава под наем или стая в него?
Защо майка и да си прибира наема, а свекърва и не?

Защото това жилище е гарсониера и ако майка й се върне там с мъжа й (понеже сега живее под наем с този наем), няма да има място за още двама, единия от които бебе!

Когато се цели плащане на квартира след края, е добре хората да са се разделили с някакви нормални отношения. Историята познава такива случаи, даже при двойки без деца.
---------

Ами цялата тема е за апартамента и парите, нали все за това се цикли в постовете на авторката.

Явно нищо не си разбрала!
Вземи да четеш по-внимателно и да вникваш в нещата, за твое добро е!
Не се цикли за апартаменти и пари, а се говори за бебе, което е невинно в цялата история.
Направено е от двама и ако единия няма възможност, то другия следва да се погрижи за него.
Кой говори за пари и имоти???????
Коментиращите говорят за пари и имоти, не аз!

Като коментирате, правете си труда да прочетете внимателно нещата преди това.

# 139
  • София
Мъжа може да забремени 101 жени и с всички да постъпи по един и същ начин, това е положението в България и всяка с пет пари акъл го знае.
Както знам, че урболешката и по гола любов деца не раждам, а следвам принципа на семейно планиране.

Като жена и майка, не бих изгонила никога и при никакви обстоятелства родилка и пеленаче, ако няма къде да отидат.
Но и не бих плащала чужди разходи по мой имот.

# 140
В тази ситуация защо вдига скандали ? Не е ли близко до акъла какво може да последва? Или акъл няма само претенции, или е тотална откачалка - истеричка. И в двата случая ще си сърба каквото е надробила. Нищо не пречеше дори връзката им да е отишла по дяволите, да си съжителстват кротко като съквартиранти поне до две годишна възраст на детето. Не оставам с впечатлението, че мунчо е провокирал скандалите или е търсил конфронтация чрез лошо отношение. В този случай щеше да я изгони предварително, но той да бяга да търси спокойствие другаде

# 141
Ужасно грозно изказване, дано се засрамите поне малко! Тея филми, които са ви в главата да един път...
Браво на бабата!
Любими са ми селските пръчки, дошли в София, натресли се на мъж с имоти и добри доходи и снесли златното яйце.  Използвачката все пак е живяла някъде преди да я забраменят и поканят в апартамента. Да се върне там, ако може да си плаща разноските. Ако не - в прованса, при близките.
И да не бърза да се размножава със следващото гадже. Вече трябва да е убедена, че бебето не прави семейство.

# 142
Когато се цели плащане на квартира след края, е добре хората да са се разделили с някакви нормални отношения. Историята познава такива случаи, даже при двойки без деца.
---------

Ами цялата тема е за апартамента и парите, нали все за това се цикли в постовете на авторката.

Не се цикли за апартаменти и пари, а се говори за бебе, което е невинно в цялата история.
Направено е от двама и ако единия няма възможност, то другия следва да се погрижи за него.

Иначе какво Joy
Лирическата героиня ще ми се натресе вкъщи ли? Да ходя ли да търся нотариус?

Така добре беше потръгнала темата, защо ти трябваше да пресоляваш чак толкова манджата, вместо кротко да я побутваш до края на седмицата...

# 143
flower_to, по постовете ти ми се струва, че ти си прясната майка с истериите и скандалите.

# 144
Всички се нахвърлихте срещу майката на бебето, извинявайте, но никъде го няма това да те гонят на улицата с бебе на 2 месеца и ти да търсиш варианти сам.
Това е престъпление, особено ако си със заплата над 5000!

Laughing На мен ми е смешно вече.
Едно време жените яко са се борили да получат право на образование и работа, за да не зависят от мъж и да останат с бебе на улицата. Това, че и до ден днешен има такива, които искат да си уредят живота по другия начин, си е тяхно решение и те си носят последиците.

# 145
Авторке,
"Приятелката" ти да внимава, да не се окаже накрая и без бебе.
Да не вземе да се окаже накрая, че баба ще гледа бебето, тати ще носи парите, а мама вън.

# 146
  • София
flower_to, по постовете ти ми се струва, че ти си прясната майка с истериите и скандалите.

мнее, грешиш, нямам деца, нито изпадам в истерии, но жената (майка на бебето) ми е при
---------

Иначе какво Joy
Лирическата героиня ще ми се натресе вкъщи ли? Да ходя ли да търся нотариус?

Така добре беше потръгнала темата, защо ти трябваше да пресоляваш чак толкова манджата, вместо кротко да я побутваш до края на седмицата...
ятелка!
Не искам да "побутвам" тема.
Разбрах какво мислят жените във форума - никой на никого не е длъжен, дори да е станал баща!
Е после не се чудете защо хората казват, че българите си заслужават съдбата.
Докато мислим така, вместо да мислим как да си помагаме и да бъдем отговорни, няма доникъде да стигнем.

# 147
  • Пловдив

Мама обаче е отделно домакинство!
Че тя там може да си живее с друг мъж, това жилище е гарсониера, как в него ще живеят майка, мъж на майката, дъщеря и бебе на дъщерята?!
Откъде накъде?
Че нали дъщерята е на 33?
Че нали семейство се прави от двама?
Нищо не разбрах от тоя целия патос. Под мама имам предвид мамата на децата, която дори при брак и съответно развод няма безусловна гаранция, че ще остане в жилището на мъжа - съдт го преценява според обстоятелствата. При липса на брак изобщо няма такава възможност, но тук и брак нямаше особено да помогне - едно, че жилището е на свеки, второ, че тя, мамата на бебето, има свое.
Казах го във връзка със съждението, че бракът предпазвал от подобни ситуации - ми не е вярно, не и за конкретния случай.
Една жена, домакиня или не, трябва по възможност да се погрижи да е достатъчно уверена, че ако утре на благоверния му щукне да я зарязва (или пък примерно умре), тя ще има къде да отиде и как да живее. Не е казано да разчита само на себе си или да може сама да си осигури същия стандарт, нищо такова, но поне на улицата да не остане, без да зависи от мъжа, за това трябва да се погрижи. Другото са сметки без кръчмар. Животът е суров, Москва на сълзи не вярва, това е положението.

Героите от драмата, както писах, ми изглеждат лигльовци и двамата според описаното, но единият лигльо е в по-силна позиция, а другият вероятно си е правил такава сметка без кръчмар.

# 148
  • София
Тук се изискват само права и никакви задължения, затова така тръгна темата.
Едно бебе семейство не прави, това също не се разбира….

# 149
Евала, момичета..
Изкарахте я селянка, истеричка, златотърсачка, безработна мързеливка и нереално глупава тази жена..
Мъжът освен, че е Мунчо - друго не разбрахме да е..

Половината коментиращи тук са се женили време оно, когато бракът е бил задължителен..
Познавам една двойка, плюс мен и мъжът ми, които са женени .. Всичко друго живее на семейни начала с припознато дете.. АНАТЕМА!

Махам се от тази тема, защото стана много грозно. Приканвам модератор да я заключи.. Твърде много обиди, твърде много преиначавания, измишльотини и догадки..

Общи условия

Активация на акаунт