Изгонване на майка с невръстно бебе

• 16 517
  • 592
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Някой, когато го изхвърлят на улицата, последното, което го вълнува, е какво ще кажат хората.
Същото важи и за този, който изхвърля другия. Стигнал ли е до там, вече не му пука за нищо, освен да се отърве.

# 391
  • София
Хм, даже не ми хрумна, че това условие трябва да бъде поставено на мъжа. Автоматично приех, че жената трябва да иска апартамента или от себе си, или от родителите си.

# 392
  • Paris, France
Значи аз виждам полза от брака. Понеже е пълно с теми, в които много жени обясняват, че един подпис е без значение. Да, ама ако те изгони мъжът ти с детето / децата, ако има брак, ще си кажат хората - "О, той изгони жена си, пък преди това сватба правиха, кумове каниха с кокошка и свещеник пееше". А ако няма брак - "Коя е тази, кой я знае с каква измама се е навряла на човека в къщата, детето дали е негово и дали няма да окраде тенджерите на майка му". Значи - има ползи от брака Simple Smile

И какво ще се промени като кажат това или онова хората? Кои хора?

Виждаш смисъл за подобен случай. Ако жената има три апартамента и дете от предишна връзка, а мъжът е гол като пушка, пак ли виждаш смисъл?

Индивидуалните обстоятелства са различни за всяка жена и всеки мъж и се менят с времето.

Дойде ми на ума нещо - от темата на Мария си спомних, че Фрау С беше дала линк към група във фейс бук, която се нарича "Под наем без наем" или нещо такова. За жена с бебе, предполагам, ще се озоват доста хора. Няма да е в центъра на София, но поне ще има подслон на първо време.

# 393
Невена, то хубаво, но тя няма никакви доходи, доколкото разбирам. Ще се съгласят ли и да я издържат?

# 394
  • Paris, France
Май получава наем от някакво жилище. Би трябвало спешно да потърси издръжка от бащата. С наема и издръжка за детето мисля, че ще оцелеят още десетина месеца. Бебето в момента само суче, спи и пълни пелените. Дрешки се намират лесно. Може и в този сайт да пита.  На мене ми останаха куфари неносени дрехи от децата, с етикети. Раздадох и носени, но здрави, като някои ми ги  бяха дали приятелки и съседки от техните деца. Само чорапки трудно се намират, че бързо ги хабят.

Кой да се съгласява да я издържа?

# 395
Аз доколкото разбрах, майка й дава жилището под наем и с парите си плаща нейния наем. Вероятно и там няма нейно жилище и не може да разполага с парите от него. Очертава се единствено май социално майчинство, което беше 110 лева + издръжката от бащата, която не се знае кога ще почне да получава. Тъй като не явно не е работила тази календарна година няма да може да ползва и данъчното облекчение, но таткото ще може да го ползва.
Нека момичето, щом се е стигнало до там, намери вариант дори и временно да отиде при мама, пък после да търси по-трайно решение на жилищния проблем, но първо да си осигури издръжка за детето от бащата. Като стане на годинка или две го пуска на ясла и почва работа.

# 396
  • София
Майката не е навита да ходи при мама:
Цитат
Мама обаче е отделно домакинство!
Че тя там може да си живее с друг мъж, това жилище е гарсониера, как в него ще живеят майка, мъж на майката, дъщеря и бебе на дъщерята?!
Откъде накъде?
Че нали дъщерята е на 33?

# 397
  • София
Явно след някаква възраст ти се полага апартамент и издръжка за живяно време 😂
Аз пак съм проспала.

# 398
Тези теми е хубаво да се съберат и заковат в началото, като влязат нови търсачки на меко и леко, да прочетат малко опит.
Преди секса, да искат документи за жилище и собственост.
Брак задължително и тогава да вдигат крака.

# 399
Тези теми е хубаво да се съберат и заковат в началото, като влязат нови търсачки на меко и леко, да прочетат малко опит.

Защо пък? Ако снахата не вдигаше такава олелия може би още щеше да си е там и да си кюта. Аз знам не един и два случая, в които подобно съжителство съществува... ама снахата е по-ниска от тревата, за да не я изритат от жилището дето не е нейно.

# 400
Интересното е, че от мама не се търси апартамент, обаче "свекървата" е длъжна. И държавата, нали.

# 401
  • София
Темата ми е ала - Черен джип е с предимство.

# 402
  • София
ДжиБ, Горджъс, моля Stuck Out Tongue

# 403

Защо пък? Ако снахата не вдигаше такава олелия може би още щеше да си е там и да си кюта. Аз знам не един и два случая, в които подобно съжителство съществува... ама снахата е по-ниска от тревата, за да не я изритат от жилището дето не е нейно.

Именно!
Явно не обяснявам добре.
Да е по тиха от тревата и да провери, дали момъка е лично надарен с имоти.
Тази много е бързала, да завземе апартамент и заплата. Даже не е успяла да скрие това, което е напирало в нея.

# 404
  • Paris, France

Най-важното преди секса - презерватив.

Допълвам - застраховка живот в полза на бъдещата съпруга и свекърите да гарантират, че имотите им отиват директно за нероден Петко ако нещо, хм, гушнат букета.

Явно след някаква възраст ти се полага апартамент и издръжка за живяно време 😂
Аз пак съм проспала.

С тераса за кучетата и басейн с олимпийски размери.

Ще ме скъсате.

Общи условия

Активация на акаунт