Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 84

• 45 177
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета !
Вчера най-накрая дойде така дългоочакваният ден в който щяхме да стартираме нашето инвитро. Докторът ме прегледа и каза, че фоликулите са прекрасни, останахме да изчакаме резултатите от хормоните и да ми дадат лекарствата, ноо....прогестеронът се оказа доста над нормата: 10.5 (при референтни стойности: 0.16-0.62 за 2ри ден от МЦ). Наложи се да го отложим за следващия месец. Докторът обясни, че това се дължи на неразорбирано жълто тяло от последната овулация и че при тези резултати много трудно може да има имплантация. Каза, че се случва рядко и че другият месец няма да е така.
При мен обаче от 5 години насам (след раждането на детето ми) МЦ доста се измени. Първо имам около 3-4 дни зацапване и тогава идва по-нормалното кървене (което също е доста оскъдно в сравнение с преди). Този месец се обадих на доктора в деня на зацапването и изследвахме хормоните на 2ри ден. Реално още нямам истинско кръвотечение. Дали не е добре следващия месец да стартираме на 4-5ти ден, когато се появи по-обилен цикъл.
/През лятото, когато изследвах хормони - на 5ти ден от зацапването, прогестеронът си беше в норма/

Някой изпадал ли е в подобна ситуация ? На кой ден най-късно може да се започне процедурата ?

# 136
  • София
Здравейте момичета, интересувам се да ми споделите опит, тези от вас, които правят първо донорско ин витро и са около 40, със запазен ЯР, дали ви предлагат класическо ин витро или ИКСИ? И ако ви предлагат веднага ИКСИ, какво обяснение ви дават, при положение че ползвате донорски материал на млади и здрави мъже, с проверено и отлично качество на материала?
Предпочитат ИКСИ по няколко причини - първата е ,че класическото е остарял метод ( според моята клиника ) и второ - при ИКСИ се "оголва" Я , което позволява по-детайлната й оценка - класификация на цитоплазма, полярно телце , ядро. При класическото инвитро се съди само по външния й вид Simple Smile
Мисля,че и според възрастта ИКСИ се предпочита над 35.
Вие на естествен цикъл ли ще бъдете или на стимулиран?
Защо държите да е класическо IVF ?
Здравейте,
Благодаря за детайлния отговор. На стимулиран цикъл ще съм.
От това, което четох, сметнах, че класическото е по-добро при материал от млад и напълно здрав мъж, защото Я сама си подбирала и се оплождала в условия близки до естествените.
От друга страна, лекарката твърди, че при моята възраст (40), Я често са с по-твърда обвивка и оплождането може да не настъпи ако не се прибегне до ИКСИ метода. Притеснява ме, че с това впръскване със спринцовка, се пробива самата Я и ако не се направи супер прецизно, може на по-късен етап да доведе до увреждания на плода.

# 137
При мен обаче от 5 години насам (след раждането на детето ми) МЦ доста се измени. Първо имам около 3-4 дни зацапване и тогава идва по-нормалното кървене (което също е доста оскъдно в сравнение с преди). Този месец се обадих на доктора в деня на зацапването и изследвахме хормоните на 2ри ден. Реално още нямам истинско кръвотечение. Дали не е добре следващия месец да стартираме на 4-5ти ден, когато се появи по-обилен цикъл.
/През лятото, когато изследвах хормони - на 5ти ден от зацапването, прогестеронът си беше в норма/

Зацапването не се брои за МЦ, чакате си чиста кръв, ако се случи до обяд това е първи ден, ако е след обяд следващия е първи ден.
Обяснете това за зацапването на лекаря си.

# 138
аз съм на 35, при мен и моя мъж уж не откриха проблем нито в спермограмата, нито в яйцеклетките

в епикризата пише, че са пробвали и инвитро и икси, но факт е, че нито една яйцеклетка не се беше оплодила по инвитро метода
ембриона, който ми трансферираха беше в резултат на ИКСИ оплождане

ако държиш на класическо инвитро, може да поискаш полвината яйцеклетки да ги пробват с инвитро метода, а другата полвина с ИКСИ

все някоя ще се оплоди, имай вяра

Здравейте момичета, интересувам се да ми споделите опит, тези от вас, които правят първо донорско ин витро и са около 40, със запазен ЯР, дали ви предлагат класическо ин витро или ИКСИ? И ако ви предлагат веднага ИКСИ, какво обяснение ви дават, при положение че ползвате донорски материал на млади и здрави мъже, с проверено и отлично качество на материала?
Предпочитат ИКСИ по няколко причини - първата е ,че класическото е остарял метод ( според моята клиника ) и второ - при ИКСИ се "оголва" Я , което позволява по-детайлната й оценка - класификация на цитоплазма, полярно телце , ядро. При класическото инвитро се съди само по външния й вид Simple Smile
Мисля,че и според възрастта ИКСИ се предпочита над 35.
Вие на естествен цикъл ли ще бъдете или на стимулиран?
Защо държите да е класическо IVF ?
Здравейте,
Благодаря за детайлния отговор. На стимулиран цикъл ще съм.
От това, което четох, сметнах, че класическото е по-добро при материал от млад и напълно здрав мъж, защото Я сама си подбирала и се оплождала в условия близки до естествените.
От друга страна, лекарката твърди, че при моята възраст (40), Я често са с по-твърда обвивка и оплождането може да не настъпи ако не се прибегне до ИКСИ метода. Притеснява ме, че с това впръскване със спринцовка, се пробива самата Я и ако не се направи супер прецизно, може на по-късен етап да доведе до увреждания на плода.

# 139
Момичета, някоя ходи ли на акупунктура или нещо подобно? Зачетох се в Надежда, но не знам дали имат все още и как стои въпроса със записването.

# 140
Здравейте,днес започнах поредната стимулация. Различно е ,че ме започнаха на гонал 250 директно. Досега съм била на 150 и 200 . Някой бил ли е на такава доза ,не е ли висока

# 141
Аз съм имала стимулация с gonal f 300
Не знам как лекарите определят дозите, може би от моментното състояние на организма, хормоните...

Здравейте,днес започнах поредната стимулация. Различно е ,че ме започнаха на гонал 250 директно. Досега съм била на 150 и 200 . Някой бил ли е на такава доза ,не е ли висока

# 142

Аз също започнах директно с гонал 250 за 5 дни, след това цитротид за 2 дни и на втория ден цитротид заедно с него имах мериоферт, който трябваше да разтворя 3 прахчета с един разтворител, което в интерес на истината не знам дали е силна стимулация, но в крайна сметка аз дадох доста незрели яйцеклетки. Интересно ми е, ако някой може да сподели всъщност по кое преценяват каква да бъде стимулацията, по хормоните ли, размера на фоликулите? Или просто карат на проба грешка, защото ако знаем е по-лесно впоследствие да видим дали лекарят си коригира правилно стимулацията при следващ път.

# 143
По мои наблюдения се гледат стойностите на хормоните, както и броя на антралните фоликули! Лично при мен ще кажа, че доктора беше наясно, че ще има хиперстимулация, само като погледна броя на антралните фоликули, започнахме с по-голяма доза и впоследстиве намалявахме и дозата и накрая и препарата смени! За жалост не помня имената. Като при всяко ходене се следяха и хормоните, сигурна съм че гледа и стойностите на хормоните, защото не ми назначаваше дозите преди да са излезнали те, случвало се е да влеза на преглед, преди да са излезнали хормоните и ме караше след като ме прегледа да изчакам да излезат и хормоните и тогава назначаваше препарата и дозата!

# 144
При нас оплождането вече е само ИКСИ, защото не се оплождат при класическо или само една-две започват да се делят. НЕ сме с мъжки фактор.

# 145
Аз бях на 40 когато оплождахме моите ембрита и не е имало проблем с естественото оплождане.
Та явно и това си е индивидуално.

ПП : Аз съм в Гърция, а клиниката ми е в Солун.
И на мене ми е странно че само за трансфер искат вирусология на мъжо.

Днеска бях при ЛЛ.
Питаме мъжо ми хепатит ли има, че в системата пише колко пъти е изследвал.
Чак ми стана смешно. Joy

# 146
Аз когато правих първото инвитро (тогава бях на 32) решиха да оплодят яйцеклетките стандартно и Икси, понеже бяха изкарали 18бр. Тези, които бяха  оплодени стандартно, след 3-я ден взеха да капят като круши и останаха само от Икси до 5-ти ден.
Сега 5 години по-късно при 2-ри и 3-ти опит директно Икси, защото “яйцата” за съжаление вече са доста по-малко… и явно не с толкова добро качество.
Аз съм с Lufs синдром.

# 147
Здравейте, още веднъж да благодаря за помощта 🙂 Отидох при Начев в Майчин Дом, защото относително не ми е далеч, а и съм била там. Оказа се даже, че той ме е гледал ехографски, но съм забравила. Значи в един и същ ден съм била при 2ма ендокринолози тогава есента, егати (исках задължително ехографски преглед и ме пратиха и в следващия кабинет).

Искам също така да споделя за други момичета, които имат нужда от консултация, че ако сте допълнително осигурени, си давате картата на регистратура и не плащате нищо, дори изследванията. Това е приятно да го разбереш, имайки предвид колко много средства се влагат в процедурите. И е излишно да се ходи до личен лекар за направление.

Накратко ще смъкнем ТСХ-то, но май проблемът е по-голям за инвитро на стимулиран цикъл, а за ЕЦ и донорски, не толкова, но ще ми изпише два варианта, в зависимост какво правим. Понеделник ще уточня как точно стоят нещата за ЕЦ, не стана дума какъв точно ще е цикъла.

# 148
Здравейте, момичета! Да препоръчате ангиолог занимаващ се с бременни?

# 149
Здравейте,момичета
преди процедурите имала ли е някоя от вад проблем с тръбите.При ЦС ми излезе,че едната е труднопроходима и как процедирате после

Общи условия

Активация на акаунт