Електронни четци - 27

• 53 924
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Преди и аз бях що-годе доволна от Покетбук - физически са им красиви моделите, имаха копчета (макар и на кофти място), леки са, менюто е на български, четат всичко. Проблемите ми с тоя производител започнаха през последната една година, софтуерът го усещам по-тромав и забиващ от преди. И след като проблемът ми продължи и след като купих по-скъпия им модел Инкпад 3, просто нямаше какво да направя освен да се откажа окончателно.

Киндъла от 2018 също не беше кой знае какво пред Оазиса, но пък него ми го дъвка кучето и оцеля само с козметични дефекти. Sweat Smile От друга страна, два Покетбука заминаха само защото паднаха от леглото. Sob

# 331
  • София
Това направо е като рекламен слоган:
"Киндъл - оцелява дори след дъвкане от куче". Особено ако е голяма порода куче

# 332
Точно се чудех защо хората си купуват толкова много електронни четци.
Аз имам само киндъл PW 3, купен 2015г. И си бях много доволна. До сега, когато не мога да свалям книги от читанката, в моби формат, както се оказа, заради стара версия на киндъла. ММ снощи си актуализира версията на неговия, днес свалих книги и установих, че много започна да забива. А и менюто се промени доста и не ми харесва.
От линка, от който свалям в моби формат, сега, на 24 май, бях свалила книга на лаптопа за опит, а днес не мога и на лаптопа да сваля, отваря файловете на някаква невъобразима шльокавица, вместо да ги сваля. Положението стана трудно, свалям на киндъла на ММ, прехвърлям на лаптоп, после на моя киндъл... Егати упражнението.
https://pechkov.chitanka.info/mobi/index.php
Явно има проблем с този моби формат.
И точно заради малкото формати, с които киндълите работят, започват да не ми харесват. Не мога да си купя електронна книга, заради DRM защитата, която киндъл не чете.
Библиотеки  у нас, пълни с книги, колекции, събирани с поколения, натъпкани догоре. Но вече бягам от тях, заради алергия към праха, който събират. Колкото и да ги почиства човек, при разлистване на страниците, имам проблеми. Затова за мен електронните четци са идеален вариант.
Живо започнаха да ме интересуват възможностите на различните марки и модели. Не съм капризна и нямам прекалени изисквания.

# 333
  • София
30-килограмов лабрадор. Sweat Smile Сега се чудя на кого да го подаря... Четецът, не кучето. Disappointed Relieved Мисля, че ако му се сложи подходящ кейс отгоре нагризаното няма да се вижда, защото е в черната част. Иначе си работи без проблем и е в хубав цвят и с много памет.

Иначе останаха ли защити, които Калибрето не може да свали?

# 334
Сложи му кейс и колкото изкара.

# 335
30-килограмов лабрадор. Sweat Smile Сега се чудя на кого да го подаря... Четецът, не кучето. Disappointed Relieved Мисля, че ако му се сложи подходящ кейс отгоре нагризаното няма да се вижда, защото е в черната част. Иначе си работи без проблем и е в хубав цвят и с много памет.

Иначе останаха ли защити, които Калибрето не може да свали?

Задръжте си го.. защо трябва да го пробутвате на някого?!

# 336
  • София
Задръжте си го.. защо трябва да го пробутвате на някого?!
Защото, както написах по-рано в темата, след инцидента си купих Киндъл Оазис и старият Пейпъруайт ми става излишен. Не виждам никакъв смисъл да имаме повече от един четец на човек вкъщи и този пострадалият само да събира прах. Освен това човек от групата вече ми писа, че иска да го купи и се съгласих. 😅

# 337
Защо хората си купуват по няколко електронни четеца - примерно аз.Grinning
Нямам смислено обяснение. Просто ми харесват.
Но в моя защита мога да кажа следното - когато имаш няколко четеца, можеш да започнеш да четеш  на всеки от тях по една книга. И като ти писне временно едната, вземаш друг четец от рафта и продължаваш с друга книга. Т.е. получаваш илюзия, че си взел друга физическа ,,книжна" книга. Joy
Между другото аз постоянно чета по две-три книги едновременно.

# 338
Ами моят единият е на повече от 10 години. Новите са със съвсем различна разделителна сподобност, взех с подсветка да чета нощем, после взех на децата, после на майка ми и стана колекция.

# 339
  • София
Защо хората си купуват по няколко електронни четеца - примерно аз.Grinning
Нямам смислено обяснение. Просто ми харесват.
Но в моя защита мога да кажа следното - когато имаш няколко четеца, можеш да започнеш да четеш  на всеки от тях по една книга. И като ти писне временно едната, вземаш друг четец от рафта и продължаваш с друга книга. Т.е. получаваш илюзия, че си взел друга физическа ,,книжна" книга. Joy
Между другото аз постоянно чета по две-три книги едновременно.
Никога не бих се сетила… 😆 Но е идея.
И ако ти падне батерията и те мързи да заредиш, си продължаваш книгата на следващия. 🤣 Аз специално така го напъвам в почивните дни, че през ден зареждам. Може би единственият минус на Оазиса за мене лично е, че батерията му категорично не държи колкото тази на Пейпъруайт. Не съм търсила спецификации, но от опит го установих.

# 340
Никога не съм чела няколко книги едновременно, освен ако не са били някакви справочници, енциклопедии, учебници за изпити в студентските години и др. подобни.  Но художествена литература, не. Започвам една книга и докато не я свърша, не започвам друга. А напоследък ги карам и по автори, като подкарам един автор, няма пускане. Laughing

# 341
Здравейте!
Доскоро имах Nook и си бях доволна от него, само чеее - успях да му счупя тъча и сега съм в търсене на някакъв бюджетен четец втора употреба. Предлагат ми Kobo Aura H2O - случайно някой да ползва или да е ползвал такъв и да сподели как ви се струва? И дали ще мога да си казвам книги директно през Wifi, без да ги тегля от компютъра? Също и работи ли с всички формати или пак има някакви особености? Изобщо тази марка ми е напълно непозната, повече за Киндъл съм чела, но това сега мога да си позволя.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 12:14 от Джинa

# 342
  • София
Джина, колко пари си заделила? Имам поръчани към 5-6 киндъла, най-новите на пейпър 6,8 инча на 170 лв от амазона. Ползвам ги да са ми под ръка за подъръци, на ако ти влиза в бюджета мога да ти дам единият Simple Smile
Единият днес замина за подарък от класа за учителката по немски Simple Smile
По въпроса с няколкото киндъла и аз съм в кюпа. Не се сдържах и си взех за мен един от тези. Допада ми малко по-големият екран и топлата подцветка, иначе няма друга сериозна разлика с преднишният ми пейпър. Но сега вкъщи има към 5-6 четеца. Всяка една от дъщерите ми има , аз съм с два. А ако се поровя има и съвсем апокрифни един киндъл и един нуук мисля.

# 343
  • София

Едит: Да добавя и един въпрос, някъде виждали ли сте български онлайн магазин, където още да се предлагат прилични калъфи за Оазис? В еМаг има някакви, но пише, че трябва да чакам 14 дни за доставка, а то за това време ще дойдат с алиекспрес от Китай или от немския Амазон...
https://www.ozone.bg/mobilni-ustroistva/kalafi-za-elektronni-che … on-kindle-oasis-2
Ползвам от сгъващия се, в Амазон беше над 20 евро. Малко ми се разръфа от едната страна, но е удобен, Гледам, че има и стъкла.

Много ти благодаря, че ми го препоръча и си го поръчах веднага. Днес вече е с 15 лева по-скъп. 🥲🌝 (електриково синият)

# 344
  • София
Само аз ли харесвам повече студената подсветка? Струва ми се, че с нея виждам по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт