Електронни четци - 27

• 53 942
  • 738
  •   1
Отговори
# 465
А покупката на поредния тъп Айфон или "супердупер" смартфон Самсунг докъде води?
Да не забравяме, че някои ги подменят с по-нов модел всяка година или максимум на две години.

# 466
Това са несъпоставими неща. И изобщо не е необходимо човек да си купува "Айфон или "супердупер" смартфон Самсунг". Има много други хубави телефони на нормални цени. В т.ч. и Самсунг и.Sunglasses

# 467
За мен, за добрия четец е  достатъчен 6 инчов екран, с т. нар. електронно мастило, т.е. без отблясъци, добра резолюция - 300 и добра подсветка, да има различни размери на шрифта, да може да чете повече формати. Екранът да е здрав, да не се чупи лесно при падане. Да е лек. Също и wi fi за директно сваляне на книги. Прелистване с тъчскрийн и бутони. Прахо и водоустойчивост са допълнителни екстри, но и без тях е ок.

От там нататък всичко е предобряне, както се казва. В последните модели направо  се  оливат с разни екстри, а това води и до повишаване на цената. Не казвам, че не трябва да има и такива, но да не спират производството на добрите стари модели, както стана с малките джобни четци, които отдавна изчезнаха от пазара. Дори марката Покетбук означава точно това - джобна книга, а четците им вече са далеко от джобния формат, станаха като таблети.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 23:59 от Diorela

# 468
  • Варна
Същото, даже формати и бутони не ми трябват.

# 469
Да не забравяме и очите. Много дребния шрифт изморява очите, а по изречение на екран е досадно.
Джобен четец може да бъде и телефона. Simple Smile

# 470
  • Варна
е не мисля, че можем да  сравняваме телефон с четец, ако беше така никой нямаше да купува 6-инчовите четци, щяхме да джугаме всички на телефоните. Ама не е така, макар че телефоните имат някаква тенденция да стигат размерите на таблет, та нищо не се знае. Аз и грамаден телефон не харесвам. В крайна сметка на пазара затова има модели и модели, за всеки вкус по нещо.

# 471
Така е. Има и субективен елемент. Аз имам PocketBook InkPad 3 със 7.8 инчов екран и ми е идеален. Това е размера на страницата при повечето книги.

# 472
В една отдавна отминала епоха,  когато още нямаше никакви електронни четци с технология на екрана e-ink, започна моят път за четене на електронни книги без компютър и т.н.
Тогава имаше едни устройства, които се наричаха PDA (Personal Digital Asistent), демек джобни компютри под управлението на Windows Mobile. Най-добрите бяха на Хюлет Пакард и Компак.  И между другото на тях можеше да се четат и електронни книги. На "огромния" четири инчов дисплей.Grinning
Страхотна екстра! Тогава още и истински  смартфони нямаше, да не говорим и за таблети.
Като се появиха първите e-ink четци с 6 инчов дисплей, това беше истинско чудо!
Сега вече сме много разглезени в това отношение.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 11:29 от Stilgar

# 473
Какво има на пазара и какви екстри слагат си е за благото на производителите, не на читателите Wink
Да не забравяме и очите. Много дребния шрифт изморява очите, а по изречение на екран е досадно.
Джобен четец може да бъде и телефона. Simple Smile
И най-малките четци са си пак с размер на печатна книга каквито се продават по книжарниците и се възприемат като стандартни, т.е. не изморяват очите на повечето хора. А телефонът е 2 пъти по-малък, което е съществена разлика след като малкия четец вече покрива минимума, така че не е сравнимо с телефон.

# 474
Това за телефона го казах на майтап. На него свалям книги и после ги прехвърлям  на покетбука. Доста често още докато са на телефона ги отварям. Понякога анотацията е интригуваща, а книгата - скучна.

# 475
Нека не забравяме разликата в екраните. именно в това е смисълът на електронните четци. А екраните им са скъпи.

Върви една тенденция за сливане  на различните устройства. Компютрите намаляват размера, а увеличават мобилността, стигнаха до таблети. В същото време, телефоните увеличават размера си, станаха прекалено смарт и вече не са телефони, обединиха цифрови фотоапарати, компютър. Сега и надпреварата в четците върви в посока да ги слее с тези устройства.  Не ми харесва тази тенденция.

Последна редакция: ср, 19 юли 2023, 21:53 от Diorela

# 476
Според мен смисъла на четците е в това, че те са щадящи за очите и могат да се ползват при всякакви осветление. Разбира се, и размера на екрана е от значение. Таблета също може да се ползва за четене, но дори и при наличието на матов протектор има отблясъци, които са доста изморителни за очите. Иначе един таблет има доста повече възможности от четец.

# 477
Таблета също може да се ползва за четене, но дори и при наличието на матов протектор има отблясъци, които са доста изморителни за очите.
Отдавна не е така. Сума народ е по цял ден пред компютърния екран без протектори.

# 478
Аз да се обадя като нов потребител на четец - ами няма нищо общо Simple Smile Телефона някак ме изнервя и като спра да чета, очите ми продължават да минават по редовете. Тоест заспивам по-трудно. С четеца ефекта е като с книга - оставям го настрани и заспивам за минута-две. В момента си дочитам книга, която съм преполовила в хартиен вариант и ми е в пъти по-добре. Та четеца го приемам за много добра инвестиция относно личното ми благосъстояние Simple Smile

# 479
Отдавна не е така. Сума народ е по цял ден пред компютърния екран без протектори.
Едва ли ще сложиш компютъра така, че слънцето да грее в екрана.

Общи условия

Активация на акаунт