Електронни четци - 27

• 53 955
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Критериите са доста разбираеми за това по какво избирам четец, очевадно не е дизайн; след като имам киндъл.
Grinning
Я, ни покажи да видим някой красив?

# 196
Колко пък по-голяма чанта?!
Я, ни покажи да видим някой красив?
И аз това помолих по-горе и то съвсем сериозно и добронамерено, интересно ми стана. Но явно е очевадно, а ние недоумяваме, защото все пак твърде малко книги сме прочели и то на грозни четци.. Simple Smile Тюх.

П.П. sourispourmoi, няма място за сърдене. Темата е за споделяне, диалог, дискусии.. поискахме повече аргументи в разсъжденията ти. Това също е полезно. Можеше да бъдеш полезна и с посочване на конкретни сайтове, от които си купуваш книги. За тях исках да попитам..

Последна редакция: нд, 02 апр 2023, 20:22 от 50 Shades of Purple

# 197

Киндъл преди мисля, че не четеше epub, но в по-новите версии го добавиха. Аз съм чела от epub, txt и pdf, за други не знам, но със сигурност има.
Киндъл не чете epub. Чете файлове, които предварително са конвертирани от epub в AZW3. За целта трябва Вие да си конвертирате файла в програмата Calibre, или да пратите файла на мейла си в Амазон чрез Send to Kindle, където автоматично ще се конвертира в AZW3 и ще се върне автоматично в Киндъла.
А иначе - и 1000 файла във формат epub да качите директно в Киндъла, никога няма да ги прочете. Явно това е широко разпространена заблуда.

# 198
Stilgar-благодаря за съпоставката преди няколко страници,относно моделите и съвета за Kindle  Paperwhite 2021.Мин.седмица ,с помощ от моя колежка поръчах от Амазон и вече пътува към София.
Благодаря и на другите ,които предложиха съдействие за поръчката.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 20:13 от 20111

# 199
Радвам се, че успях да помогна. Киндъл Пейпъруайт 2021 е чудесен четец и при настоящите промоции е неустоима оферта. Справя се прекрасно с основното си предназначение - да се четат книги с голямо удоволствие и комфорт. Както и на практика  всички останали електронни четци. Изборът е  въпрос на лични предпочитания и вкус.
Аз като заклет маниак най-много си харесвам четците на Оникс Букс, но с голямо удоволствие чета и от Киндъл, и от Кобо и от Покетбук.
Оникс Букс са най-подходящи за техноманиаци като мен заради огромните възможности за експериментиране с всякакви странични програми за четене и какво ли още не заради вградения Андроид, огромните възможности за настройване и допълнителната възможност за водене на бележки направо в текста, или за използването им като електронен бележник или за рисуване с приложения стилус. Но за сметка на това цената не е хуманна.Grinning
Впрочем Оникс Букс имат 6 инчов и 7 инчов модели без стилус и допълнителните възможности, но те не са ми интересни и нямам пряк опит с тях.

# 200
благодаря,ще следя групата и за други промоции,които се публикуват тук , за да поръчам и за себе си нещо(още незнам какво-нова съм в това.. )..

# 201
А защо не същия модел? Аз така навремето си взех Покетбук и като го видя жена ми, толкова го хареса, че веднага подарих същия модел и на нея.

# 202
Може ,но сега трябва да е тайна до юбилея и после ще го мисля Heart Eyes

# 203
Чудесно е, че е тайна. Но така може да са тайна и две тънки кутийки с два четеца.Grinning
Не за друго, а защото промоцията сигурно ще свърши до месец май.

# 204
Така е,Stilgar ,ще помисля и за това.

# 205
  • София
Не знам в момента се опитвам да се сетя как може да му се е случило това.
И две години не могат да ми изкарат.
Хайде първия го изпуснах, аз съм си виновна, но с този просто не знам какво се е случило.
Ще търся Киндъл да си взема.
Не че е утешение, но моят ПБ беше на 7 месеца. Вярно, че го носих на плаж, но завит и на сянка. И се напука точно от н-и-щ-о. Писах и на клиенския съпорт на ПБ, разбира се, казаха същото.
И така първо заби, а после се появиха линии на 2/3 от екрана, останалата част си функционира.
Има уайфай, судоку, музика... можеше да мине и без тях и цената да е по-добра. Е , за чий ...ми бяха тези неща, уайфаят ме изнервяше, докаго го чакам да се свърже. За това време включвам кабел и зареждам, вкъщи съм с 2 компа и на работа също.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 14:22 от Cuckoo

# 206
Този модел ли?

Винаги е бил "облечен" в това:

# 207
  • Враца
Привет,
от 30 минути се боря да си прехвърля две книги на киндъла през изпрати до киндъл и през мейл и не се получава. Идва мейл, че не могат да бъдат прехвърлени. За първи път ми се случва.
Свързах с кабел с компютъра, отворих документи и намерих папката, добавих ги там и сега не мога да ги намеря. Никога не съм слагала книги така и не знам къде бъркам. В нета пише какви са стъпките, но не пише как да си ги намеря.

Ще съм благодарна на идеи и помощ Simple Smile
Благодаря

Редактирам се, успях през Calibre. Голяма борба беше Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 апр 2023, 21:05 от wa_wa

# 208
Ще съм благодарна на идеи и помощ Simple Smile
Благодаря

Редактирам се, успях през Calibre. Голяма борба беше Simple Smile
Да не би да е заради формата на файла, нещо което киндъл системата не обработва? Иначе като ги сложиш в документи и избереш на киндъла да видиш всички файлове, тогава ги показва. Иначе настройката може да е да виждаш само част от тях (библиотека, свалени и т.н. )

# 209
  • София
Киндъл 2021 6,6" без реклами и 8ГБ от два дни е изчерпан... а очаквах т.нар. великденско намаление :/

Общи условия

Активация на акаунт