Електронни четци - 27

• 54 006
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Първо трябва да се регистрираш.
След това, като въведеш име на автор в търсачката на флибуста, задаваш да ти даде резултати на всички езици, на които има качени книги. И в списъка, който се отваря, ще има книги на руски, български, английски, немски и т.н.
Май можеше да се зададе да търси и само книги на български, не помня.
Само трябва да отбележа, че имената на някои автори се пишат малко по-различно на руски от изписването на български. И в случай, че търсачката не може да намери даден автор, просто трябва да провериш в Гугъл или Уикипедия как се изписва името му на руски.
Или да превъртиш списъка на авторите по азбучен ред в търсачката на флибуста (за началната буква на фамилията на автора примерно), докато го намериш.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 10:57 от Stilgar

# 406
https://4eti.me/
Без регистрация. Линковете за сваляне са най-отдолу.

# 407
# 408
Някой има ли четец с т.нар. dark mode? бял тимен фон с бели букви? Мисля, че някои от Киндълите го има? Удобен ли е или? Четох, че PocketBook в някои на актуализациите си щели да го вкарат на повечето си модели.

# 409
  • Варна
Някой сложи ли го, има ли бъгове? След оня ъпдейт дето го разкостихме, задето бяха махнали функцията back не смея да слагам без отзиви Crazy

# 410
Някой има ли четец с т.нар. dark mode? бял тимен фон с бели букви? Мисля, че някои от Киндълите го има? Удобен ли е или? Четох, че PocketBook в някои на актуализациите си щели да го вкарат на повечето си модели.
удобно е, ако пречите нанякого да спи. По-ниска е разделителнато способност като че ли.

# 411
Някой сложи ли го, има ли бъгове? След оня ъпдейт дето го разкостихме, задето бяха махнали функцията back не смея да слагам без отзиви Crazy
И двете книги обнових, не виждам промени, но и все още не съм разцъквала в дълбочина.

# 412
Здравейте! До сега не съм притежавала електронен четец и имам няколко въпроса. Спряла съм се на kindle paperwhite. Чудя се между 11 (2022г.) или 4 (2018г.) Не знам дали си заслужава новата версия и дали има толкова голяма разлика с тази от 2018 година. Също така искам да попитам дали разчитат без проблем pdf и epub формат? Ако го закупя от Технополис ще има ли реклами? Понеже проверих в немския Амазон и разликата в цената не е кой знае каква. Благодаря предварително, ако някой отдели от времето си, за да ми отговори! Heart Heart

# 413
Наскоро си взех kindle peperwhite 2019 детската версия. Няма разлика с другата, която не се води детска, но няма реклами и е с калъфче. Epub чете като ги изпратиш на него по емейл. Pdf  предполагам чете без проблем, защото и стария ми, който е на много години го четеше, но на мен той не ми е удобен за четец. Ето този е моя, харесах си това калъфче. За мен е предимство и това, че дисплея е 6,8", а на другите е 6".
https://ardes.bg/product/amazon-kindle-paperwhite-kids-11th-gen- … dw84-312760?_gl=1*1fykhoi*_up*MQ..&gclid=Cj0KCQjwwISlBhD6ARIsAESAmp50MMmvmBCwTdK9T9RhAa_n5-p33hzNSPcVLRJnjZMzBQ3sTz6P01waAnu-EALw_wcB

# 414
  • Варна
Киндълът ми е модел 2015, доколкото си спомням. Досега имаше ли три версии на софтуера за този модел? Пише да си видя серийния номер с какво започва, аз  B008,  B006 или  B00А не виждам никъде написано по кутията. Как да си видя серийния номер?
п.п. Оправих се. Пейпъруайт 3,, 7-мо поколение. Да им имам сложната номенклатура, всеки път се чудя.

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 10:05 от Месечинка виторога

# 415
Ако решите да ъпдейтвате софтуера на Киндълите, просто включете WiFI на устройството (т.е. изключете режим "самолет").
Ъпдейтът сам ще "долети" на устройството и ще се ъпдейтне автоматично. Няма нужда да се чудите за модел на Киндъла, версия на софтуера и т.н.
Но ако сте любители на хакването и Киндълът е с джейлбрейк, след ъпдейта всичко ще замине по дяволите и повече няма да можете да използвате странични програми за четене като Куулридър.Grinning

# 416
  • Варна
Моят не ще да се ъпдейтва автоматично. За всичките години, откакто го имам само веднъж си дръпна ъпдейта сам. Нямам идея защо.

# 417
  • София
Досега изпратих няколко книги на epub към въпросния мейл и нямам отговор. Може би аз бъркам някоя буква, примерно О с 0

# 418
Не разбрах какъв е проблемът с изпращането. Отдавна не съм изпращал epub на мейла, дори вече съм забравил какво точно се правеше. Но тъй като имам регистрирани три Киндъла (различни модели)  на един акаунт, при изпращането нещо ме питаха точно на кой Киндъл да се върне книгата. А връщането отнемаше секунди, хайде, нека да е минута.
А защо не пращам - имам си достатъчно четци, които четат всичко без никакви допълнителни гимнастики.Grinning

# 419
Какво мислите за Nook симпъл тъч?

--------------
Natalia Jj, виж този отговор
https://www.bg-mamma.com/?topic=1503522.msg46488168#msg46488168 Виж и другите коментари на същата 22-ра страница.
Зависи и с колко памет искаш. В Технополис има Киндъл PW 4 с 32 gb памет, а PW 5 на същата цена е с 16 gb. Виж и тук, цената на PW 4, 8 gb, е по-изгодна.  https://www.ozone.bg/product/elektronen-chetets-amazon-kindle-pa … e-2018-6-8gb-sin/
Киндъл не чете epub, трябва да се конвертира, форматите на киндъл са AAX,AZW,AZW3,DOCX,HTML,MOBI .
Най-вероятно са с реклами, цените на четците без реклами са по-високи. Не мисля, че си заслужава.
----------------
Месечинке, моят също е PW 3 ( 2015г). В читанката ми препоръчаха за него по-старата версия 5.15.1 - била харчела по-малко батерията от следващата.

Последна редакция: нд, 09 юли 2023, 18:08 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт