Електронни четци - 27

• 53 889
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Това е за него. С лявата ръка спокойно може да се прелиства и в двете посоки и по двата начина, а с дясната само с плъзгане. Не ми е било нужно и не знам дали има различни настройки. Предполагам, че няма.

# 526
Моят е Nook Glowlight, старичък доста, а и е с бутони, може би затова няма. Поне да знам, че киндъл има, ако някой ден събера за нов Simple Smile

# 527
Четецът ми е Киндъл.
А книгите от къде да сваля? И в какъв формат? Наистина лаишки въпроси задавам, но се уча бързо.

# 528
Може директно от четеца да си свалиш книги от Читанка в mobi формат. Преди време се налагаше да се ползват огледала или да се форматират чрез Калибре, но вече не е нужно. Използва се Experimental Browser, но е бавничък, да знаеш.

# 529
  • София
И аз бих те посъветвала да започнеш с книги от Читанка, но през компютър. По лесно ще ги преглеждаш и избираш. Изтегли си избраните на компютъра и с кабела ги копирай в четеца.
Трябва да се сложат в папка Documents.

# 530
Може директно от четеца да си свалиш книги от Читанка в mobi формат. Преди време се налагаше да се ползват огледала или да се форматират чрез Калибре, но вече не е нужно. Използва се Experimental Browser, но е бавничък, да знаеш.
Моя не я отваря читанката въобще, май браузерът им не отваря всички сайтове.

# 531
Аз бях с най-обикновения, който тогава беше без подсветка през далечната 2016 година и си отваряше читанката.

# 532
Четецът ми е Киндъл.
А книгите от къде да сваля? И в какъв формат? Наистина лаишки въпроси задавам, но се уча бързо.

Директно сваляне на киндъл  от Читанката:
https://pechkov.chitanka.info/mobi/index.php

Когато си в библиотеката на киндъла, докосваш трите точки горе в дясно и от там във  Web browser ( в старите версии е Experimental Browser)  изписваш дословно този адрес ( само първия път), слагаш го в букмаркс чрез bookmark this page, за да го имаш, ако някога забравиш да върнеш в началото. Трябва да изключиш самолетния режим, да си зададеш мрежата и парола, пак само първия път. После ги помни. Изчакай малко да зареди страницата.
Авторите са подредени по азбучен ред по малкото име, намираш си автора и книгата и директно сваляш, става за секунда.
В този пост,  Stilgar е показал със снимки какви екрани излизат.
https://bg-mam.ma/p/1503522/46455269

# 533
Това дето киндъла вече не чете моби само за пращане през пощата ли се отнася? Скоро не съм зареждала файлове и се чудя тези които имам на компютъра на какъв формат да ги обърна, в момента са епуб.

# 534
Ако ще ги прехвърляш с кабел, конвертирай ги в azw3. По-добър е от mobi.

# 535
  • София
Директно сваляне на киндъл  от Читанката:
https://pechkov.chitanka.info/mobi/index.php

След като в Читанка вече се предлага и mobi защо да трябва да се свалят от този адрес?

# 536
Е да де, знам за амазонския формат, но питането беше специално за моби и епуб дали ще ги чете направо.

# 537
Epub не ги чете директно, например ако прехвърлиш с кабел. Само ако пратиш на мейла, защото автоматично го конвертира в azw3. За mobi не знам, не го ползвам.

# 538
  • Варна
Mobi винаги се е четял на киндъл без никакъв проблем. И преди, и сега. Новостта касаеше epub, които вече се четат, ако се качат през мейла, където всъщност се конвертират. Винаги конвертирам в mobi аз, това дето Кака Сийка го препоръчва дори не мога го запомня Crazy Иначе да, чела съм, че бил по-добър формат, но аз лично от моби нямам никакви оплаквания и ми покрива всички изисквания, та си карам с него.

# 539
С кабел досега мятах тхт и моби, не си играя с менюта, не заделям красиви фрази, не подчертавам, не броя проценти и т.н. просто чета, евентуално ползвам речник, прехвърлям страници и ми е много добре. Като гледам нищо не се е променило, ясно Hands V

Общи условия

Активация на акаунт