Мъжа ми и сестра му.

• 11 717
  • 140
  •   1
Отговори
# 105
Той си има легло, както и сестра му, не е като да им се налага да спят заедно - да нямат дом и т.н.

# 106
  • Бургас
Да не са близнаци? Там става страшно, когато единия, без значение какъв е пола си намери половинка.
Е, хайде сега, чак пък. Кумата ми има брат близнак, никакви страшни неща не станах, когато всеки от тях си намери половинка. Познаваме се от деца, имат и друг по-голям брат, такива неща не са се случвали. Да, по-близка е кумата ми с близнака си, но определено не е било страшно нито, когато тя се омъжи, нито, когато той се ожени. На по 40 са вече, та не е да нямам поглед.

# 107
Дори ако напълно изключим сестрата от историята, какво остава?
Съпругъг е за пример, мил, любезен и забавен с другите хора, а на жена си постоянно подвиква, тръшка се и пъшка. Само това е достатъчно според мен, за да си направиш изводите колко си важна за него.

# 108
Аз от всичко разбирам,че ти си излишна в цялата картинка.От там идва и лошото му отношение.Явно си използвана за да родиш дете.Те двамката искат така да си живеят.Нямат място чисто емоционално за партньор понеже вече са си такива един на друг колкото и да не е нормално това.Подобно нещо съществува и между майка и син,майка и дъщеря ,които са по-често срещани,но не пречи и брат и сестра да са явно.Казвам ти го като човек минал през това и използван за "донор".  Детайлите са различни при теб както и,че говорим за брат,сестра,но основата е същата.Липса на емоционална нужда от теб и присъствието ти,да си споделяте,да планирате заедно,да се подкрепяте и т.н. Емоционалният партньор е сестра му. Колкото повече се конфорнтираш със сестра му толкова по-зле.Колкото повече му говориш,че тези отношения със сестра му не са нормални още много по-зле.Това са токсични,болни отношения на хора,които са в симбиоза един с друг и изобщо не осъзнават,че не са им нормални отношенията.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 17:56 от burata

# 109
Вие хубаво и начукахте канчето, но авторката малко трудно приема нещата. Все пак има и периоди на умерено спокоен живот, когато сестрата не е наоколо.
И къща и дете. Ей така да сложиш край на това, не е лесно. Но все пак е станало нещо, което я е накарало да напише темата. Тези отношения не са от вчера и тя ги е приемала и мислела за братски.
Нещо е почнало да я човърка, че не е много нормално.

# 110
Ако съм на мястото на авторката, не бих искала детето ми да расте в такава среда, а мъжът ми да се държи по този начин с мен през голяма част от времето. Може да не е лесно да се сложи край, но пък по-трудно ми се струва да продължава живота така. Поне аз лично не бих искала това. Но в крайна сметка авторката си решава.

# 111
То всъщност хората,които имат нормални отношения с близките си не подозират,че може да има такива токсични отношения.Първоначално виждаш,че са хора,които държат един на друг,говорят си,имат привързаност,което е добър знак,че човекът държи на близките си хора,не е егоист и т.н. В последствие изплуват други неща - пренебрежение и лошо отношение към теб,"партньора" ти винаги избира позицията на сестра си,майка си или който е там.Те са на първо място,а не ти.Ти се опитваш да градиш отношения,но място за такива няма.Явно и за сестрата и брата е така понеже и тя не е в дългорочна връзка с някого.При такива хора връзките са краткосрочни,не могат да развият дълбоки отношения с други понеже са ги развили вече със брат/сестра/майка. Ти поне можеш да си вземеш детето от тази токсична среда и да му осигуриш нормален живот.  Все пак всичко това е валидно ако всичко е така както го описваш. Не си ли приоритет за другият човек - няма да се получи нищо.Ще заема позицията на сестра си,ще те пренебрегва,ще се чувстваш като натрапник и т.н

# 112
Родители има ли в картинката?

# 113
Аз бих прибегнала до някоя камерка и микрофонче. В днешно време се набавят толкова лесно. Така ще лъсне истината.

# 114
Авторката каза, че вече е ползвала шпионски средства, май бебефон, така е чула намеците, че не е добра домакиня.

# 115
Ми да вземе някой друг скрит микрофон, ама ако чуе нещо гнусно, да не й прилошее.

# 116
То всъщност хората,които имат нормални отношения с близките си не подозират,че може да има такива токсични отношения.

Обратното също е вярно. Хора, които са израснали сред токсични отношения, не вярват, че може да има близост в семейството и го считат за ненормално. Като започнат да обясняват, все изскачат разделени родители, всеки тръгнал да си урежда живота самосиндикално, децата в най-добрия случай зарязани при баба и дядо...
И после рев: ма той е много близък с майка си, със сестра си, с брат си, макакможетака... Ами, може.
Ако родителите са си свършили добре работата, може. Ако не са – остават всички останали драми за братя и сестри, които не могат да се гледат, карат се за продънени тенджери и се бият и убиват за парче земя.

# 117
То между близост и токсични отношения има разлика.  Точно от там се бъркат нещата и се подвеждат хора като авторката в случая. Самото отношение към партньора е важно.Тук говорим за семейство с дете,а не за гаджета.В такъв случай приоритет номер 1 трябва да е жена ти и детето,а не сестри,майки,баби,братя и т.н. В случая приоритет е сестрата,а жена му е досаден придатък към отношенията им.Това е токсично. Иначе е нормално и хубаво роднините да си помагат,да общуват и да се виждат,но да има поставени граници и да няма намеса в личното пространство на новото семейство. В токсичните отношения обикновенно се възприема като семейство сестрата като в случая или майката,а не партньора ти.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 20:20 от burata

# 118
Как успява тя да ти простре прането и да ти измие чиниите след като няма ключ за вашия етаж? Чула си да го вмъква невинно в разговора с брат си, значи му съобщава нещо, което той не знае, т.е.не й е отворил той вратата за да влезе да домакинства. Тогава как?

Да, не съм го написала коректно. Вмъква в разговор какво е направила вместо мен, когато сме и оставяли да гледа детето. Да, случвало се е да останат чинии от закуската, но бързам за работа и и казвам че нямам време, но ще си ги оправя вечерта, така или иначе има съдове. Или да пусна пералня сутрин, но да не е свършила и да я помоля да я отвори примерно, аз като се върна ще ги пусна пак и простра. Тя го прави това, аз всеки път и благодаря, тя всеки път ми обяснява че така или иначе той като спи и е скучно и няма проблем. А после отива и го изкарва през брат си така, сякаш освен че ни гледа детето я ползвам и за домашна прислужница едва ли не...
На втория Ви въпрос: първо, че няколко пъти ме е обвинявал, че не върша нищо, и тя ми чисти, простира и мие чинии, което освен тя да му е казала няма кой друг. Случвало се е да ги чуя да, прибирайки се, особено ако не ме очакват в този момент и на отворен прозорец чуваш какво се говори понякога грозни неща...
Или както лятото, след престоя в болницата не можех да си намеря една от чантите, а ми трябваше спешно, те решиха че съм тръгнала към колата да я търся (което беше така), но не погледнаха през прозореца че търся първо на беседката дали не съм я оставила. И тогава ги чух как коментират, че цял ден съм лежала и не съм сгънала прането (това защото тя уж дойде да види малкия, но веднага се хвана да ми сгъва дрехите и брат и побесня че тя върши "моята" работа). Заболя ме, единствено защото няколко часа по-рано ни бяха изписали от болница с малкия,  2 часа по-късно той отново започна да повръща.
По-късно получих извинение от мъжа ми, и че наистина не знаел какво го е вбесило и по-принцип дори не го бил мислил това.. уж.

# 119
Свекърва или свекър имаш ли? Те какво мислят за децата си?

Общи условия

Активация на акаунт