Кралски работи и клюки - декември 2022

• 97 520
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде там
Птица, има човек зад Софи да.
Коледната картичка на Хуан Карлос и доня София е хубава и традиционна. Харесва ми.
Максима от днес .С министър-председателя на Виетнам.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 13:26 от Не се сърди, човече

# 601
  • София
30-та годишнина от сватбата празнуват днес принцеса Ан и Тимъти Лорънс.

# 602
  • София
Максима от днес .С министър-председателя на Виетнам.

Нова кожена пола, май? И явно е на зелена вълна

Всички неща ми харесват, но отделно едно от друго. Палтото ще е хубаво с панталон, полата с обувки. Ботушите - може би с по-дълга рокля, или по-къса пола. Нюансите зелено са хубави, обаче.

На мен бръмбарските тавани ми харесаха, даже покрай тях си припомних колко харесвам кехлибар.

# 603
На и аз съм на същото мнение за Максима- хубави цветове, но по отделно дрехите не се съчетават добре като кройка.

Таваните са красиви, интересни и различни. Аз пък се сетих за майските бръмбари 😍

# 604
# 605
  • Някъде там
dariVale като тупне някое крилце, ще черпим Тиндъл с него.😉 Той с кеф ще си го схруска. На него не му пречат, даже са му вкусни.😀

Нова е полата, Лана. На същото мнение съм. Всичко ми харесва, но не в комбинация.

Летисия е страхотна в червено.
В Лос Анджелис е на среща на института "Сервантес". Обсъждат програми за развитие на испанския език в Сащ.

# 606
И аз не харесах Максима в последния ѝ тоалет. Прекалено обемна. Голяма горна част, голяма пола, големи ботуши. Не мисля, че е ок така. Но не знам дали просто не се е справила, или това е бъдещата нова мода - жени като гардероби 🙂
Летисия в нейното червено се губи на червения фон. Значи на всяка може да се случи.
Смешно става вече с този реверанс 🙄 Любопитно ми е коя от тук списващите снахи търчи да целува ръка на свекървата... Пък то и то е традиция, нъл тъй 😁

# 607
Зелената Максима не ми допадна единствено заради многото видове материи. Ако полата не беше кожена, щеше да е по-хубаво
Иначе всичко поотделно ми харесва.

# 608
Малко инфо, на което попаднах за последната принцеса на Хавай. Името й ми попадна съвсем случайно, покрай новината за нейната кончина тази събота. Била е на 96 години.

Абигейл Кавананакоа, понякога наричана Кекау, е била потомък на династията Кавананакоа и наследници на трона на Хавайското кралство ( Аз си признавам, че не знаех, че има такова и ми стана много любопитно). Въпреки, че не е имала официална титла, мнозина я смятат за последната принцеса на Хавай.

На шестгодишна възраст тя е законно осиновена от баба си, принцеса Абигейл Кембъл Кавананакоа , в хавайската традиция ханай с намерението тя да остане пряк наследник на евентуално възстановяване на кралството. Като правнучка на Лилиуокалани , някои я смятаха за наследник, ако настъпи възстановяване на монархията.
Скрит текст:
Получила е образование в Punahou School в Хонолулу , Шанхайското американско училище в Шанхай от 1938 до 1939 г. и гимназията Notre Dame в Белмонт, Калифорния , която завършва през 1943 г. Тя посещава Доминиканския колеж в Сан Рафаел, Калифорния от 1943 до 1944 г. , и учи в Хавайския университет през 1945 г.
Kawānanakoa беше опитна ездачка и собственик на ранчо в Хавай, Калифорния и щата Вашингтон. Тя е била 20-годишен кумулативен развъдник на коне AQHA. Многото победи на нейните коне включват All American Futurity (G1) от 1993 г. с A Classic Dash и Los Alamitos Million Futurity от 1995 г. (G1, сега Los Alamitos Two Million Futurity) с Evening Snow. След като печели „най-богатото състезание в света на куотър конете“, тя се оттегля от състезанието A Classic Dash, за да стои в ранчото си Lakeview Quarter Horse Ranch в Калифорния. Благодарение на подкрепата си за програмата за конска медицина в Щатския университет на Колорадо , през май 2016 г. е удостоена с почетна степен.
Kawānanakoa беше президент на Friends of `Iolani Palace от 1971 до 1998 г., наследявайки майка си, която основа организацията. През юни 1992 г. Kawānanakoa моли активистите да проведат допълнителни демонстрации за суверенитет далеч от двореца, след като 32 демонстранти се опитаха да влязат в сградата. Дворецът е построен от нейния правнук, крал Давид Калакауа . Тя беше активна в различни каузи за запазване на местната хавайска култура, включително възстановяването на двореца Йолани.

Kawānanakoa беше наследница на най-големия дял в имението на своя прадядо, Джеймс Кембъл , индустриалец от 19-ти век от Ирландия. Когато имението беше превърнато в корпорация през 2007 г., нейният дял беше оценен на около 250 милиона щатски долара.

През 2013 г. Kawānanakoa поиска да бъде погребан в нова крипта в Кралския мавзолей на Хавай в Мауна Ала, непосредствено до гробницата Уили . Искането беше одобрено от Държавния поземлен съвет през април 2013 г., но решението стана противоречиво в хавайската общност.

През октомври 2017 г. Kawānanakoa се жени за Вероника Гейл Уърт в Хонолулу. Двойката се ожени на церемония, извършена в дома на съдията Стивън Левинсън . През 2017 г. Kawānanakoa имаше медицински епизод. В писмо, написано на ръка до медиите, тя обясни уволнението на бившия си адвокат Джеймс Райт. Райт, попечител на многомилионния Abigail KK Kawananakoa Revocable Living Trust, отправи обвинения, че Уърт е малтретирала 92-годишния си съпруг. Майкъл Руди, адвокатът на Уърт, и Майкъл А. Лили, адвокатът на Кавананакоа, отрекоха обвиненията.  First Hawaiian Bank наследи Райт като попечител през 2018 г.

Kawānanakoa почина на 11 декември 2022 г. на 96-годишна възраст. Смъртта й беше обявена на хавайски език в двореца `Iolani . Губернаторът Джош Грийн нареди всички знамена да бъдат свалени наполовина от уважение към Кауананакоа.
https://en.wikipedia.org/wiki/Abigail_Kinoiki_Kekaulike_Kaw%C4%81nanakoa

Няколко снимки на Абигейл, които намерих набързо:

С партньорката й, с която са били заедно, може би около 30-на години

Дворецът Йолани

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:30 от Tiramisu29

# 609
  • Някъде там
Много ми харесва днес обстановката в замъка "Амелиенборг" в Дания.
И в този в Швеция. Много е магично.
Деня на света Лусия е.

https://www.instagram.com/reel/CmGNbWIjWsp/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
https://www.instagram.com/reel/CmGyRPgqgK0/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Малката Маргрете като  облечена като Лусия.

Скрит текст:
Денят на Света Лусия се отбелязва в скандинавските държави – Швеция, Норвегия, Финландия, Дания, както и в Италия, и на остров Сейнт Лусия. Народните вярвания гласят, че 13 декември е най-късия ден в годината, следван от най-дългата нощ и от днес нататък денят расте по малко всеки ден. Всъщност това са езически вярвания, преплели се с християнството. Празника се чества с тържествена церемония, в която младо момиче се превъплъщава в Санта Лусия, облечена в бяла феерична рокля и със корона от свещи на главата си. Следвана от други млади момичета, също облечени в бяло, те пеят песен, която в различните държави има различен текст,но смисълът му е един и същ – светлината побеждава мрака. За празника се приготвят специални кифлички със шафран(Lussekatt). Света Лусия е считана още за покровител на писателите.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 14:23 от daviz

# 610
  • София
Тирамису, благодаря! И на мен ми попадна тази новина, но ме домърза да чета - така като си го пуснала наготово е по-лесно Simple Smile
И докато сме на тази тема - завършено е разширяването на кралската крипта в Nieuwe Kerk в Делфт.
https://www.anpfoto.nl/search.pp?eventid=6675192

Мъжът на Шарлот Казираги току-що ми се издигна в очите Simple Smile, продуцент е на новата френска адаптация на "Тримата мускетари" - чакам го с нетърпение.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 16:33 от Lana

# 611
  • Някъде там
Скрит текст:
Малко инфо, на което попаднах за последната принцеса на Хавай. Името й ми попадна съвсем случайно, покрай новината за нейната кончина тази събота. Била е на 96 години.

Абигейл Кавананакоа, понякога наричана Кекау, е била потомък на династията Кавананакоа и наследници на трона на Хавайското кралство ( Аз си признавам, че не знаех, че има такова и ми стана много любопитно). Въпреки, че не е имала официална титла, мнозина я смятат за последната принцеса на Хавай.

На шестгодишна възраст тя е законно осиновена от баба си, принцеса Абигейл Кембъл Кавананакоа , в хавайската традиция ханай с намерението тя да остане пряк наследник на евентуално възстановяване на кралството. Като правнучка на Лилиуокалани , някои я смятаха за наследник, ако настъпи възстановяване на монархията.
Скрит текст:
Получила е образование в Punahou School в Хонолулу , Шанхайското американско училище в Шанхай от 1938 до 1939 г. и гимназията Notre Dame в Белмонт, Калифорния , която завършва през 1943 г. Тя посещава Доминиканския колеж в Сан Рафаел, Калифорния от 1943 до 1944 г. , и учи в Хавайския университет през 1945 г.
Kawānanakoa беше опитна ездачка и собственик на ранчо в Хавай, Калифорния и щата Вашингтон. Тя е била 20-годишен кумулативен развъдник на коне AQHA. Многото победи на нейните коне включват All American Futurity (G1) от 1993 г. с A Classic Dash и Los Alamitos Million Futurity от 1995 г. (G1, сега Los Alamitos Two Million Futurity) с Evening Snow. След като печели „най-богатото състезание в света на куотър конете“, тя се оттегля от състезанието A Classic Dash, за да стои в ранчото си Lakeview Quarter Horse Ranch в Калифорния. Благодарение на подкрепата си за програмата за конска медицина в Щатския университет на Колорадо , през май 2016 г. е удостоена с почетна степен.
Kawānanakoa беше президент на Friends of `Iolani Palace от 1971 до 1998 г., наследявайки майка си, която основа организацията. През юни 1992 г. Kawānanakoa моли активистите да проведат допълнителни демонстрации за суверенитет далеч от двореца, след като 32 демонстранти се опитаха да влязат в сградата. Дворецът е построен от нейния правнук, крал Давид Калакауа . Тя беше активна в различни каузи за запазване на местната хавайска култура, включително възстановяването на двореца Йолани.

Kawānanakoa беше наследница на най-големия дял в имението на своя прадядо, Джеймс Кембъл , индустриалец от 19-ти век от Ирландия. Когато имението беше превърнато в корпорация през 2007 г., нейният дял беше оценен на около 250 милиона щатски долара.

През 2013 г. Kawānanakoa поиска да бъде погребан в нова крипта в Кралския мавзолей на Хавай в Мауна Ала, непосредствено до гробницата Уили . Искането беше одобрено от Държавния поземлен съвет през април 2013 г., но решението стана противоречиво в хавайската общност.

През октомври 2017 г. Kawānanakoa се жени за Вероника Гейл Уърт в Хонолулу. Двойката се ожени на церемония, извършена в дома на съдията Стивън Левинсън . През 2017 г. Kawānanakoa имаше медицински епизод. В писмо, написано на ръка до медиите, тя обясни уволнението на бившия си адвокат Джеймс Райт. Райт, попечител на многомилионния Abigail KK Kawananakoa Revocable Living Trust, отправи обвинения, че Уърт е малтретирала 92-годишния си съпруг. Майкъл Руди, адвокатът на Уърт, и Майкъл А. Лили, адвокатът на Кавананакоа, отрекоха обвиненията.  First Hawaiian Bank наследи Райт като попечител през 2018 г.

Kawānanakoa почина на 11 декември 2022 г. на 96-годишна възраст. Смъртта й беше обявена на хавайски език в двореца `Iolani . Губернаторът Джош Грийн нареди всички знамена да бъдат свалени наполовина от уважение към Кауананакоа.
https://en.wikipedia.org/wiki/Abigail_Kinoiki_Kekaulike_Kaw%C4%81nanakoa

Няколко снимки на Абигейл, които намерих набързо:

С партньорката й, с която са били заедно, може би около 30-на години

Дворецът Йолани

Определено различна и интересна информация.Харесва ми  да чета за такива малко познати особи и истории и ми беше любопитно.
Видях и аз сутринта снимка, но не и обърнах внимание, а дамата е изглеждала много свежо за годините си. Двореца също изглежда много добре.

Лана, този хич не го харесвам визуално и не съм се интересувала от него. Продуцент ли е ?

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 16:38 от daviz

# 612
  • София
Лана, този хич не го харесвам визуално и не съм се интересувала от него. Продуцент ли е ?
И аз така, но понеже и Шарлот рядко ми харесва, много не ги заглеждам. Но да, явно се занимава с продуценство.
Дано не ми падне рязко след като излезе филма. Засега изглежда обещаващ, с хубав каст.

# 613
  • Някъде там
Може ли линк към инфото ?
Гърците обявиха кога ще е сватбата.

Много сватби следващата година се очертават. Ще е интересно.

# 614

нова снимка на семейството за тазгодишната коледна картичка!

Общи условия

Активация на акаунт