Кралски работи и клюки - декември 2022

• 97 470
  • 1 125
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Ужасно ми е унизително това клякане пред някого, особено в 21 век. И това няма нищо общо с уважението, което може да се покаже по много други начини.
Реверансът е към институцията, а не към лицето Х или У.

# 826
  • Някъде там
Сега забелязах, че водещата на галата на Максима, е със сандали. Даже май са същите.😀

https://www.instagram.com/reel/CmPJZpeAftg/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 20:28 от daviz

# 827
  • София
A какви сватби се чакат? Двете йордански, тази на Браганза, гръцката... други има ли? Аз чаках една испанска, на маркизата на Гриньон, която следя и ми е много симпатична, но тя пропадна няколко дни след годежа.

Леонор е чудесно, много хубаво момиче, изглежда и доста свястна.
И на Александра Люксембург.
Има и такива на аристократи, но това са по интересните.
Един календар сватбен да отворим, че ще изпуснем някого Simple Smile
Йорданските ги бях забравила Blush - те ще са най-интересни.

Коя е тази маркиза, има ли някакво инфо, снимки?
Доста екстремно пропадане, няколко дни след годежа Anguished

Има, има. Слагам в скрит текст, дълго стана и сигурно ще е скучно.
Скрит текст:
Маркизата е отскоро маркиза, казва се Тамара Фалко, дъщеря на покойният маркиз на Кастел- Монкайо, маркиз на Гриньон. След смъртта му през 2020г., по волята на завещание, синът му наследява титлата на Кастел- Монкайо, а дъщеря му, Тамара, наследява тази на Гриньон.
Тамара е родена през 1981г. в Мадрид, дъщеря на въпросния потомствен аристократ (много потомствен, едната от титлете датира от ХVII век) и на Исабел Прейслер, бивша съпруга на Хулио Иглесиас и майка на Енрике, Тамара е една от по- малките сестри на Енрике.
Занимава се с мода, телевиия и кулинария. Има моден бранд TFP, участвала е и е спечелила кулинарно риалити Master Chef Celebrity, води телевизионни предавания.
През 2020г. започва връзка с предприемачът Иниго Ониева,  двойката изглежда щастлива и много влюбена,а през септември тази година обявяват годежа си. Тамара качва снимка в инстаграм с пръстена, на следващия ден коментира в телевизионно предаване годежа и грее от щастие. Още същата вечер, докато са на парти, се появява видео на годеника от края на август, в което той целува бразилска манекенка на фестивал в Невада. Иниго твърди, че видеото е снимано през 2019г., преди двамата да започнат връзката си. В следващите дни се държат заедно един за друг, дори обявяват, че сватбата ще се състои през април 2023г. в дворецa на булката. Продължават да излизат нови клипчета и накрая Иниго признава, че целувката се е случила няколко седмици преди да предложи брак на Тамара. Така приключва приказката.

На снимката е с майка си, Исабел Прейслер, двамата си братя - Хулио Младши и Енрике, голяма си сестра Чабели и малката- бебето Ана.

В прегръдката на Хулио Иглесиас и заедно с Хулио Младши, Енрике и Чабели

С Енрике

С брат си Хулио

С някакво гадже

С Папата

С майка си, баща си и неверния годеник

Представя книга с рецепти

С годеника. Снимките с лилавата рокля и цветето в косата са от сватба, по време на която мрежата гръмва с новината, че видеото с целвуката е съвсем прясно, а тя още явно не вярва

И риалити от 6 епизода в Нетфликс

И последно, снимки на и от двореца ѝ в Мадрид, Еl Rincón

Всъщност, колкото и симпатична да ми е, не знаех всичко това за нея, сега се "обогатих" Wink

# 828
  • Great Britain
Ужасно ми е унизително това клякане пред някого, особено в 21 век. И това няма нищо общо с уважението, което може да се покаже по много други начини.
Не си спомням коментари за унизително покланяне, когато Мери прави реверанс на Максима.

Има общо с традиции, които се отнасят до малък кръг хора, част от дадена институция. На тези, на които не им понасят институцията и традициите ѝ, мястото им не е там.
Абсолютно да.

# 829
  • Down south
Скрит текст:
Реверансът е към институцията, а не към лицето Х или У.
Кратко и изключително точно.

# 830
  • София
terpsyhora, благодаря! Срещала съм името ѝ на Тамара Фалко из разни клю-клю испански новини, но явно не ми е привлякла вниманието.
Обаче много странно си промениха наследяването - в Испания можеш да наследиш титлата по страшинство независимо от пола, но не се отнася за наследяването на короната. В Англия обратното - можеш да станеш кралица, ако си по-голямото дете, но мъжката рожба наследява останалите благородници, независимо от реда на раждане.
Не знам при останалите как е.

Изобщо не мога да се съглася с поклон/реверанс към институцията. Ако беше така, единствено монархът трябваше да получава тези почести. Просто обичай в тези среди, традиция, спазване на благороднически ритуали останали от едно време, част от разделението на съсловия. Слава богу, вече поне всеки е свободен да реши дали иска или не да го прави.
На мен ми харесва, отживяло е, старомодно, но пък тя принципно тази институция на това се крепи - приемственост, традиции.

Последна редакция: пт, 16 дек 2022, 22:52 от Lana

# 831
  • Някъде там
Ооо Тамара и аз я срещам често из испанските профили, но не знаех, че е маркиза. Благодаря за интересната информация.

За първи път виждам "чичко тайландец" в такова състояние. Чак ми дожаля.
Първородната му дъщеря е приета в болница в тежко състояние. Изпаднала е в кома.
Пишат че е починала, но още не го обявяват.
От двореца са пуснали изявление но само че е в болница .

С нея

Принцеса Баджракитиябха Нарендира Дебивати е единственото от седемте деца на крал Маха Ваджиралонгкорн , родено от първата му съпруга принцеса Соамсавали .

# 832
  • Down south
Цитат
Реверансът е традиционен жест на поздрав, при който момиче или жена сгъва колене, докато навежда глава. Tова е женският еквивалент на поклона от мъже.
Свиването на коляното  произтича от "традиционен жест на по-низшия спрямо висшестоящия"

Класа

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 01:50 от Daylily

# 833
  • Sydney
Виктория:
https://www.instagram.com/p/CmPvXwGBnf5/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Мари-Шантал:
https://www.instagram.com/p/CmPwiWQBXRp/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

Последна редакция: сб, 17 дек 2022, 09:03 от benitabeni

# 834
  • Някъде там
Картичката на Съсекс

За поредна година правят и дарение. Заедно с VINGproject  ще дарят по 1000 долара на жени в нужда за празниците.
Скрит текст:
Archewell Foundation & @VINGproject канят млади хора на възраст между 14 и 18 години да номинират жена, която има финансова нужда, за да получи субсидия от $1000 през този празничен сезон.

На Виктория обиците от вчера аа страхотни.

Обувките

# 835
Оле, тайландецът и тайландката хич не изглеждат добре. Дано това за дъщеря му не е вярно.
Браво на Съсекс, в тия гадни времена е хубаво, когато има кой да подаде ръка на хора в нужда.
На Вики обеците много ми харесват, за обувките не съм сигурна 🙃

# 836
Ужасни са. Като нацапани 🙂
Все едно е правила ремонт в къщи и си е напръскала патъците с боята 🤣

# 837
  • Разпиляна във въображението
На мен и усмивката й ми изглежда изкуствено широка. Като надяната маска. Хари обаче ми е по-спокоен и естествен, но като цяло не ми харесва картичката. От снимките, които бяха показани в темата от сериала им има къде-къде по-хубави, позирали са по-добре.

# 838
  • София
На мен и усмивката й ми изглежда изкуствено широка. Като надяната маска. Хари обаче ми е по-спокоен и естествен, но като цяло не ми харесва картичката. От снимките, които бяха показани в темата от сериала им има къде-къде по-хубави, позирали са по-добре.

На мен също не ми хареса Меган на картичката.Много горчилка им се е събрала,къде вярно къде не.Те си знаят най-добре.Имат прекрасни деца,можеха да продължат напред и всичко да забравят.Но не..Всичко ми прилича на отмъщение.За жалост не си правят услуга.Иначе си ги харесвам като двойка.😊

# 839
Не им е коледна картичката и на тях.
Но на Меган косата тук изглежда добре.

Общи условия

Активация на акаунт