Отговори
# 2 400
13,ще стана малко след теб 😁.Да врякна,да се разсъниш 🤭🤣🤣🤣.И аз съм така неадекватна и искам спокойствие,без някой да ми мрънка или пили на главата.
В близкия месарски магазин имаше кренвирши на Маджаров.Взех от любопитство няколко да ги пробвам.Първо ме изуми цената,+18 лв за килограм 😳.Че то повече от телешкото,бре!.Едни тънички,с ядлива обвивка,също като дебърцини.Обаче са хубави,дори Скъпия ги опита доброволно,и ги одобри 😳. Шефа смота един набързо, докато се опитвам да ги беля.Леле,това дете сега като се отпуши пак на ядене,не мога да му смогна.
Лейла,често споделяме,аз поне,какво готвим.Следи ни за идеи 😁.Днес при мен бяха пици(полуфабрикати,на Йоткер, определено много ми харесват,като за такъв продукт), пилешки пържоли от бут във фраера, пържени картофи и кренвирши пак там,и млечна салата.От вчера имам мусака и ориз с телешко.Утре след работа ще ги хапваме.В събота леща 🤣,за вечеря още се чудя.

# 2 401
Тъй като предновогодишно, реших да минем малко на постни манджи, като отхвърлим спагетите утре, за следващите два дни съм планирала картофена яхния/или картофи във фраера и леща, току що откраднах идеята от Рен.

А за новогодишната вечеря, да не остана по-назад от 80% от ресторантите в града, пилешки пържоли от бут, без кожа, печени с гъби и сос естествено. За гарнитура ще наблегна на задушени зеленчуци в масло. И салати, много салати. За по-нататък ще му мисля.

# 2 402
Това с лещата е като вица:
-Какво ще приготвиш за Св Валентин?
-Какъв ден е?
-Сряда.
-Леща. 🤣🤣🤣

# 2 403
При нас вчера беше телешка яхния с картофено пюре, днес риба с печени зеленчуци на салата.
Двата фрайъера нещо много често взеха да влизат едновременно в употреба Joy

Ренко, на д-т Йоткер с квас пиците нали? И у дома се тачат сирената и понякога с прошуто и салам ли беше другата.

За утре не съм го измислила още.

Сетих се още един хак за меню. Не съм го прилагала, но ми допадна.
Като се сготви нещо, което се харесва и се яде, си го записваш и така след месец да речем си имаш меню.

# 2 404
Колко степенно меню търсите? 😃 Ще напиша в скрит текст какво готвя често у дома,може нещо да си харесате.
Скрит текст:
Пиле с ориз
Пиле с картофи
Крилца/бутчета
Мусака
Свинско със зеле
Пълнени чушки
Гювеч (от буркан) с месо
Яхния с месо
Капама
Винен кебап
Гювечета
Спагети
Лазаня
Пица
Кюфтета
Риба
Ризото

Супи и чорби:
Боб с наденица
Леща
Пилешка супа
Картофена крем супа
Супа топчета

Гарнитури:
Картофи-печени,на салата,пюре,
Ориз със зеленчуци
Зеленчуци
Салати
...
За сега това се сещам. 😃

# 2 405
Сега разбрах,че са с квас.Феличаната,да.Аз хапвам само куатро формаджи,големия-специале,без гъбите обаче.Пак да кажа-като за полуфабрикат, много ми харесва!Има си достатъчно продукти върху нея,хрупкава,без да е твърда като камък,мека отвътре същевременно...
Ули,как е Косорито,никакви хвалби не прочетох за него 🤪

# 2 406
Пилешка супичка направих аз. Беболина е кукуряк вече! Не е вдигала температура днес, дано изкараме спокойни празници.

Лудница в работата! Всичко живо ще се накичи с пайети и лурекс 🤢. Не ми стигат клиентките та и новогодишна витрина трябваше да правя и то сама. Повръща ми се от пайети вече...

# 2 407
Сис, почакай само Беболина да порасне още малко и сутрин да не иска да тръгва за ДГ, без да е облечена в блузка с пайети.

Аз я имах тази драма, преди...има няма шест или седем години.

Много се радвам, че вече е по-добре, дано наистина имате спокойни празници, защото много се намъчихте. Hug

Лека ни нощ, другарки, Морфей ме зове, че утре за последно за таз година, ще трябва да ходя на тръстиката.

# 2 408
  • София
Какво е лурекс Сиско?

Ние от вечерта приготвяне дрехи, всичко е грозно.

# 2 409
Ауууу пайетките... цяла година ни държа тая треска, че и от онези, дето като ги въртиш с ръка, нова фигура образуват... само на гащите нямаше пайети...

А лурексът чичо Гугъл каза, че е ламе.

Направих баница със сирене. Остана плънка, добавих сирене - стана много; добавих брашно - стана гъсто; добавих кисело мляко - стана мазаляк. Направих купчинки в тава и изпекох - ми станаха страхотни соленки. Вкусни, ама грозни. Грозни, ама вкусни.

# 2 410
Ах как мразя пайети 🤮. На вълна дрехи с картинки е у нас, Микита, Песове и подобни, картинки да е.

# 2 411
Ето това Мид

Кло, ако е истинска дъщеря на майка си няма да настоява за пайети. Виж от рода на баща й е друга работа 😁  За момента и тя като Звери е на Мики маус, Бамби, Чип и Дейл...

Кажете някоя хубава новогодишна погача с мая !

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 07:25 от Sissy

# 2 412
  • София
Принцесите не носят апрески ако не знаете. Ботуши, високи, като твойте. И що не си слагаш токчетата?

Благодаря Сис. Не е моето.

# 2 413
Значи това моето дете е от друга майка. Не е от мен 😝

Питка слънце или памук погача. За първата не съм сигурна, имам я из тефтерите, но втората я има нейде из рецептите на първа страница, Ени май беше дала рецепта.

# 2 414
  • София
Честита Коледа общество вещерско. Не ви изчетох, само на Ена отчета видях и не видях пържени картофи, което е нещото, за което люто завиждаме и се възхищаваме.

Общи условия

Активация на акаунт