Отговори
# 2 385
Що бе, Добри, ние работим на пълна пара. Днес имаше повече народ, отколкото в нормален работен ден. Ама сигурно сме изключение. Пък и ми прави впечатление, че зададат ли се празници и почивни дни, човекопотокът се увеличава в пъти. А ние отпуски имаме да "чистим". Не искат да ни ги платят, а повече от 10 дни не могат да се прехвърлят за следващата година.

# 2 386
Мид, много хубава новина. 

Смях се сутринта и аз като четох, че от днес минавали на празнично разписание атобусите в София...

Нарязах едни зеленчуци, ще се пробвам с една топла салата.

# 2 387
  • Пловдив
Как се прави топла салата?

# 2 388
Чудесна новина,Мид!Радвам се,че ти си щастлива!

Бих взела идея за седмично меню,ако някоя от вас реши да прави такова.
Спирам частната детска кухня на малкия и искам да съм подготвена с готвенето.

Сис,как е Беболинка?

# 2 389
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
кло, тя пАрата е пълна, ама желанието хич го няма. и си личи.

бях в НОИ, да питам за един документ. какво да кажа - пет човека ме прехвърляха на четири гишета и навсякъде ме гледаха сякаш съм отишла там с единствената цел да ги дразня.
а колко обичам да ми кажат "това няма как да стане! така е вкарано в компютъра!"
амчи изкарай го уа! тя Гана говедата изкарва, ти един адрес не можеш!
 оказа се, че независимо колко пъти пиша адрес за кореспонденция,  писмата се ращат по постоянен адрес. за НОИ няма значение, че от години има ново законодателство и човек има право да има адрес за кореспонденция различен от постоянния.

както и да е. ще преживея и това.
но се чувствам зле от всичко днес - бях приготвила сувенирчета да раздам като извинение, че ги занимавам със себе си в почти празничен ден и нещо не ми дойде от вътре да им ги дам.

# 2 390
С печени зеленчуци, Мисти Simple Smile
Аз пека моркови, червено цвекло и пащърнак. Като са готови, оцет, зелен лук или праз (в зависимост колко ме мързи) и зехтин/оцет/малко мед.

Добри, раздай ги на друго място сувенирчетата, на хора, които ще им се зарадват. Тия днес са били с трибуквието нагоре...

# 2 391
те са за раздаване Wink  ще заминат.

топла салата става и с варени/парени зеленчуци, с малко зехтинец отгоре...

# 2 392
За мен и с ябълков оцет задължително. Simple Smile

# 2 393
ДобрЕ, нищо не бих раздавала за това, че някой си върши работата.  И да, баш са там, да се занимават с тебе. На мен ми предстои след нова година и от сега знам, какво ще се случи, като накарат детето да се подпише Angry

Мисте, на тиган бре. Зехтин, патладжан,червена, зелена чушка, гъби примерно, лук. Съвсем накрая пресен копър и чесън.
Сещам се и за топлата салата от цвекло и гъби. Ако помня добре, има я на първа страница, благодарение на Кло Heart Eyes

# 2 394
Кло, няма как да ви платят неизползваният отпуск - това може да стане само с прекратяване на трудовия договор.
Вече в КТ (и то от доста време) няма изрично упоменати въпросните 10 дни. Отложеният отпуск задължително трябва да се използва до 30.06 на следващата година( тоест този от 2022 до 30.06.2023) ОБАЧЕ имате давностен срок от две години и чак тогава губите отпуска. Голяма мешаница спретнаха в КТ в този раздел, хем го имаш, хем не можеш да го прехвърлиш всичкия, хем не го губиш докато не му изтече давностният срок от две години. Тралала......
Има логика за 10 дни, изключение са всички, които са били в продължителни болнични или отпуск по майчинство.  Много се дразня на колегите "стискащи отпуска" и ще обясня защо - реално те ползват толкова дни колкото им се полага да кажем стандартните 20, макар, че при нас е повече. Та първо прехвърлят едни 10 дни от старата в новата година, после трябва да ги гоня до 30 юни да ги изчистят, след това ползват 10 дни от новата и пак оставят 10 дни за следващата!!!! Защо, какво печелиш да му се не знае! Човека нищо, а ЧР-то и счетоводителя им се отваря допълнителна работа. Да не говорим колко излишна бумащина се завихря, първо ги каниш да ползват, ако не ползват да прехвърлят - резултат хартии в досиетата, сега като почне новата година до края на януари на сите трябва да има хартийка(в два екземпляра кой колко отпуск има за текущата и предходните две години), абе.... дълга и широка. Аз съм си изработила система на работа според която мога да кажа на всекиго в който и да е момент колко отпуск има, колко е ползвал и какво му остава, защото хората масово не си следят нещата(особено моите колеги). Кой кога му кефне идва и пита аз колко дни имам за ползване,  а имам един любим сорт - колко дни имам - толкоз, е и що са толкова малко?! Моляяяяя, ползвали и забравили, че ползвали и после ме гледат все едно тия дни аз съм им ги взела и супата им с вилица съм я изяла. И като извадя писанията за всеки и бързо омекват(в една папка водя за всеки отделно - номер на заповед от коя дата и колко дни ползват и колко дни остават- пиша го в момента, в който пиша заповедите за отпуск) ние обаче сме под 50 човека, представете си в големите фирми какво чудо е.

# 2 395
сиросче, съгласна съм за това, че им е работа, но ме беше напънало да ги "почерпя" с папирусче-книгоразделител, някоя и друга дрънкулка - скарабей, нифертити... нищо кой знае какво.

на трети отивам до работата. и там не съм длъжна, но ще им занеса по някоя дреболийка. и на тях им е приятно и на мен. Simple Smile
гледали ли сте Мимино?

# 2 396
Уинди, никой от нас не си стиска отпуската. Просто, когато сме в кампания е невъзможно да излезем, а като дойде декември, юруш, защото го губиш инак. Пък и при нас е по-сложно, защото КТ е омешан яко с ЗДСл и е пълно мазало.
В един даден момент се случва 1 да замества поне още двама, а и ако този един се разболее и се наложи да ползва болнични, става... човекът-оркестър в действие.

Няма ли при теб софтуер, който да ти улеснява цялата тази хамалогия? То и с един екселски файл ще стане, ако го изпипаш.

# 2 397
Кло, при нас си ги стискат. Не всички, но поне половината ми се правят на живи дяволи. И накрая ползват общо толкова дни годишно, колкото им се полагат.
ТРЗ програмата ми го следи, но само като чиста бройка, а като си ги водя в класьора мога да дам подробности - в кой месец, колко дни са ползвани, описвам си и другите видове отпуск - учебен, неплатен, при кръводаряване, при починал роднина и т.н. Мога и Ексел да врътна, но предпочитам на хартия - винаги е на ръка разстояние(зад гърба ми), независимо дали има ток или не и най-вече от екрана, където съм въвела отпуска на човека директно пиша в бланката за съответното човече. С Ексел или друга таблица ще трябва да жонглирам между два отворени прозореца, което повече ще ме бави.

# 2 398
Ти пък. Връзваш клетките от единия шийт с другия. В първия ти е обобщено колко дни му остават на всеки служител до края на годината, до юни и т.н. В другия ти е разбивката, по видове отпуск. Един служител, един ред и в двата шийта. Пускаш заповед, в момента, в който нанесеш данните в единия шийт, в другия ти се актуализират данните. И сто и петдесет служители да са ти на главата, пак лесно става. Важното за един да го измислилиш, след това с копиране на формулите за всички от целия списък и си готова.

Но щом ти е удобно с класьора, всеки го прави, както му е най-лесно.

# 2 399
Пакет макарони от някоя, поредна италианска седмица. Сварих, отцедих. Артистично ръснах риба тон отгоре и като почнах....чиния и пОлвина 🤭 Междувременно поливах с малко купешко червено винце, припомняйки си на Сиросчето хубууту винО 🤗
Ам такова...и на мен все мий малко отпуската 🤣
Сега сериозно- съчувствам са служебните неволи!
Моите предстоят. Макак ще стана в 5/пет/ часът, ве....Ощи из онзи ден ме бъзикат колегите, щот знаят колко хич не го умея тва ранно ставане 🤨 Оф, пак ща заобикаляме,викат. А не, швепс..Знаят, че поне два часа съм на автопилот...и никой не тряя ме закача. Действам си, да не ми се обясняват, че не знам..Ко не ме закачат и аз тях няма 🤭 Лошото е, че две нови колежки ще имат "късметя" да са утре с мен, завалийките.Нищо, тамън ще ме научат 🤣🤣🤣 Да го наречем бойното им кръщенЕ.
По тоз случай с нещастни стъпки се запътвам към леглото...Кога съм лягала толкоз рано, ма божжжеее...отдавна ней билО 🤣
Лекичка да ви е другарки, спете спокойно! Утре в бакалията кат додите, всичко ще е заредено и изпечено 🙂

Общи условия

Активация на акаунт