Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 39 958
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Наистина хора, умолявам ви, спрете със спама! Темата става безполезна за интересуващите се от имоти.

# 211
За да се върнем към темата - днеска най-ненадейно докато гледах видео в Ютюб ми излезе реклама на Рейна София. Две неща са любопитни в случая:

Първо че абсолютно за пръв път виждам инвеститор да пуска видео (!) реклама за проект на зелено. Аз генерално рядко виждам реклами, защото ползвам адблокър навсякъде, но въпреки това съм срещал чат-пат статични реклами на строежи по разни новинарски сайтове и блогове. Никога в Ютюб.

Второто любопитно е, че - ти да видиш - рекламират с 5% отстъпка. Което значи, че ако се пазариш сигурно може и още. Друг е въпроса от каква база тръгва отстъпката, вероятно цените са си били раздути по дифолт още от лятото, така че с отстъпката най-много да се върнем на нивата от пролетта примерно.

Специално този комплекс Рейна София го бях гледал в началото като почвах да търся, на картинка се зарибих по него, но като отидох на място и се хванах за главата. Архитекта, който е правил визуализациите доста се е постарал да разпъне перспективата така, че всичко да изглежда супер - голямо, с паркчета, алейки, и разбира се гледка към Витоша. А като отидеш целия парцел е една плюнка земя, и на всичко отгоре пред него има един стар блок (от старото "ново строителство"), не е панелка, но е доста грозничък вече. Ако си по високите етажи, ще гледаш над стария блок, но до 4-5 етаж единственото, което ще виждаш, са климатици и сателитни чинии. В началото се чудех защо високите етажи са значително по-скъпи, после разбрах защо.
И на това отгоре сега виждам, че пред "оригиналната" Рейна София, са изпляскали ОЩЕ една сграда, демек са приложили класическата хватка - първо строим на втора линия, продаваме гледка, после строим отпред, и пак продаваме гледка.

Отделен е въпроса, че там цялата свързаност и улици са ми голяма мъгла какво ще става. Така както беше до преди 1 година, беше ужасТ, един тесен път без никакви тротоари, минаващ по едно малко мостче, поема трафик като за булевард. Има някакъв проект да общината за разширение, дори сега в момента ремонтират нещо там, но какво ще става нямам идея... На картинката са го направили еднопосочен булевард с по 3 ленти като околовръстното, ама реално не виждам как може да стане точно така.

# 212
  • Sofia
Видео-реклами в youtube ме преследват често на фирма Stonehard. Вероятно ме "гонят", понеже съм им разглеждала сайта. Видео-рекламата е от най-евтините канали за реклама и сигурно не са те "уловили" като интересуващ се, затова не виждаш, иначе има.

Иначе интересна информация за Рейна София. Аз оглеждам сградите около Авигея-Дружба на Артекс и чакам да видя и там кой на кого ще скрие гледката, понеже здраво са започнали да строят и до нея/срещу нея.

За Резиденшъл парк Овча купел някой знае ли нещо? Предлагат доста ниски цени на зелено, каква е причината? Има ли общо с другия Резиденшъл парк като строителство?

# 213
  • Бургас
Не са новост видеата, и мен ме преследват често. От м.г. един пловдивски строител, после Резиденшъл парк - Пловдив. Търсих отзиви и информация, но не намерих, проектът беше почти на зелено, цените - много прилични, имаше и свободни апартаменти. После се отказах от Пловдив.

# 214
За да се върнем към темата - днеска най-ненадейно докато гледах видео в Ютюб ми излезе реклама на Рейна София. Две неща са любопитни в случая:

Първо че абсолютно за пръв път виждам инвеститор да пуска видео (!) реклама за проект на зелено. Аз генерално рядко виждам реклами, защото ползвам адблокър навсякъде, но въпреки това съм срещал чат-пат статични реклами на строежи по разни новинарски сайтове и блогове. Никога в Ютюб.

Второто любопитно е, че - ти да видиш - рекламират с 5% отстъпка. Което значи, че ако се пазариш сигурно може и още. Друг е въпроса от каква база тръгва отстъпката, вероятно цените са си били раздути по дифолт още от лятото, така че с отстъпката най-много да се върнем на нивата от пролетта примерно.

Специално този комплекс Рейна София го бях гледал в началото като почвах да търся, на картинка се зарибих по него, но като отидох на място и се хванах за главата. Архитекта, който е правил визуализациите доста се е постарал да разпъне перспективата така, че всичко да изглежда супер - голямо, с паркчета, алейки, и разбира се гледка към Витоша. А като отидеш целия парцел е една плюнка земя, и на всичко отгоре пред него има един стар блок (от старото "ново строителство"), не е панелка, но е доста грозничък вече. Ако си по високите етажи, ще гледаш над стария блок, но до 4-5 етаж единственото, което ще виждаш, са климатици и сателитни чинии. В началото се чудех защо високите етажи са значително по-скъпи, после разбрах защо.
И на това отгоре сега виждам, че пред "оригиналната" Рейна София, са изпляскали ОЩЕ една сграда, демек са приложили класическата хватка - първо строим на втора линия, продаваме гледка, после строим отпред, и пак продаваме гледка.

Отделен е въпроса, че там цялата свързаност и улици са ми голяма мъгла какво ще става. Така както беше до преди 1 година, беше ужасТ, един тесен път без никакви тротоари, минаващ по едно малко мостче, поема трафик като за булевард. Има някакъв проект да общината за разширение, дори сега в момента ремонтират нещо там, но какво ще става нямам идея... На картинката са го направили еднопосочен булевард с по 3 ленти като околовръстното, ама реално не виждам как може да стане точно така.
Също е добре да се спомене, че там вероятно ще минава бъдещия булевард Тодор Каблешков. Вероятно този комплекс ще е на първа линия.

# 215
Аз се похвалих, че съм пред сделка, но продавачите не успяха да осигурят един документ, който банката изискваше и в крайна сметка се отказахме. Голямо разочарование изпитах от банковата система, убеждават те, че всичко е наред и ще отпуснат кредита до няколко дни, после спират да си вдигат телефона. Става въпрос за ДСК.

# 216
Съжалявам, че се е случило така, голямо разочарование. Но всяко зло за добро.
Само не разбирам защо да е виновна банката, че продавачът не е представил документ...

# 217
Обсъждането на иконимически и политикоикономически въпроси, които пряко касаят състоянието на икономиката, заетостта, финансите, инфлацията и риска от рецесия и могат да окажат значителен ефект върху имотите е спам, но обсъждането на ютюб реклами, лични драми с кредитиране и проявя на съчувствие са по темата? Grinning

# 218
Кое е на Тодор Каблешков?
Ако това е сайтът на Рейна софия, то това е в бившата индустриална зона до Филип Кутев: https://mdbuild.bg/

# 219
Кое е на Тодор Каблешков?
Ако това е сайтът на Рейна софия, то това е в бившата индустриална зона до Филип Кутев: https://mdbuild.bg/
Точно така. Филип Кутев ще става продължение на Каблешков. За целта най-напред Каблешков трябва да пресече "вадите", което не знам кога и как ще стане, тъй като в момента бул. Каблешков свършва в нищото. Но има такъв проект на общината.
И това, което е представено на картинките на МДБилд като трилентов булевард, е именно новия Филип Кутев, който е продължение на Каблешков. А дали тогава ще продължава да се казва Кутев или Каблешков, нямам идея.

# 220
Там върви отчуждаване, донякъде е стигнало, но и аз нз кога ще го довършат. Може би след 10-15 години. То горе-долу толкова поне отне да го изградят както е в момента Т.Каблешков. То има също и проект за 6-лентов път точно на границата на манЛи и КрВада, обаче и там не върви, и в следващите 15 години поне ще го тикат. Поради проблеми с отчуждаване

# 221
Съжалявам, че се е случило така, голямо разочарование. Но всяко зло за добро.
Само не разбирам защо да е виновна банката, че продавачът не е представил документ...

Зависи какъв документ, ако е някаква екзотика, за която се иска време или да се намерят липсващи хора не е лесно.

# 222
Обсъждането на иконимически и политикоикономически въпроси, които пряко касаят състоянието на икономиката, заетостта, финансите, инфлацията и риска от рецесия и могат да окажат значителен ефект върху имотите е спам, но обсъждането на ютюб реклами, лични драми с кредитиране и проявя на съчувствие са по темата? Grinning

Не знам дали е спам е, но е крайно досадно, защото повтаряте едни и същи неща до безкрайност, а пък аз лично имам и големи съмнения до колко ги чувате нещата. Повечето са все едно чета wallstreetbets или superstronk. Даже юзърите дето си измерват в метри и минути рязстоянието до близката баничарница са по-интересни.

# 223

Не знам дали е спам е, но е крайно досадно, защото повтаряте едни и същи неща до безкрайност, а пък аз лично имам и големи съмнения до колко ги чувате нещата. Повечето са все едно чета wallstreetbets или superstronk. Даже юзърите дето си измерват в метри и минути рязстоянието до близката баничарница са по-интересни.

Te ако ги чуваха нещата нямаше да седят и да се надъхват взаимно точно в бгмама, но дори едноокия е цар сред слепите Simple Smile

# 224
Аз самият не претендирам да чувам много, затова давам винаги линкове, данни, таблици от хора, които повече чуват.
Ето една от днес:

За пръв път този век ръстът на реалните заплати по света е отрицателен. Тоест, като отчетеш инфлацията.
В същото време лихвите се качват, ликвидността намалява понеже централните банки спират QE.
Но имотите ще продължат да се качват? С какви доходи хората ще купуват имоти? Те ще купуват, въпросът е на каква цена.

Общи условия

Активация на акаунт