Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 39 945
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Нз на какво основание ще купуват на тези цени. Аз на пук даже не бих купувала.
Иначе ето малко спам от една от най-централните главни улици във Варна - бул 8миПриморски до Червения плошад.

През магазин има още есно освободено и отдаващо се помещение за протокола.
Напомня ми на 2008ма, когато много помещения бяха празни.

# 226
  • София
Инфлацията, инфлацията ...

# 227
Е ти искаш просто да неутрализираш инфлацията (и то не напълно), или да спечелиш в реално изражение от инвестициите си?

# 228
Инфлацията, инфлацията ...

Защо си мислиш, че инвестиция в имот сега ще те спаси от инфлацията?

# 229

През магазин има още есно освободено и отдаващо се помещение за протокола.
Напомня ми на 2008ма, когато много помещения бяха празни.
При магазините е съвсем друга бира, там текат много процеси, и то не от вчера. От една страна концентрацията в моловете. От друга страна онлайн търговията, която си беше тенденция още преди Ковид, през пандемията избуя принудително, но за разлика от други пандемични ефекти, този няма да се върне обратно. И това не е само при нас, в цял свят е така - ритейл бизнеса по централните градски улици е в криза. Добри изгледи имат само топ локациите в големите градове, и дори там е под въпрос. В средните и малки градове магазините по централните улици не ги вещае нищо добро.

В Германия даже обмисляха да въвеждат "данък онлайн търговия", с който да облагат онлайн покупките и с приходите да субсидират централните магазини, за да не опустеели улиците. Като цяло немците ги уважавам, ама от време на време избиват рибата с малоумни идеи...

# 230
  • Варна
Slashy, тая Mary Pop точно топ локация в голям град показа…

От друга страна при толкова празни търговски обекти е по-лесно от всякога да наемеш нещо изгодно точно там, където ти трябва.

# 231
Slashy, тая Mary Pop точно топ локация в голям град показа…

От друга страна при толкова празни търговски обекти е по-лесно от всякога да наемеш нещо изгодно точно там, където ти трябва.
Дид, мисля че се разминаваме малко в мащабите Simple Smile
Да, по административно деление Варна е голям град, не само за България а по принцип (мисля, че формално всичко над 100 000 жители е голям град). И да, бул. Осми Приморски Полк е топ локация във Варна.

Въпреки това, в предишния пост имах предвид топ локации от типа на 5то Авеню, Таймс скуеър, и други подобни. Те винаги ще са вървежни заради името си и защото са туристически хъб. Хората отиват там не защото улицата е на някакво възлово място, а специално за да видят известната улица, и ще отидат при нея където и да се намира тя. А локациите, които разчитат да генерират трафик предимно от местни жители на база на местоположението си в рамките на града, според мен не ги чака нищо добро.

# 232
  • Варна
Определено се разминаваме. Аз пиша в тема за България.

# 233
Значи да очакваме спад в цените н офис площи/магазини ли. То хем празно, хем да се продава скъпо, приворечие пак 😀 да живеят хоумофисите и онлайн търговията

# 234
Цитат
В Германия даже обмисляха да въвеждат "данък онлайн търговия", с който да облагат онлайн покупките и с приходите да субсидират централните магазини, за да не опустеели улиците. Като цяло немците ги уважавам, ама от време на време избиват рибата с малоумни идеи...
Малоумни?Нидерландците отдавна,отдавна замислиха такъв данък,но не споменаха да субсидират централни магазини.Сигурно ''най-доброто'' предстои в ЕС.

# 235
  • Бургас
И бургаските главни улици са така. Със Slashy съм съгласна, отдавна е такава тенденцията.

# 236
Остава да започнем да субсидираме и моловете.

# 237
Лятото гледах как такива магазини ги бяха направили на квартири за украинци. Бяха си опънали маса пред витрината, а зад нея голямо перде и си запиваха. Може да ги преустроят на гаражи където позволява. Много ми е забавно когато брокери продават такива помещения като топ инвестиция.

# 238
То аз се чудя кой още толкова ходи да пазарува във физически магазин. В момента онлайн пазаруването е по-лесно от всякога - доставка за един-два дни, безплатна (или много евтина) доставка, безплатно връщане. Кой ще ти се занимава да обикаля по магазини. Е, не че като излезеш няма да влезеш в някой и друг магазин, ама.. не е като едно време, да се вдигнеш специално да ходиш на пазар по Витошка, или в мола. Или като нямахме пари - по Пиротска Grinning

# 239
Физическите магазини, малко или много си отиват. Хората масово пазаруват по интернет. От обувки до техника.
Въпросът е, дали тези площи ще се използват разумно.
Като ателиета, дом за 1 човек, някои стават за гаражи.

Общи условия

Активация на акаунт