Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 39 938
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не отписвайте толкова бързо физическите магазини. Много хора не боравят и не искат да се научат да боравят със смартфони и компютри. Въпреки, че повечето младежи са много оправни в това отношение, има и от тях такива, които нямат афинитет към техниката. Да не говорим, че за някои неща предпочитам да видя и да пипна, преди да помисля да поръчвам.

# 241
  • Варна
До момента не са измислили как да се подстрижеш или да си изчистиш зъбния камък онлайн. Трябват си помещения.

# 242
До момента не са измислили как да се подстрижеш или да си изчистиш зъбния камък онлайн. Трябват си помещения.

Тези помещения, не са показаните.
А и е пълно с клиники със собствени огромни сгради. Или са в апартаменти.
Не са на улицата с прозрачни врати.

Дори в Моловете, вече има клиники и други бизнеси, на мястото на бивши магазини.

# 243
  • Варна
Абе те показаните помещения също не са нито гаражи, нито партерни боксониери, но се предложи използването им като такива. Смяната на статута им в кабинет или салон е къде къде по-бърза, лесна, законна и изобщо възможна. Плюс туй не мож събра бизнесите на цял град в 10 мола.

# 244
Ако забранят гаражите да се ползват за магазини/офиси/салони за красота, ще се реши част от проблема. Както ще се разкарат и част от колите.

# 245
Хубавото е,че ще разкарат и част от старите,замърсяващи коли да не влизат в центъра.Обаче много бавно се случва.Все отлагат,гратистни периоди.Трябва по-твърдо.Да ходят с общественият транспорт и точка.Центъра е задръстен целодневно с автомобили,всички сноват напред-назад.

# 246
Ако София се брои за задръстена нямам идея какво трябва да се каже за някои от западните столици. Ние имаме късмет да живеем в град, в който придвижването с кола е относително бързо (спрямо други градове) и много достъпно.

# 247
На 203 и след това още толкова на 171. Средно дори сега съм на печалба, а след година ……..
Извинявам се за офтопика. @Колега Мъфин, аз снощи затворих шорта на Тесла. От 297.5 лятото на 173 вчера, стига ми толкоз засега. Ако наистина се качи пак към 200, както смяташ ти, ще шортя пак. Успех!

# 248
  • СИ
Нз на какво основание ще купуват на тези цени. Аз на пук даже не бих купувала.
Иначе ето малко спам от една от най-централните главни улици във Варна - бул 8миПриморски до Червения плошад.

През магазин има още есно освободено и отдаващо се помещение за протокола.
Напомня ми на 2008ма, когато много помещения бяха празни.

Малките магазинчета това ги чака. Независимо от това дали са във Варна, Бургас или София. Да не говорим, че във Варна през зимата централната част е мъртвило. С какво ще го пълниш това магазинче? И самите помещения просто не са удобни. Това са преустройвани помещения в партера на блоковете по булеварда. И няма къде да се паркира. Мина им времето... Половината МОЛ-ове са празни, та не знам кой ще ги наема тия малки магазинчета. Стават единствено за дребен бизнес, ако наемът не е много висок. Интернет и онлайн търговията бавно и неусетно промениха всичко.

# 249
На 203 и след това още толкова на 171. Средно дори сега съм на печалба, а след година ……..
Извинявам се за офтопика. @Колега Мъфин, аз снощи затворих шорта на Тесла. От 297.5 лятото на 173 вчера, стига ми толкоз засега. Ако наистина се качи пак към 200, както смяташ ти, ще шортя пак. Успех!
Това можеше да го пишеш на лични, а можеше и въобще да не го пишеш. Наистина слабо ме интересува. Да не говорим, че изобщо не е ясно защо не затвори преди 2-3 седмици когато цената беше 166.

# 250
Малките магазинчета си имат бъдеще, едно от магазинчетата ми е малко, продават зеленчуци, купи си онлайн по интернет зеленчуци да те видя, освен това масово отварят магазини втора употреба дрехи с много клиенти, няма как онлайн да се поръчат

# 251
Малките магазинчета си имат бъдеще, едно от магазинчетата ми е малко, продават зеленчуци, купи си онлайн по интернет зеленчуци да те видя, освен това масово отварят магазини втора употреба дрехи с много клиенти, няма как онлайн да се поръчат

Извън София вероятно няма как, иначе
https://m.ebag.bg/categories/zelenchutsi/1485

# 252
Плюс туй не мож събра ...
Йесс, да живей Североизтока! Simple Smile

Що да няма как да се поръчат онлайн дрехи втора употреба?! Същия тоя магазин дето ги продава може да има и сайт и да продава онлайн. Не само че е възможно, ами и много магазини го правят. Комбинацията от онлайн и физически магазин има предимства, тъй като трафика (клиентелата) от единия канал се пренася и към другия. Затова се прави и в двете посоки - някои изцяло онлайн магазини отварят и физически магазини, и същевременно някои физически магазини продават и онлайн.

А зеленчуци разбира се, че могат да се поръчат онлайн. Тия услуги за храна по домовете  (Takeaway, Глово и така нататък) имат опция да поръчаш да ти купят от където искаш каквото си поискаш. Виждал съм в Кауфланд куриери на Глово, гледа си списъка и търчи между щандовете да слага в кошницата.

Също така в централните магазини, тия дето са на "топ локация", там не се продават зеленчуци. Първо не е рентабилно предвид наемите, и второ кой ще ти мъкне зеленчуци от центъра, като може да ги купи от кварталния магазин.

# 253
Не си ли го пипнеш да си избереш или премериш не ми ги хвали, онлайн зеленчуци, вече се зомбирахте, купи си и хляб през нета, ама гледай да ти го изпратят днес да не гласуваш до утре Joy

# 254
  • Бургас
За дрехи втора употреба има няколко сайта, като единият е на българска фирма с милиони обороти. Много успешен бизнес модел - не само купуваш, а и продаваш, имат и аутлет секция, в която има марки, които никой физически БГ магазин няма. И ти ги носят вкъщи, мериш и връщаш.
За зеленчуците съм съгласна, но това наистина не са големите магазини по главните улици. Също имат бъдеще малки специализирани магазини на ферми и добра храна.
Централните улици постепенно се завземат от Изипей, бързи кредити, мобилни оператори...

Общи условия

Активация на акаунт