Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 68

• 39 839
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Ами не е задължително, вече има роботи прахосмукачки, роботи косачки, пречистватели за въздух, които намаляват много праха. Та основно почистване може да се прави веднъж на няколко месеца, можеш и сама без фирма. Има денонощни доставки на храна, та може да не готвиш. И въобще всякакви домашни автоматизации има в днешно време. Въпрос е основно на пари.

# 391
Ние нямаме слуги или помощници някакви. Извинявам се за което. Градинарят идва чат-пат, два - три пъти в годината, взема по 50 лв. Чистя си имението сама, не съм се прекършила.

# 392
Ние нямаме слуги или помощници някакви. Извинявам се за което. Градинарят идва чат-пат, два - три пъти в годината, взема по 50 лв. Чистя си имението сама, не съм се прекършила.

Да не си фермерската домакиня от игри на волята Grinning

# 393

Не виждам защо трябва да си се прекършила и да минаваш в отбранителен режим. Радвам се за теб, но на мен 100 квадрата апартамент са ми предостатъчно. Без двор, без покрив и ограда. Ти явно си или по-силна, или по-работна от мен.

# 394
ЧС,
Мисля че много зависи дали имаш малки деца наоколо. Ако нямах, вероятно и аз щях да съм доволна на по-малко пространство, което да се налага да му се прави нещо. Но д малки деца, които си водят гостенчета, крещят и шумят - или ги караш да играят на двора с другите деца, или ти се пръска главата от шум.
Така че, за този етап от живота ми, това за мен е по -доброто решение. (Вместо да стоят на телефона или телевизора и да ме ядосват, днес ги хванах да декорират храстите на двора, и да направят "зелени" снежни човеци:) )

# 395
Може ли някой да каже предимствата и недостатъците на имот на партер? (За къща става въпрос, но все пак).
Благодаря и весели празници.

# 396
Съвсем партер, не над гаражи или нещо такова? Или поне повдигнато на половин етаж?
Ако е на кота нула предимствата са в отпадналата нужда от асансьор и лесното внасяне на мебели и техника. Евентуално (но зависи от ситуацията) директно излизане на двора с шезлонгите и чадърчето.
Останалото са недостатъци - влага, студ, малко светлина, нужда от решетки, тупат ти отгоре, надничат ти в прозорците, няма гледка.

# 397
Не е над гараж, съвсем първи е, но поне не е кооперация, а къща
Надничането звучи много зле, да.

# 398
Съвсем партер, не над гаражи или нещо такова? Или поне повдигнато на половин етаж?
Ако е на кота нула предимствата са в отпадналата нужда от асансьор и лесното внасяне на мебели и техника. Евентуално (но зависи от ситуацията) директно излизане на двора с шезлонгите и чадърчето.
Останалото са недостатъци - влага, студ, малко светлина, нужда от решетки, тупат ти отгоре, надничат ти в прозорците, няма гледка.
Ако има добра хидроизолация няма да има влага. Ако има добра топлоизолация няма да е студено. Ако имотът е южен и не е запушен ще е светъл. Ако има огромни прозорци, ще е още по-светъл. Ако дограмата е със секюрити обков няма нужда от решетки. Могат да тупат отгоре, но е според зависи. Ние например никога не сме тупали каквото и да било. Надничането през прозорците далеч не е сигурно. Първо се решава с тънко перде и второ ако партерът не гледа директо към улицата, а има двор пред него може и никой да не наднича. Дори дворът да е общ съседите най-вероятно ще ги е срам да седят точно пред прозореца взирайки се вътре. Нямането на гледка също е според зависи. Може да няма, а може да има и много приятна такава. Разбира се това са много ако-та. Специално при строеж на къща надали са сложили хидро и топлоизолация. При къща обаче е много вероятно съвсем да ги няма останалите проблеми.

# 399
Добре де,не е ли възможно да си купите цяла къща за тези пари,па дори и да е по-отдалечена?

# 400
При еднакви пари по-отдалечена ще значи много по-отдалечена. Малко са хората, които са съгласни да отидат в някое село до града.

# 401
Не,че е лошо да се живее в къща,на който му харесва.Аз не обобщавам.Аз не искам да живея в къща,защото за себе си виждам неудобства. Имам много познати и приятели,които си харесват живота в къща.Едните се вдигнаха от центъра и отидоха извън града. Не съм крила от тях,че ми е много странно как замениха удобството всичко да ти е наблизо и да не пътуваш напред,назад. Те са си окей да станат по-рано и да извозват децата по училища и занимания.Не знам да си украсяват дворовете коледно, но дамите с голяма страст правят градинки с цветя в дворовете си от пролет до късна есен.В това отношение са за голямо завиждане.Факт,плюс,че лятото може да седиш с часове в градината,да посрещаш гости и т.н.
Ние имаме вътрешен двор,но не посрещам гости там.Може да пречим на съседи или да ни зяпат и затова си стои празно.Децата като бяха малки си играеха там.

# 402
Жената бачка домакиня и шофьор на деца. Живеят с баба и/или дядо, които помагат с внуците. Ползват онлайн пазаруване. Ето пример как става.

# 403
Ама тя не живее в къща,а заедно с друго семейство,но хайде ще спра дотук,че може да ме разберат криво... Щом им харесва,радвам се за тях...

# 404
Понеже често се коментира как продължавало да се строи и как на глава от населението се падали по един милион жилища - ето тази новина ще хвърли светлина какво е състоянието на жилищния фонд, та дори и в центъра на столицата. Има още много мегдан да се събарят стари коптори и да се строят нови жилища.
"Трима са загинали при голям пожар в София, няколко души са спасени. Огънят е тръгнал от подпокривното пространство. Изгорял е последният етаж, където има голямо количество дървен материал и това е една от причините пламъците да се разрастнат толкова бързо.
Стълбището в къщата е било дървено и най-вероятно затова хората не са могли да избягат."

Общи условия

Активация на акаунт