Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 068
  • 670
  •   2
Отговори
# 210
Valentino Myrrh Assoluto за мен няма никакви допирателни с CH Gold Myrrh Absolute. Имам и двата.

Първият при мен е много мек. Смирната има дори лек привкус на гурме бадем, но може би това е само в моята глава 😀 Муск не усещам. Илангът е съвсем безопасен и премерен. Кожата е просто перфектното допълнение и не е нито телешка, нито смърделна, а една от най-фините и меки на допир по моя преценка. Смирната си партнира прелестно с ванилията и създават парфюм, идеален за интимност, гушкане, за когато нещо не ти е тамън  и имаш нужда от доза щастие или когато си в супер настроение и ти липсва финалната щриха веселие. Май си личи, че го обожавам 🤣

Gold Myrrh Absolute е тотално друга вселена - много подправков, пикантен, зимен, иска публика, бляскави рокли, грим, ток… няма как да остане незабелязан, а и не му е това идеята. Точно обратното.
Аз усещам доста черен пипер в началото, който никога не съм крила, че не е моята нота. Безсмъртничето също е много изявено, с което имам на моменти полярна връзка. Обожавам го в Lalique Or Intemporel, но за мен са съвсем различни усещанията от тази нота в двата парфюма. По-късно, разбира се, идват какаото и женското биле/лакриц, но при мен те по-скоро засилват усещанията от връхните ноти. Накрая се появява дълго чаканата смирна с ванилия, но само за да поомекотят създалото се до тук, както и да дадат малко дълбочина и мекота.
В интерес на истината го поръчах с голямо вълнение, но посягам към него доста рядко, защото все нещо не ми достига, за да го сложа. Понякога дори се чудя дали не трябваше да взема Bronze Tonka от същата линия, който ми беше любов от първо помирисване. А и аз съм луд фен на тонката в парфюм.

Малко дълго стана, надявам се поне малко да съм била полезна Simple Smile

Редактирам защото видях, че съм писала успоредно с няколко други дами Simple Smile
Armani Si за мен е един от вечните дамски парфюми. Носих го в началото като започнах да се интересувам от парфюми, уж не повтарям или поне така се стремя, но наскоро го придобих отново. Етимолог на женственост е за мен. И според мен трудно би имал противници. Разбира се, комбинацията от съставките е експлоатирана до безобразие и има доста сходни, но точно тук има щипка “нещо”, което го издига един сантиметър по-напред от останалите.

# 211
Късметлийка сте, че мъжът ви носи унисекс аромати. Моя хич не ги харесва, а така бих имала оправдание за още парфюми. Твърди, че Орхидеята ми и Бакара въобще не стават за мъже и да си ги нося аз. С което изобщо не съм съгласна, особено за Бакара.

# 212
Valentino Myrrh Assoluto за мен няма никакви допирателни с CH Gold Myrrh Absolute. Имам и двата.

Първият при мен е много мек. Смирната има дори лек привкус на гурме бадем, но може би това е само в моята глава 😀 Муск не усещам. Илангът е съвсем безопасен и премерен. Кожата е просто перфектното допълнение и не е нито телешка, нито смърделна, а една от най-фините и меки на допир по моя преценка. Смирната си партнира прелестно с ванилията и създават парфюм, идеален за интимност, гушкане, за когато нещо не ти е тамън  и имаш нужда от доза щастие или когато си в супер настроение и ти липсва финалната щриха веселие. Май си личи, че го обожавам 🤣

Gold Myrrh Absolute е тотално друга вселена - много подправков, пикантен, зимен, иска публика, бляскави рокли, грим, ток… няма как да остане незабелязан, а и не му е това идеята. Точно обратното.
Аз усещам доста черен пипер в началото, който никога не съм крила, че не е моята нота. Безсмъртничето също е много изявено, с което имам на моменти полярна връзка. Обожавам го в Lalique Or Intemporel, но за мен са съвсем различни усещанията от тази нота в двата парфюма. По-късно, разбира се, идват какаото и женското биле/лакриц, но при мен те по-скоро засилват усещанията от връхните ноти. Накрая се появява дълго чаканата смирна с ванилия, но само за да поомекотят създалото се до тук, както и да дадат малко дълбочина и мекота.
В интерес на истината го поръчах с голямо вълнение, но посягам към него доста рядко, защото все нещо не ми достига, за да го сложа. Понякога дори се чудя дали не трябваше да взема Bronze Tonka от същата линия, който ми беше любов от първо помирисване. А и аз съм луд фен на тонката в парфюм.

Редактирам защото видях, че съм писала успоредно с няколко други дами Simple Smile
Armani Si за мен е един от вечните дамски парфюми. Носих го в началото като започнах да се интересувам от парфюми, уж не повтарям или поне така се стремя, но наскоро го придобих отново. Етимолог на женственост е за мен. И според мен трудно би имал противници. Разбира се, комбинацията от съставките е експлоатирана до безобразие и има доста сходни, но точно тук има щипка “нещо”, което го издига един сантиметър по-напред от останалите.
Момичета, аз си бях харесала от Si този Fiori или както е там. Изчерпан е...

# 213
Не е изчерпан, а спрян и то може би още преди година.

# 214
Късметлийка сте, че мъжът ви носи унисекс аромати. Моя хич не ги харесва, а така бих имала оправдание за още парфюми. Твърди, че Орхидеята ми и Бакара въобще не стават за мъже и да си ги нося аз. С което изобщо не съм съгласна, особено за Бакара.

Grinning Не бих казала, че носи унисекс аромати, просто не е претенциозен. Не знам дали ще му хареса Орхидеята, но в момента ползва една Зара, която му е подарък (не от мен). На аромат става, но ми евтинее тази Зара, няма развитие, дразни ми носа и искам да я разкарам. Grinning  Истината е, че опитвам да възпитавам нов вкус. Той няма особени претенции, сам няма да ходи да си купи, по-добре да е нещо, което аз също харесвам.

Въобще не мисля, че Орхидеята не става за мъже, за Бакара не мога да кажа, защото не познавам аромата. Ще видим дали ще одобри Орхидеята... ако не аз просто ще имам две. Grinning

# 215
Момичета, аз си бях харесала от Si този Fiori или както е там. Изчерпан е...
[/quote]
Спрян е, да..бях убедена, че им е top seller и ще го има вечно и осъзнах, чак след като си изхабих минито, пазя някакви капки..и щастливо мародерствам с туба Si edp..винената нотка я обожавам и в топло и студ. Много странно, че получих мостра от Notino Сеп, даже им звъннах..нямат го, няма и да го имат, изскочили мостри от запаси.
Редактирах се, и изтрих дългите цитати. Извинявам се, дремя май.

# 216
Здравейте, търся мнение  за JEAN PAUL GAULTIER CLASSIQUE COLLECTOR EDITION 2022. Случайно го видях в Parfimo и ме заинтригува.

# 217
  • София
Скрит текст:

[/spoiler]
Сърдечно благодаря за отговора:rose:

# 218
Тези дни разносвах Sensual instinct и не ми се стори толкова лош като в началото, но ММ категорично го отхвърли. 😂

И аз да не остана без нищо поръчах една опаковка от 15 мл от една моя стара парфюмна любов Bvlgari Goldea да видим дали се обичаме още. 😁

# 219
Може ли да ми пишете откъде е Булгари Голдеа-та?Благодаря предварително Heart

# 220
Разбира се, от Starcorp поръчах. Искаше ми се нещо мъничко, да не се затрупвам със 100мл., защото съм си заплюла два аромата на Lattafa и един Montale.

Редактирам се: от Старкорп ми се обадиха да ми кажат, че е станала грешка и го нямат наличен. И все пак днес си бях наумила да “забърша” нещо парфюмно, та реших да поръчам Lattafa Qaa’ed. След като Deetron го описа като перфектния коледен аромат, просто нямаше как да не го поръчам точно сега.

В това студено време Black opium е още по-красив. ❤

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 15:42 от DzhuliB

# 221
Момичета, имам един въпрос: с какво се пръскате ако работите в офис? Да ви кажа честно, аз си обичам силни парфюми Монтал, Сантал Роял, Мон едп, да не изброявам. Обожавам ги и дори лятото ми е трудно да не ги ползвам, но това е друга тема.

Трета година съм без офис, защото съм хоум. Сега се присетиха да ни викат от време на време и се замислих дали тия парфюми не са много силни за оупън спейс с над 100 човека на етаж. Затова си купих Crystal Noir, който ми идва по-мек и дискретен, не е толкова силен, особено откак го реформулираха.

Реално това ми е офисното парфюмче и една Олимпеа имам, тя май не е толкова силна чак.

Това цялото нещо си го мисля, защото не искам да притеснявам колегите си, ако мириша твърде силно.

Скрит текст:
От друга страна се сетих една история с колежка от стария ми тим. Една сутрин сме в офиса и не се бяхме виждали отдавна, прегърнахме се. Тя ми каза, че много силно ми усеща парфюма (Mon edp) и направо бил много тежък аромат. Заговорихме се за парфюми и ми спомена нейн любим Eternity moment. След няколко дена аз нещо влизам в парфюмерия, до този момент не познавах аромата, за който тя ми сподели. Пробвам го.. и ужас, с нея тотално различен вкус.

# 222
Да се похваля и тук с нови придобивки. Влязох магазина на Венера и се поолях. 😁
Влюбих се в Ari и Pour femme. 😍

# 223
  • Бургас
LANCOME Poeme бил спрян, оплакват се и се запасяват.Сега вече ще си го купя.Уплаших сА.

Последна редакция: вт, 13 дек 2022, 20:00 от Bright Crystal

# 224
Аз лично се пръскам с каквото му душа иска, работя в стая с още едно момиченце на моя възраст (и акъл😀). Ако нещо не й понася сме достатъчно близки за да ми каже. За момента това е Intense Tiara Montale и слонът на Kenzo.
Lovely Garden на първо четене е леко шантав. Хем е сладък, хем има нещо цветно, хем и тофи нотата се усеща, че и чак не е тежък и има въздух. Май съм доволна 😀

Общи условия

Активация на акаунт