Парфюмни размисли и страсти - 279 декември 2022 г.

• 73 017
  • 670
  •   1
Отговори
# 375
Привет, парфюмни феи!
Имам нужда от помощта ни.
Ще ми препоръчате си парфюм с ванилия, напамнящ ванилов сладкиш и с прилична трайност?
За девойка е, а аз не съм особено заинтригувана от ванилията в парфюмите, и ми е трудно да избера
Хипнотичната отрова и Амура на Кензо ги изключвам🙂

Biserka,
предлагам да погледнете новата лимитирана колекция на Kenzo, Memori. Има един аромат, който се казва Poudre Matcha, прекрасен топъл и мек ванилов аромат на някакви бисквитки или нещо такова. Има роза и матча, но са така добре примесени, че в парфюма не се усещат като отделни ноти. Изтънчен, вкусен, лек, мисля, че за девойка, а и не само, е доста подходящ Simple Smile
https://www.fragrantica.com/perfume/Kenzo/Poudre-Matcha-73084.html

# 376
Здравейте,неделни! Преди време бях писала за представата ми за празничен парфюм, като основно я асоциирах със синтетични,в добрия смисъл,нотки. Вчера обаче проумях,че за мен силна доза празничност и класа носи червиленият оттенък. Онзи, хубавият, класически и не-гранив. Търсих във Фрагрантика,но вие сте ми по-надеждни Simple Smile кой парфюм за вас е червилено-стилен? А ако към него добавим и тютюнче...мммм....
Червеното кубче Нарцисо го усещам празнично червилено, то и кубчето навява червено -празнична Мулен Руж асоциация- но тютюнче няма Sad

# 377

Класическата Лолита не зная как ухае, днес се парфюмирах както си трябва с Lolita Lempicka Le Parfum 2021, че ако заумирам от аромата след спорта който ще почне след малко и без това ще влезна в банята, но вкъщи всички са очаровани - много свеж, нежен, красив и т.н., а мен нещо ме души лекичко...... не знам коя е дразнещата нотка.....хубаво че взех минита по 15 мл от двете Лолити
Aз не познавам новата Лолита, но ми се намира  класическата и не ми е сред любимите....Предвид черешите в пирамидата не бива да се търси аналогия с Бляк Перфето или La Petite Robe Noire Eau de Toilette. Последните са сочни, по плодови атомати, докато Лолита стои пудрена, прахообразна. Не знам от къде идва неприятната нотка, може би някакъв необичаен контраст се получава при смесването. Но не е от корена на Glycyrrhiza glabra (Сладък корен, Сладник, Женско биле), той има сладникава приятна миризма и би се слял без проблем с аромата на  ванилия, пралина, ирис, мускус и т.н....

rocktoberry,
по ирония на съдбата с моя "Мулен Руж" бях набедена до известна степен за "червилено момиче", което стана повод без да имам каквото и да е намерение да се запозная с подобен тип парфюми. В заключение мога да кажа, че в представата за не граниво червило се вместват най-вече La Fin Du Monde Etat Libre d'Orange, червеното Нарцисо, Moonlight Patchouli Van Cleef & Arpels, Les Exclusifs de Chanel No 22  като само в първия може да се потърси известна прилика с тютюневия цвят...
Putain des Palaces Etat Libre d'Orange, Supergloss Costume National, Masque Milano Times Square остават по-встрани от идеята за червило, като тотален фаворит ми е Supergloss.

Последна редакция: пн, 19 дек 2022, 01:31 от Никой като Някой

# 378
  • Пловдив
Напоследък станах много невъздържана кум покупки на парфюми на промоция.Очаквам да получа Trussardi Donna edp ,който ми заприлича на In the mood for love на Ferre ,поръчах на сляпо Curious  на Britney Spears и Pink Sugar на Aqualina .Едва се въздържах от покупка на още два -три парфюма от списъка с желания, който никога  май не се занулява.

# 379
да, списъкът е безкраен.... всеки път си казвам само този и повече не ми трябва нищо и хайде пак..... Днес съм с roos and roos pale blue eyes от една истинска парфюмна феяhttps://www.fragrantica.com/perfume/Roos-Roos/Pale-Blue-Eyes-57380.html
най хубавият флорален аромат, който съм пробвала. откакто е при мен съм само с него. Напомня ми малко на едни сапуни от детството, хем на чисто ухае, хем на почти млечно, плюс комбо тубероза виолетка.

този Donna много го хвалят, ще се радвам на отзив. А rouge assasin ма jovoy e върховен червилен аромат, изпръсках си тестерчето. направо е магия как отдалеч е сладък и момичешки, а отблизо, femme fatale че и отгоре, има закачка с името определено....
Лолитките помня отпреди, но последният ми тест  в Дъглас беше много неуспешен.... усещам основно и само нещо като захар
Какво ще кажете за Osmanthus на Molinard, забелязах че в руската фрагрантика са гласували този аромат за най добра френска ниша..... много се изненадах

Последна редакция: нд, 18 дек 2022, 19:07 от Солена Луна

# 380
Аз също му се чудя на Нарцисото от вчера. Във Фрагрантика го дават да прилича на Отровата на Диор, който съм имала преди близо 20 години и за мен си беше абсолютна отрова. Та, знае ли някой дали наистина си приличат?   Да спестя поне този разход 😄

Според мен си приличат с "перлената" отрова - Pure Poison, с тази характерна белоцветност.

# 381
  • Пловдив
Може ли да питам...Диор Sauvage EDT или EDP препоръчвате откъм трайност? И дали има разлика в аромата?

# 382
Narciso Musc Noir съвсем малко прилича на Dior Poison по това, че и двете съдържат аромат на слива.
Аз ги харесвам и двата, но сходството е минимално. Човек, който ненавижда Пойзън може да се чувста много комфортно с Нарцисо, той е доста нежен парфюм и не се натрапва, докато Пойзън влиза с гръм и трясък, съответно за любителите на мощни парфюми Нарцисо е прекалено деликатен. Няма голям шлейф и трайност.
Не бива да ви смущава тази прилика. Аз не бих го препоръчала без проба, както и почти всеки друг парфюм, най добре е да се поноси малко.

# 383
Може ли да питам...Диор Sauvage EDT или EDP препоръчвате откъм трайност? И дали има разлика в аромата?

Трайността е относително понятие.

EDT - "се води най-трайният" Sauvage Много хора, обаче не го усещат след първия 1 час.

Разлика има и то голяма, EDP е много по -добре направен парфюм, има цялост, характер и т.н.

Ако е за млад човек до  20г. - EDT, ако е за по-зрял мъж след 25г. - EDP

Разликата е подобна, както на Coco Mademoiselle EDT и Mademoiselle  EDP.

# 384
  • София
mystic woman - Без да съм специалист по Саважи, мисля, че откъм трайност, всичките са отлични и сходни по тази тема. Сияжа на EDT го помня най-мощен и превземащ. При парфюмите, които май станаха 3, аромата е по-зрял, с повече дълбочина, нюанси и плътност. За моя вкус,  Sauvage Parfum и Sauvage Eau de Parfum са най-добрите Саважи. Елексира е най-различен и предизвикателен.

# 385
А има ли изобщо такава възможност ЕДТ да е по-траен от ЕДП, на който и да било парфюм? На мен ми звучи малко като оксиморон, но все пак не съм запозната.

# 386
  • Пловдив
Благодаря ви!
За мъж на 40 искам да взема Simple Smile тествахме в м-н в Солун, беше EDT мисля и вярно час изчезна...а цената му не е като за такава трайност, та го мисля...

# 387
Благодаря ви!
За мъж на 40 искам да взема Simple Smile тествахме в м-н в Солун, беше EDT мисля и вярно час изчезна...а цената му не е като за такава трайност, та го мисля...
Това е вашият парфюм:
https://www.fragrantica.com/perfume/Dior/Sauvage-Elixir-68415.html

# 388
А има ли изобщо такава възможност ЕДТ да е по-траен от ЕДП, на който и да било парфюм? На мен ми звучи малко като оксиморон, но все пак не съм запозната.
Има, много. ЕДП и ЕДТ извън разликата като % парфюмни масла, се различават по композиция и понякога ЕДТ като състав е по- стабилизирано, трайно и излъчващо. Сияжа и шлейфа не се дължат само на парфюмната есенция и не са правопропорционални на % съдържание.

# 389
Ако не е нахално, ще помоля и за малко примери. Аз нещо не мога да случа на шлейфов и излъчващ аромат, парадоксалното е, че най-хубавият, който имам в това отношение е най-евтин. Днес съм с D&G Pour femme, хубав аромат, но ми идва много слабичък, вече не го усещам, а не обичам да разнасям с мен парфюми.

Общи условия

Активация на акаунт