С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 657
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
Благодаря ви, момичета!
Ще пробваме на естествен цикъл. Имам три фоликула, АГ-то каза, че е възможно да тръгне още някой. Ако и така не се получи, след празниците ще опитаме с пункция пак на естествен цикъл с лека стимулация. И ако и това не стане вече, следващата крачка е донорски Я, колкото и да не ми се иска.
Jupiter sea, благодаря за подсещането за гелчето, имам и ще го ползваме!

# 106
Момичета тези стимулации при инсеминация ли се използват или на естествен цикъл?
😊😊😊💓💓💓
И в двата случая може, но трябва да е след консултация с лекар.

# 107
Момичета тези стимулации при инсеминация ли се използват или на естествен цикъл?
😊😊😊💓💓💓

Минзухарче, отговарям как е при мен. Заради доказана липса на овулация АГ ми назначи тях. И ми каза, че курсът е 6 месеца. Започва се с малка доза и следващите месеци се увеличава, ако е нужно.

# 108
  • София
Минзухарче, моята АГ предложи на следващ цикъл, който според нея има шанс и да не ми дойде, на 2ри ден да отида да видим да няма някой задържан фоликул и да ми назначи лека стимулация,  тъй като явно десният яйчник е по-активен, ама тръба йок там....

# 109
Благодаря ви, аз все още чакам за резултатите от биопсията и дано излязат преди празниците... 😒Че ако има нещо да ида на имунолог преди НГ.

# 110
Момичета, моят пресен опит от този цикъл с летрозол (Фемара) е 0 ефект, явно при мен не работи. Бяха тръгнали два фоликула, остана само един. Днес на 10-ти ден е 10мм и ми изписаха мериоферт инжекции, за да помогнем на растежа. Петък преглед и стискаме палци да е пораснал и да можем да направим пункция.

Yvka, казаха ли ти каква лека стимулация препоръчват на естествен цикъл?

# 111
Sunshine_child, при мен Летрозола така и не проработи, но се установи, че аз си имам друг проблем.
Щом приема е след консултация с лекар и при лекакрско наблюдение, бъди спокойна.
За първи път ли го приемаш?

# 112
Не съм питала. То зависи вероятно как ще реагирам на фемарата и какво ще се случи на този опит...
Момичета, моят пресен опит от този цикъл с летрозол (Фемара) е 0 ефект, явно при мен не работи. Бяха тръгнали два фоликула, остана само един. Днес на 10-ти ден е 10мм и ми изписаха мериоферт инжекции, за да помогнем на растежа. Петък преглед и стискаме палци да е пораснал и да можем да направим пункция.

Yvka, казаха ли ти каква лека стимулация препоръчват на естествен цикъл?

# 113
Да, за първи път. Не знам дали има смисъл да се опитва отново в следващия цикъл, някъде четох, че е нормално да няма ефект от първия прием (не знам до колко е вярно).

# 114
Здравейте!
Пиша за първи път! Имам нужда да споделям с някого притесненията си, но близките ми приятелки са на други етапи от живота си и колкото и да ме подкрепят, не се включват в моите теми на разговор за бебеправенето. Grinning  Да се представя набързо (не съм много бърза обикновено, затова ще го сложа в скрит текст).
Скрит текст:
На 27год. съм. От около година правим нещо като опити с мъжа ми. Казвам "нещо като", защото миналата Коледа решихме, че спираме да се пазим, но всъщност никак не бяхме старателни в следене на овулация или нещо друго. Лятото също не го броя, защото мъжа ми има неврологични проблеми, поради което пиеше лекарство, за което уролога му беше разяснил, че няма как да се получат нещата. Така че, може да се каже, че реално опитваме от 3-4 месеца.
Аз съм "горд" притежател на ИР, бях с високо TSH - свалих го сама до референтни стойност, но след конуслтация с ендокринолога почнах и Лтироксин, за да стои около 1. От около месец пия Folacid и общо взето с това се изчерпва добавките, които взимам. Почнах и с тестове за О от този месец, защото ме гони някаква луда психоза, че нещо не е както трябва, въпреки че според АГ поне там всичко е наред. Последния Ц беше на 24.11., като цикъла ми обикновено е 27-29 дни.
Та на въпроса ми: от семптември цикъла ми се удължи. Тези месеци все на 31вия ден ми идва. Имам спомен, че съм чела във форума, че когато започнат опити е възможно да се променят малко дните, но в момента не намирам информация. Дали има нещо вярно?

Успех и късмет желая на всички!

# 115
  • София
Юпитерче, ако ни четеш мислим те - драсни два реда как си

# 116
Юпитер 🤞 всичко ще е наред 💚
Аз влизам да ви се похваля, днес си пуснах контрола на хормоните и всичко е наред, утре ще отида до док да видим, как ще продължим с лекарствата 😁
Скрит текст:
P.s. пролактина ми беше 111 😁

# 117
Не съм се записвала скоро, но си чета.  Юпитер, стискам палци всичко да е наред! Благодаря за темата и орисването.
Аз с летрозол нямах повече фоликули като бройка, но аз по принцип нямам, така че не съм критерий. След него от следващия ден смених с естрофем и така направих първата пункция на един. Някой друг похвали ли ни се в темата? Ако пропускам, успех на всички!

# 118
Юпитер 🤞 всичко ще е наред 💚
Аз влизам да ви се похваля, днес си пуснах контрола на хормоните и всичко е наред, утре ще отида до док да видим, как ще продължим с лекарствата 😁
Скрит текст:
P.s. пролактина ми беше 111 😁
Мечтани изследвания 🥹🧿 Браво само така! Какво пиете? Проблема ви какъв е🙂 тези хормони са ми доста високо най-вече ЛХ и Пролактин 🙂

# 119
Записвам се с кафеникаво течение от днес, май си е Ц  ама много странно. По-принцип Ц ми започва с много леко кафяво зацапвене и повече розово, но ще видим.
Та сега се чудя кога да ходя на преглед.
АГ каза до 9.12 да отида най-късно ако не ми дойде или няма положителен тест.
Ако е Ц се чудя кога да отида..
Юпитерче страхотни изследвания, бях сигурна, че всичко ще е наред! Heart

Общи условия

Активация на акаунт