С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 537
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Маце, а в комбинираните витамини като има и б12 и вит Д? Овабуста и аз го пия вечер, просто, за да не пия 8 таблетки наведнъж с всичко останало Grinning
Ясно де и аз ще сменя поредността на приемане на хапчетата....
Иначе аз и без това като стана докато се събудя и вляза в някакъв нормален ритъм ми трябват поне 30тина минути - та ставам пия еутиркса, мия се, оправям кревати, пускам кафе, сгъвам дрехи и т.н. и то минали 30 минути... специално да стана да пия хапче и после пак да легна няма как да ми се случи Grinning

# 46
Юпитер, честита чертичка! Ей така да върви цялата тема! Flowers Hibiscus
За добавките - то и желязо и б12 на куп не е върховна комбинация, но на шишето на прословутата Билкова кръв ги пише с големи букви Joy
За вит Д не се бях замислила, единственото, което спазвам там е да приемам капките с ядене Hug
Оставям ви тук един уебинар за вит Д, който се състоя наскоро, може за някого да е интересно https://youtu.be/QPOeMKh7-cw

# 47
Ох, тая Билкова кръв и аз я пия. Повръща ми се вече Weary То имало и хапчета, ама неееее, следящият ме лекар изрично каза "ДА СИ ВЗЕМЕШ СИРОПА". Питам "ама, докторе, докога ще го пия това". Тя ми казва "ааа, пий, пий". Disappointed

Честита тема, честит декември! People Santa Пожеланията са ясни - всички с бързи темпове да се изнасят от тук!

Юпитер, честито! Ето на това се казва начало на тема и месец Heart Eyes

# 48
Юпитер, честито и от мен! Лека бременност до финал и дано да повлече крак в тази тема! Purple Heart

# 49
sunshine_child, от сърце ти пожелавам да стане този месец. Аз бях на летрозол по половинка от 3 до 7 ден от МЦ за първи месец.

Одри, гласувах за това заглавие, защото ми е на сърце. То донесе през цялата 2020 много бебета и положителни тестчета, бейбибумът беше ноември и декември 🍀

Елтироксин/еутирокс пия от доста години. Първият път ендокриноложката каза половин час преди кафе, закуска и т.н. После друг лекар ми каза поне един час да има отстояние от храни, напитки, хапчета.. Витамин Д поне 8 часа след хапчето, желязо също далеч от него..Някъде си бях записала кога какво се пиеше. Фолиевата киселина в метилирана форма на мен ми е изписана за постоянно, независимо дали съм бременна, или не.

MimsdreamS, ти по-доволна ли си от акутирокса в сравнение с таблетките?

no_name-.., следя те и стискам палци!

Мери, светкавично е явно заради стимулацията.. втори месец опити ни е, но първи с гелчето, разни витамини, аз правих еднократно около овулация йогата за зачеване, прогестерон и аспирин протект след овулация.. Приемах омега 3 и витамин Е - нали той е "плодовитият витамин", вит. б8, вит. Д, който си пия всяка година от октомври до април. ММ също вит. Е и Цетебе тройна защита, който пие зимата. Общо взето това, което правихме при предишната бременност, сега пак го направихме. Сега почвам и инжекциите. Дано да е до финал!

callum, първо виж лекарите какво ще кажат. Аз бях секцио и ми казаха най-добре 2 години след раждането. Ние изчакахме с опитите, докато малкия не направи 2. Иначе още лятото започнах изследвания и прегледи..

Аз нещо не мога да спя. Лягам с малкия в 10, ставам рано.. Днес пак в 6 съм кукуряк..и реших да погледна телефона
Jupiter, аз съм мн особен случай😃
1во бях на Еутирокс, но нещо се замайвах, казах и ми смениха на Лтироксин. От тях обаче ефект нямаше, или нещо не усвоявах. Накрая 6-8 месеца по късно по мое настояване ми изписаха Акутирокс, от който единствено пада ТСХ-то ми. Последно на прегледа ендо (понеже беше друг) ме пита защо пия Акутирокс, бил за хора с проблем в стомаха и червата, нещо за киселинност май каза. Обясних му, той каза че си измислям, но така или иначе каза че няма за кога да сменяме препарата и ми увеличи дозата по някаква формула. Тъй като вече през 4ма ендокринолози съм минала, вече нз как специализират тези хора, много съм разочарована лично аз, да имаш наистина оплакване или проблем и или не ти обръщат внимание или си траят сякаш за нещо.
И аз пия Желязо, и Сорбифер и Билкова кръв, и са ми на обяд и вечеря след храна.
Вит Д преди го пиех сутрин и вечер, сега само х1, и или на обяд или вечер го взимам.
И Пиех и В2,В6,В9 и В12, и Вкомплекс метилирани форми, от всичките вечер х1, преди лягане.
Сега само В12 и Вкомплекс ми оставиха.
Отделно и аз пиех и Аспирин Протект от 16я ден на МЦ до +тест или Ц. Сега от +тест съм на Клексан 0,4 през вечер, редувам с АП в 22часа.
Мисля си дали да не запиша Фармация 🤣

# 50
Запис в новата тема! Благодаря, Рейв! Много ми хареса закачливото начало - чудесно стихотворение, Jasmin! Simple Smile
Какво хубаво начало и откъм новини!
Юпитер, Лилиум, честито! Heartbeat Всичко да е наред, лека и безпроблемна бременност! Дени, много надъхваща история! Пожелавам ти само радост занапред! Heartbeat
На всички ви пожелавам и аз вяра, вълшебен прашец и скорошен успех! Nature SnowflakeNature FireworksNature StarPeople CouplekissPeople Baby

# 51

Калумче аз и преди ти бях писала, направи консултация с др Христов в Надежда, има начини да се постави и серклаж преди забременяване.

+1
Преди време четох в сайта на Надежда за жена, която се оказало, че изобщо няма шийка по рождение и нещо са правили предварително оперативно да изградят, не помня подробности. Жената износила и родила успешно. Мога да потърся статията.

Иначе вит Д и аз и Тони го пием сутрин, след разни истории за бебенца дето не спяли добре след късен прием на вит Д, колко това е била причината не знам.

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 12:01 от Одри ♡

# 52
  • София
Аз спя като бебе хаха, та нямам проблем с приема на витамини. Но и в овабуста има мелатонин, та и това помага. Само сънувам много напоследък, едни шантави неща, ама кой знае от какво са...

# 53
  • София
ооо, и аз имам много извратени сънища напоследък....

# 54
Елтиксинът уж най-добре се усвоявал като се пие в 3 часа през нощта. В групата за хашимото чета, че някои го пият вечер преди сън и няколко часа след вечеря...
Рей, супер е да се пие по това време, както си писала, но за хора, които не са на хормона за жлезата. Иначе двете хапчета се неутрализират и все едно нито вит.Д, нито хормон се пие..

Между магнезий и желязо трябва да има няколко часа отстояние.
Между Б12 и желязо - 10 часа.
Между желязо и елтироксин - 8 часа
Между вит.Д и елтироксин - 8 часа
Между вит.Д и вит. Б12 - няклоко часа

За тези неща съм се интересувала - тях съм си описала още преди години. Спазвала съм ги грубо. Ако има нова информация, ще се радвам да я прочета и да вляза в час, споделяйте Simple Smile

П.С.  От интернет намерих сега и поствам
Скрит текст:
Желателно отстояние между приема на витамини, минерали и хормона:

Витамин Д - поне осем часа след хормон

Витамин В12 - поне 4 часа след хормон

Магнезий - 4 часа след хормон и 10 часа преди хормон

Желязо - 8 часа след хормон и 10 часа преди хормон

Калций - 4 часа след хормон

Biozin Mama - 4 часа след хормон

Цинк - поне 4-6 часа след хормон /около обяд/

Комбинирани витамини - най-добре 8 часа след хормон

Добавки, за които нямаме информация - поне 4 часа (може и 8-часов интервал)

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 14:52 от Jupiter sea

# 55
Здравейте момичета. Преди време бях част от темата, макар не много активно. Тогава бях и с друг ник, така че не очаквам някой да ме помни. Аз обаче помня част от момичетата и на първо място пожелавам на всички "стари кучета" да се изнасят скоро от тук (няма да изброявам, че със сигурност ще пропусна някого). Новите и те да не се задържат, а на всички видели двете чертички - честито и до финал.
За мен дойде момента да се върна в редиците на бебеправещите, макар че реални опити ще започнем след два-три месеца. Ще се представя в скрит текст, че все не ми се получава да съм кратка:
Скрит текст:
Последния път, когато писах в темата май месец миналата година, бях бременна с близнаци след инвитро и минах да поръся с прашец. Плана беше да се задействаме за следваща бременност, когато момчетата станат поне на 2. Уви, живота имаше доста различни планове и загубихме едното си дете при раждането. Искаме оцелялото ни момче да расте с братче или сестриче, затова изчакахме да мине година от секциото и започнахме подготовката, най-вече психическа, за нов трансфер. Оказа се обаче, че преди това трябва да ми махнат жлъчката, та сега това е на дневен ред, но желанието за ново бебе все повече се засилва в мен. Знам, че една следваща бременност ще е голямо предизвикателство за мен, както и пътя към нея, затова се радвам, че съществуват тази и други тема, където се подкрепяме взаимно.

# 56
Момичета, минавам само да ви кажа, че прегледът ми мина, чух сърчице, доки каза че всичко изглежда добре. Оставам в болничен, трябва да почивам и лежа повече, продължавам си всички неща, като каза да пускам веднъж седмично Прогестерон да го следим как е. Стискаме палци тази бременност да е до финал🙏❤🍀🤞
На 12ти пак съм на преглед, ще почакам докато се изнеса в отчетни, че ме е шубе още, та следя ви 🧸
Успех на всички, през каквото и да минавате и да се борите, нека се случат чудесата на всички ❤

# 57
2402 сърдечен прием от мен в нашите редици!

Във връзка отново с приема на хормони.

Ако пием два?

Примерно еутирокс 1 табл. сутрин а Дуфастон 2 х дневно?

Кое кога и с колко време разлика имате ли представа или тези двата не си пречат. Интересното е, че и моите лекари знаят какво приемам (освен фолиевата киселина, която самоинициативно започнах след препоръка тук) и нищо не са ми казвали.

# 58
Момичета, нека се представя. 😊
На 34 години съм, с кандидат-таткото правим опити за първо бебче от 3 месеца, когато спряхме да се пазим (до тогава приемах орални контрацептиви - Джаз )
Пия добавки метилирана фолиева киселина, селен и омега-3.
Цикълът ми след първия месец от спирането на противозачатъчните явно се нормализира и последните ми 2 менструации са съответно на 28 и 29 дена.
Този месец за пръв път следя овулацията с лентички и пикът на LH съвпадна с прегледа ми при гинеколог днес.( 14 ден от цикъла). Видя се фоликул 22 мм в десния ми яйчник и докторът даде зелена светлина за действие днес и през уикенда. 😊😊
Знам, че рядко се случва от първия път, но не мога да спра да се надявам, че нашето Коледно чудо ще се случи след 1 спонтанен аборт преди 7 месеца.
Стискам палци на всички момичета, които чакат заветните 2 чертички и лека бременност на тези, които вече са ги видели. 🍀🤍

# 59
Честита тема и само добри новини да даваме в тази уютна темичка!🍷🎄❄
Тук ще постна снимка с изследването ми от днес! В 3ти ден съм от цикъла. Скоро съм на ендокринолог, но до тогава ще полудея. Не можах да намеря отговор. Интересно ми е защо се повичашава ЛХ.. Пролактина ми е 506 при реф ст: 66-490 Simple Smile нищо не ми е изписано да пия... Есрадиол 149 /реф ст: 315-1828

Общи условия

Активация на акаунт