С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 211
  • 743
  •   1
Отговори
# 30

Lygia, до колкото знам е хубаво да се даде време от около 2 часа между еутирокс и други таблетки.

Опс.

Аз много често оставя ли някое хапче за малко по-късно и го забравям и понякога направо пия ударно всичко наведнъж. Трябва вече да си настроя аларми и да си го организирам в кутийки да знам кое изпих кое не. Grinning Фолиевата киселина пък ми казаха да има 12 часа разлика между прием.

Пия го в 3ам, знам че трябва да има поне 2ч разлика с другите добавки. Аз лично пия много добавки. Забелязах,че по-добре се усвоява ако спазвам поне 2 часа преди и след другите добавки.

# 31
Юпитер честито и лека бременност до финал 🍀🥰

# 32
Знаех си, че не е излишно да си сверя часовника и да питам и тук. И на мен ми казаха 30 минути без кафе и закуска. Аз кафе не пия и "сутрин" не закусвам. Слагам "сутрин" в кавички защото понякога работя до късно и реално ставам към 10-11, след което деня ми малко ударно започва. Пия си лекарството и добавките  и обядвам към 12:30-13:00. Но явно ще отложа добавките.

А храна след 30 минути може ли или да се въздържам повече?  Аз пия Еутирокс 50 мг, но го деля на две, защото нямаше 25 мг преди една две седмици когато трябваше да купя ново.

Сега се филмирах дали от смесването на лекарството с добавките може да ми е дискомфорта в шията.

# 33
  • София
Lygia, аз пия еутирокса към 7.30-8 през делничните дни, после пия чай, кафе и закусвам към 10-10.30, ако изобщо ям. Но през почивните дни не е така, защото обикновенно ставам късно и със сигурност между него и другите добавки няма 2 часа разлика, пък не изпитвам дискомфорт

# 34
Честито на всички бременни момичета Simple Smile Да имате щастлив финал и да повлечете крак, така хубаво започва тази тема!

# 35
Юпитер сий Честитооооооо!
И до финал! HeartFlowers Four Leaf Clover
Записвам се в новата тема с надежда и вяра! Hands Pray
Предстоят най-светлите празници!
Да е светлина в душите и сърцата ви!
Успех на всички борбени момичета!
Аз чакам още няколко дни да направя тест, ако ли не чакам МЦ.
Знам, че имам задържан фоликул, ама тоя път реших хич да не го мисля.
Ако трябва ще пия хапчета и това ще мине.
Всяка сутрин вземам на гладно една лъжичка "майната му на всичко и каквото стане" и отивам на работа.
Добре, че е тя, че да не мисля толкова. Все пак е свързана с деца. Без да съм раждала мога да се похваля, че имам 20 деца Grinning

# 36
Я ме научете и мен да му кажа майната му когато стане.. 😁😂Защото имам чувството, че постоянното мислене пречи на това да се случи.. Няма ден в който да не го мисля и аз самата взех да се товаря. 😪

# 37
Юпитерче , честито 💗 Този път си светкавично бърза 😄
Лека бременност и до термин 🫶
Много се радвам 🤗

# 38
Честити хубави чертички, Jupiter Sea !
Да имаш лека и безпроблемна бременност до финал! Да повлечеш хубаво темата за още +++

# 39
Запис и от мен в прекрасната темичка 🥰

В силна дилема съм аз хем искам да влизам в редиците на бебе правещите, хем ме е страх. Две години подред съм бременна на и имам много хубави Коледи и след това бам - началото 2021 губим бебето, началото на 2022 се ражда три месеца по-рано моето шантаво 10 месечно момиченце, което вече е здраво неуморно и дори в момента си играем в 22:40 😂
Дали не е прекалено рано да се впусна отново в бременност трета година подред стане ли и този път нещо вече ще рухна, не знам дали ще имам сили ….
Някой може би ме помнят, други не, аз имам драма с износването правя си разкритие в едни никакви месеци - както казах на една лекарка в отделението, която ми прави аборта 2021 като ме пита какво правя пак там “Нали знаеш, че моите бебета се раждат рано”.
Успех на момичетата с процедури! 🙏🏻
Много стиснати палци от мен имате и с малко розов 10 месечен прашец ви ръся ❤💜🙏🏻👼

# 40
ее, значи и аз ще изместя другите хапчета за по-късно, само за кафе и закуска ми казаха 30тина минути, за витамините никой не е споменавал да са по-късно
Шанталче, и аз не знаех, т.е. до момента не ми бяха казвали. Но сега явно задето така изведнъж се вдигна ТСХ, ме пита ендо и ми заръча да има отстояние. Разбира се каза че то е и в следствие на забременяването. Все пак е и индивидуално,така че който може да попита своя следящ.
Jupiter, Честито! Прекрасно начало на темата🥰  Пожелавам всичко да е наред, до финал и на термин пухкаво бебче❤

# 41
sunshine_child, от сърце ти пожелавам да стане този месец. Аз бях на летрозол по половинка от 3 до 7 ден от МЦ за първи месец.

Одри, гласувах за това заглавие, защото ми е на сърце. То донесе през цялата 2020 много бебета и положителни тестчета, бейбибумът беше ноември и декември 🍀

Елтироксин/еутирокс пия от доста години. Първият път ендокриноложката каза половин час преди кафе, закуска и т.н. После друг лекар ми каза поне един час да има отстояние от храни, напитки, хапчета.. Витамин Д поне 8 часа след хапчето, желязо също далеч от него..Някъде си бях записала кога какво се пиеше. Фолиевата киселина в метилирана форма на мен ми е изписана за постоянно, независимо дали съм бременна, или не.

MimsdreamS, ти по-доволна ли си от акутирокса в сравнение с таблетките?

no_name-.., следя те и стискам палци!

Мери, светкавично е явно заради стимулацията.. втори месец опити ни е, но първи с гелчето, разни витамини, аз правих еднократно около овулация йогата за зачеване, прогестерон и аспирин протект след овулация.. Приемах омега 3 и витамин Е - нали той е "плодовитият витамин", вит. б8, вит. Д, който си пия всяка година от октомври до април. ММ също вит. Е и Цетебе тройна защита, който пие зимата. Общо взето това, което правихме при предишната бременност, сега пак го направихме. Сега почвам и инжекциите. Дано да е до финал!

callum, първо виж лекарите какво ще кажат. Аз бях секцио и ми казаха най-добре 2 години след раждането. Ние изчакахме с опитите, докато малкия не направи 2. Иначе още лятото започнах изследвания и прегледи..

Аз нещо не мога да спя. Лягам с малкия в 10, ставам рано.. Днес пак в 6 съм кукуряк..и реших да погледна телефона

Последна редакция: пт, 02 дек 2022, 07:19 от Jupiter sea

# 42
  • София
eeee, аз занчи ще преместя другите добавки вечерно време.... пия витамин Д и комбинираните витамини около обяд, ама щом трябва да са минали 8 часа след еутирокса... защо никой не казва?! и двете лекарки знаят какво пия .... а елкарнитина няма как да го пия след 2 часа, абсурдно е... означава и да тренирам вечерно време....

# 43
  • София
Вит Д синтезира мелатонин и за това трябва да се приема вечер. Аз Вит Б приемам сутринта, също така и Омегата (рибено масло), вечер също пия Овабуст 4 таблетки и Глокофаж ХР, хапчетата за щитовидната като съм пила, винаги съм нагласяла допълнително аларма 1 час преди събуждане, че не мога да стана и да не пия кафето веднага.

Калумче аз и преди ти бях писала, направи консултация с др Христов в Надежда, има начини да се постави и серклаж преди забременяване. Също така мой съвет, е че шийката и тялото ти имат нужда от възстановяване, отделно си помисли как ще си с проходило дете и ако се наложи да бъдеш на легло за задържане. Мен това ми бяха основните притеснения за изчакване на втора бременност, макар че ние пък се уляхме с изчакване...

# 44
Аз съм чела точно обратното - че витамин Д се пие в периода 11-15 часа за най-добро усвояване, защото тогава се усвоява най-добре и от слънцето и един вид се имитира естествен процес. До колкото знам, вечер влияе неблагоприятно на съня при някои хора. Аз лично го взимам след обяда ми, в който наблягам на мазнините.

Общи условия

Активация на акаунт