С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 672
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Рей, честито коледно чудо! Да расте силно и смело и да се видите лично на термин! Прекрасна новина, наистина прекрасна! И тъй като днес е денят на бащата, момичета, от сърце пожелавам силните ни половинки да имат щастието да гушнат първородните си или не, родени през 2023 г. здрави бебета! И това да бъде тяхното най-добро проявление! ❤️

# 451
Честито Рей! Наистина страхотна новина точно на деня на бащата! Всичко ще бъде наред!

# 452
Рей, честито. Пожелавам една безпроблемна бременност, наситена с прекрасни и щастливи моменти, здраво бебе и леко раждане около термин.

# 453
Рей, прекрасни новини! Честито чудо и всичко да върви гладко до пухкав финал! Heart Kissing Heart

# 454
Честита Коледа. Пожелавам ви всички ние и семействата ни да са живи и здрави, да живеем в мир и смирение и да се сбъдват мечтите ни.
Аз влизам леко притеснена. Днес от обяд ми се появи едно много леко зацапване. Нямам нито ярка, нито тъмна кръв. По-скоро имам нещо като много светло кафяво зацапване, за което е достатъчна и ежедневна превръзка.
Не съм засичала овулация с лентички, но според мен съм 9 дена след овулация и 10 след незащитен полов акт.
Точно с началото на годината ми се пада и датата на новия цикъл. Чудя се заради това зацапване какви изследвания да си пусна. Не ми е удобно през тези дни да звъня на репро АГ, така че ако имате препоръка, ще се радвам да я споделите.
Иначе аз ще си планувам преглед непосредствено след края на менструацията.

# 455
Рей, ЧЕСТИТО ! 🐣☺🎄
Пожелавам ти , лека и безпроблемнна бременност .

m- angel , аз бих пуснала прогестерон , а другият варинат бих почнала вагинално утрогестан .

НЕ СЪМ ДОКТОР  , но при предишни бременности съм имала  зацапване ( кафяво) дължащо се на нисък прогестерон .

# 456
M-angel, прогестерон?

# 457
Кога трябва да го изследвам? Мисля, че се изследва при положителен тест или 7 дена след овулация. Сега или с началото на цикъла има ли смисъл?

# 458
m-angel, попринцип се изследва 7 дена след доказана овулация, но в твоя случай може да пуснеш, за да видиш дали не е нисък за периода на цикъла.
Аз и ЧХГ бих пуснала ако ще се разкарвам до лабораторията, просто информативно.

# 459
Мисля, че зацапва, когато е нисък. Т.е. много нисък. Когато е недостатъчен за втора фаза от цикъла. Хормонален дисбаланс. Аз в средата на цикъла дори като за голяма превръзка кървях преди години. И дуфастон, и примолут са ми изписвли. А и при нисък прогестерон знам, че цикъла започва с кафяво зацапване ден - два преди същинското. Дали е липса на овулация и въобще липсва хормона или е имало, и просто хормона не е достатъчно - не знам. Дано да е нищо подобно, а да е хубава новина, все пак...

# 460
Да си кажа честно не вярвам да е бременност. Утре рано сутрин ще пътувам и може би ще отсъствам до 30, но ако имам възможност ще отида до лабораторията. Благодаря много за отделеното време.

# 461
Ейнджълче , аз също съм за прогестерон и ЧХГ за всеки случай . Аз с третата Б имах имплантационно , което помислих за начало на М по-рано , защото ми се беше случвало да зацапва и в предни месеци .
Може и да не е това , но си струва да се провери , успех🤞

# 462
m angel, на твое място бих пуснала кръвен тест, за да изключа бременност и да знам какво друго може да е. Аз имах зацапване в почти същия ден като твоя, преди цикъл, когато имах малко полипче в матката. Казаха, че се вижда най-добре на ехограф в първите 2-3 дни от цикъла. На твое място бих си пуснала Чхг и после бих отишла на преглед, но като кървя наистина, не само със зацапването, за да огледат за всеки случай за полип.

# 463
И мен ме навежда мисълта за полип. Преди като имах, по подобен начин май ми зацапваше.
Въпреки, че знам че е мега рано, снощи имах един тест и го направих -.
Организирано ми е пътуването и не зависи от мен да мога да изместя часа.
Иначе за полип докато е тънка лигавицата се вижда най-добре. Затова и трябва да се ходи в първите дни от цикъла.

# 464
Rayy, честито и от мен! Лека бременност и здраво бебче около термин! Почивай си и го давай спокойно 🍀🌷🤗 Много се радвам

Общи условия

Активация на акаунт