С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 618
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, ние с ММ 4години сме заедно и от 2.5г омъжени. Неговата баба веднъж, беше споменала хайдее, още не можахте ли да намерите бебенце, ако имаш проблем отивай на лекар. И сега неговия 1ви братовчед ще си има бебенце, и сега като се събираме на поводи, пак ще натяква глупости. Искам да игнорирам всякакви роднини от негова страна, страшно злобни излезнаха. Усещам с енергията,че ми се подиграват, как други забременяват а аз не. Но не знаят,какъв грях е да се подиграваш с такова нещо. Неговия край са такива, неговата братовчедка беше бременна и свекърва ми беше казала яд ли те е,че ти не можеш🥹 Вече имам страх да се събирам с тях. Днес бях на църква и се разревах там. 🥹

# 541
Момичета, ние с ММ 4години сме заедно и от 2.5г омъжени. Неговата баба веднъж, беше споменала хайдее, още не можахте ли да намерите бебенце, ако имаш проблем отивай на лекар. И сега неговия 1ви братовчед ще си има бебенце, и сега като се събираме на поводи, пак ще натяква глупости. Искам да игнорирам всякакви роднини от негова страна, страшно злобни излезнаха. Усещам с енергията,че ми се подиграват, как други забременяват а аз не. Но не знаят,какъв грях е да се подиграваш с такова нещо. Неговия край са такива, неговата братовчедка беше бременна и свекърва ми беше казала яд ли те е,че ти не можеш🥹 Вече имам страх да се събирам с тях. Днес бях на църква и се разревах там. 🥹

Мила, съжалявам за това през което минаваш! Аз загубих две бебета докато всички покрай мен ми разказваха за техните.. Когато една жена не е била в такава ситуация или нейно дете не е имало такава ситуация - то хората са груби, несъобразителни и жалки! Но ще ти кажа какво на мен ми помага. Говори с мъжа ти как се чувстваш, кажи му, че искаш да съхраниш психиката си и се изолирай от такива хора. Най - важното е, че твоето бебе ще е най - хубавото, най - сладкото, най - послушното, най - красивото и най - обичаното! Повтаряй си това! Аз всеки ден си казвам, че моето бебе е там и ще дойде!

Не е срамно човек да има проблеми, не е срамно да го боли от липсата на сбъднатата мечта! Не е срамно да плачем за нещо, което го няма! Ако сте пробвали над една година - време е за да поискате помощ. Много, много, много семейства изпитват трудност с това да си имат дете. Започнете от някъде и ще стигнете до края - до щастливите две черти, а после и до сладкото гукане.

Желая ти бебе с цялото си сърце!

# 542
Мила Светослава, много мъчно ми стана от това, което сподели. Говори с мъжа си, че тези събирания те натоварват. Няма как съвсем да ги прекратите, но поне не се срещайте често. Не им показвай какво чувстваш, щом са такива. Бъди винаги усмихната и не им позволявай това отношение. От сърце ти желая тази година да е твоята и скоро да ни споделиш хубава вест. И помни, че вашето бебе ще избере точно вас за родители, защото сте щастливи заедно. Другите не те интересуват!

# 543
Мила Светослава, много мъчно ми стана от това, което сподели. Говори с мъжа си, че тези събирания те натоварват. Няма как съвсем да ги прекратите, но поне не се срещайте често. Не им показвай какво чувстваш, щом са такива. Бъди винаги усмихната и не им позволявай това отношение. От сърце ти желая тази година да е твоята и скоро да ни споделиш хубава вест. И помни, че вашето бебе ще избере точно вас за родители, защото сте щастливи заедно. Другите не те интересуват!
Правя си разлика при моите роднини колко е приятно дори моята майка не споменава и при неговите как е🥹 те направо са директни и обиждат, после как да не се натоварвам с тези глупости, и вече наизуст знам отново какво ще кажат и предварително се натоварих. Нямам никакви лоши чувства към тях,  радвам се, че ще имат бебенце. Но никога не си знаят думите и кат ще се чувствам след това. Най-вече моята свекърва която трябва да има милост... с 300 искам да бягам от тях

# 544
Светослава, първо тези хора защо се бъркат в личния ви живот? Това си е пасивна агресия с тези коментари и подмятания. Че ние чак след 6-7 годишна връзка се решихме на тази стъпка, преди това искахме да попътуваме, да напреднем в работата,да си осигурим жилище. Дали и кога и как ще имате деца си е ваша работа. Че аз почти нямам колежки, родили преди 30.
Горе главата, ще станат нещата!
И да знаеш, със свекървата нещата ще продължават така. Като раждаш ще е - ама само нормално, без упойка, иначе никаква майка не си.
После ако не ти идва кърмата, пак ще има подмятания, независимо дали самата тя е кърмила.
Тези хора са си такива и не трябва да се натоварваш, че те се забавляват да унижават другите. Приеми, че са си такива и не си го слагай на сърцето. Трябва да разберат, че не е ОК да дават наклон в живота, докато е време.

# 545
Светослава, първо тези хора защо се бъркат в личния ви живот? Това си е пасивна агресия с тези коментари и подмятания. Че ние чак след 6-7 годишна връзка се решихме на тази стъпка, преди това искахме да попътуваме, да напреднем в работата,да си осигурим жилище. Дали и кога и как ще имате деца си е ваша работа. Че аз почти нямам колежки, родили преди 30.
Горе главата, ще станат нещата!
Техния грозен манталитет е такъв за жалост, аз съм на този тип мислене , малко да сме насаме, да имаме време за пътувания...  И не само това, още от началото казваха ,хайде хайде... а етърва ми казваше, бременна ли си,че не ти става роклята? А после след известно време пак, бременна ли си? Еххх какъв зор с моето бремеене🤦🏼♀  Нямах време обърна време на себе си за зачеване, едвам си оправих психиката🥹 атаките не бяха се спряли... И сега се страхувам дали ще е пак така, ако се събираме....

# 546
Светослава, не се ядосвай. Поговори със съпругът си и ако няма ефект, при следващото семейно събиране и изказване не намясто, аз бих била искренна. Бих обяснил, че искаме дете, че не се получава, че ходим на лекари и се надяваме и при нас да се получат нещата.
Ако са нормални хора, биха навели глави и биха се почувствали неудобно. Ако не се случи така, то тогава е длъжен съпругът ти да ги постави на място, така че повече да не посмеят и дума да кажат по темата.
Иначе радвай се за роднините, които ще имат деца. Един ден, когато и вие имате, ще си играят заедно.

Последна редакция: пн, 02 яну 2023, 22:32 от m-angel

# 547
Светослава напълно те разбирам. Аз вече се радвам, че празниците свършиха. Беше ми много депресивно. Аз има следната случка: наши приятели дойдоха в късен час у дома, с бебе. Жената която дойде с бебенцето забременя 1м след мен когато аз загубих моето дете. Тя дойде с брат и, който беше видимо почерпен. Естествено не съобразиха късния час. Когато видях, как си гушка детето и му се радват всички, така ми се сви сърцето. Реагирах много зле, според всички. Плаках много, успокояваха ме, че и аз ще имам дете. Че така се е случило, не било писано, моето да не оцелее.
Не стоях в стаята при тях, свих се в моята стая, и плаках много ама наистина много. Чувах бебешки плач в съседната стая а аз тъжа за моето, тъжа че имам имунологичен проблем. Че моята имунна система не може да износи. След това 2 дни се чувствах супер зле. Сякаш буца имах в гърлото и сърцето ми се счупи пак...
По говорих със жената, успокои ме, даде ми кураж. Разказа ми, че и нейната бременност не е била лека. Тя ми влезе в положение. До тук добре, а на другият ден чух приказки от брат и странични хора как съм била завидяла, че тя има дете...упкрекнаха ме... Чух обиди...
Сложих картите на масата пак останах не разбрана....
А на нова година ни намекнаха също... Толкова тежки празници не бях имала..

# 548
Светослава, не се ядосвай. Поговори със съпругът си и ако няма ефект, при следващото семейно събиране и и изказване не намясто, аз бих била искренна. Бих обяснил, че искаме дете, че не се получава, че ходим на лекари и се надяваме и при нас да се получат нещата.
Ако са нормални хора, биха навели глави и биха се почувствали неудобно. Ако не се случи така, то тогава е длъжен съпругът ти да ги постави на място, така че повече да не посмеят и дума да кажат по темата.
Иначе радвай се за роднините, които ще имат деца. Един ден, когато и вие имате, ще си играят заедно.
Радвам се, за тях. Но те не са човечни за на навеждат глава и да се чувстват неудобни. Повече ще говорят зад гърба ни и ще се смеят... И по-добре да не знаят нищо....

# 549
Честита Нова 2023! Да сте здрави и много щастливи! Нека Новата година да ви донесе така чакания подарък, че защо не и два!

Честито на лисичката и на всички останали, видели наскоро двете черти! Лека и безпроблемна бременност!

Колкото до хората, които подмятат такива меко казано неучтиви коментари, далече от тях и помнете, че сте над тия неща.

Нищо ново при мен. По календар днес би трябвало да съм в О, отчетохме се с ММ, пък да видим Simple Smile

# 550
Честита нова година, момичета!! Нека 2023 е мега-хипер бебеносна Simple Smile

По темата само мога да кажа, че в скоро време като вече имате деца, коментарите от подобни личности няма да станат по-учтиви, та не е до нямането и така.

# 551
  • София
Момичета,вие как сте с килограмите ,спазвате ли някакъв режим?
Типичен след новогодишен въпрос 😂

По отношение на коментарите,Одри е права,че коментарите ще продължават 😂
Опитайте се да не се връзвате и го приемете като тренировка за по-нататъшните,които стават още по-цветущи.
Лека и безпроблемна бременност на новите бременни,на не бременните успех!!!

# 552
Честита нова година, момичета!! Нека 2023 е мега-хипер бебеносна Simple Smile

По темата само мога да кажа, че в скоро време като вече имате деца, коментарите от подобни личности няма да станат по-учтиви, та не е до нямането и така.
Точно това говорехме с ММ,  по-зле ще станат коментарите.... изведнъж изпаднах в джунглата ,така се чувствам.🤦🏼♀

# 553
  • София
значи с коментарите похвърлянията и подмятанията.... вече почвам и аз да отговарям обидно на моменти... то не бяха коментари как ще го оставите само детето, после пък имаше и коментар от майка ми - как мислите з аоще едно дете като не сте оправили жилищният въпрос..... Станислава - гледай да не се ядосваш, аз даже бих ти препроръчала да прекратиш контакти с тях.

# 554
При мен коментарите почнаха като казах за второто - "ама то без да искате ли стана?", "ще го оставяте ли", "как ще се справяте с 2 малки деца,ще полудееш". Почна и изнудване от свекървата да я боготворим, за да гледа дете 1 от време на време. Майка ми, дето години наред мрънкаше за внуче, сега си свирка и само като й е скучно го вижда. Ама 10 години искаше да става баба. Та на хората няма угодия.

Общи условия

Активация на акаунт