С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 252
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Момичета, аз сега се замислих - нали не е проблем да ме види на първи ден от Ц докторката? идеята е пак да пробваме лека стимулация с надеждата да се случи нещо от ляво Grinning

Sunday1, след спиране на противозачатъчните организмът има нужда да се изчисти малко, първият месец нищо не бих следила. Пожелавам ви успех!

# 646
Момичета, утре ще се видим с доц. Михайлова. Малко ми е нервно, че пак трябва да се връщам назад, операцията, лечението, аборта, цяла папка с документи и изследвания съм подготвила. Хем се вълнувам, хем ме е страх. 😔

# 647
Успех минзухарче! Тово не е стъпка назад, а засилка към лечение и постигането на целта!

# 648
Шантал, не е проблем да те види на 1ви ден. Аз веднъж с тези зацапвания отидох и док ми каза, че е 1ви ден и аз 🙄, лигавицата не се била олющила още, но все пак си назначи кръвни, после фемара и не ме е викал на другия ден. Успех 🤞

# 649
  • София
Mrvv, благодаря!
То при мен втори месец не започва със зацапване, а както си трябва Grinning
Доколкото разбрах идеята е да види дали няма задържам фоликул или някое жълто тяло /направо настръхвам от мисълта, че може да се повтори ИБ/.

Минзухарче, не се притеснявай - вървиш в правилната посока, още една стъпка напред! Стискам ти палци!

# 650
Момичета, нали в понеделник ще съм при Тончев и пуснах допълнително изследвания, че преди имах проблем с липидния профил, което не е добра комбинация с моите тромбофилии. Много се зарадвах на В12 и фолата 😍 За съжаление това желязо все е ниско, а кръвната захар висока. Да видим какво ще ми изпише за анемията и автоимунната тромбофилия.
Успех, Минзухарче! 🍀
Прикачвам резултатите 😁
Скрит текст:

# 651
  • София
Кактусче, желязото ти е все пак в граници, може да не изписва допълнително нищо.
Стискам ти палци за прегледа!

# 652
Кактусче, желязото ти е все пак в граници, може да не изписва допълнително нищо.
Стискам ти палци за прегледа!

В случая референтните не се гледат, доста е ниско желязото 😁 За съжаление трябва да е поне 15-20, дори В12 пак е нисък, трябва да е на горна граница-около 600, а моят е едва 300 😅 Аз съм и с нисък хемоглобин. Иначе и захарта е уж в референтните 6.11, но ми я искат под 5.
Успех ти пожелавам, скискам палци скоро да си с плюсче ❤️

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:47 от Kactus

# 653
Минзухарче, успех!
Кактусче, добре са тръгнали витамините. Относно желязото, аз от няколко години се боря с ЖДА. И все пия по нещо и спирам да правя почивка, тъй като знам, че е опасно да не се предозира. Но при мен разковничето беше във феритина, т. е. запасите от желязо, защото аз за месец желязото го вдигам с пиене на разни хапчета, но феритина за една година едвам мръдна. И последно ходих на хематолог във Вита, който ми каза че с моя нисък феритин почти нямам шанс да предозирам и година да пия. Та сега си пия Сорбифер редовно и се надявам да се вдигнат показателите докато забременея. А феритина тръгнах да го изследвам, защото съм и с Хашимото, а в книгата на Изабела Уенц пишеше, че ако феритина е нисък, има много косопад и хормоните трудно могат да се наместят.

# 654
S.G.C., много ти благодаря за информацията, ще пусна и феритин 😊❤️
Иначе В12 ми беше под 200 и сега съм много доволна ☺️ Ще продължа приемът на В12 и витамин Д, че той беше под долна граница. Предпочитам Тончев да ми изпише желязо, нищо че работя в аптека и ги знам 😅

# 655
Момичета, съжалявам за тъпия въпрос, ама не ядете ли месо, че много често чувам за нисък B12?  Или е заради тромбофилиите?
Просто не съм се сблъсквала с проблеми с този витамин, само веднъж съм го изследвала и беше в норма.
Kactus, и аз съм с лош холестерол, но захарта чак толкова не съм я вдигала. АГ беше в потрес на глюкоза 5.2 (свалена от 5.Sunglasses, когато забременях и веднага ме сложи на диета. За щастие не се стигна до ГД, но доста жени го отключват, затова е добре да поработиш над свалянето й.

# 656
HappyHeartbeat, благодаря ти ☺️ Аз ям доста месо и като цяло животински продукти. От тромбофилията е 😁 Ама ниското желязо не мога да си обясня, от години ми е така.

# 657
Здравейте, момичета. Ние продължаваме с опитите и този месец (правим опити от миналия, но не се получи). Вече започвам да имам симптоми на ову, така че тези дни чакам да ми бъдат фертилни и ову чакам към 12-13 (за щастие тогава сме на СПА Simple Smile).

Започнах да пия Инофолик на своя глава, след проучвания във форума. Нямам поликистоза или каквито и да е други проблеми. Четох обаче, че "подкрепя" нормалното функциониране на яйчниците. Имате ли мнение по въпроса?

Също така, по традиция в края на годината си пускам широкоспектърни изследвания. Желязото ми излезе ниско. TSH продължава да ми бъде 3. По препоръка на гинеколожката, трябва да направя консултация с ендокринолог. Мисля си, обаче дали да не я отложа, докато вече има бременност. Смятате ли, че е правилно или трябва още отсега да регулирам подготвително стойностите?

# 658
КПП, и ние сме от няколко месеца на естествени опити, аз от инофолик минах на пикозитол, заради добавения винамин д + това че се приема една доза веднъж дневно.

Моя ТСХ беше 3 ако правилно си спомням и ендокринолога ми каза, че ако искам да забременея трябва да падне.

# 659
А в пикозитол има ли фолиева киселина? Правили ли сте "процедури", за да падне ТСХ. Аз съм с ниско кръвно и хич не ми се иска да се тъпча с химии, които ще ми повлияят...

Общи условия

Активация на акаунт