С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 246
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Сиси, не е възможно, около овулация са останали 1-2 доминантни фоликула.
Одри, Благодаря от сърце за бързия отговор Yellow Heart

# 631
Здравейте момичета,

Последния ми цикъл започна на 13.12. Днес получих зацапване. Цикъл вече и аз не знам кога да очаквам. С това, че закъснях с приема на дуфастон през октомври и ноември (с ден два) последните ми са с продължителност 35 и 40 дни. По принцип уж съм с късна овулация, не знам дали закъснението с дуфастона може да измести нещо. Едното ми календарче дори ми показваше, че възможни дати за овулация са ми вчера и днес. Може да се е преизчислило нещо заради предходните закъснения. През последния месец гледахме да сме активни през ден, ден и малко.

Въпросът ми е ако не е имплантационно зацапване, да чакам ли следващ цикъл да видя дали пак ще има такова (в случай, че е инцидентно) или да се консултирам с АГ за други възможни сценарии като раничка или да се запиша за цитонамазка.Моя близка беше хваната в 4та група след цитонамазка и бременна 2в1 и малко гледам да внимавам за всякакви аномалии. Може ли да се е получило от Пикозитола, който започнах да пия? Бяхте писали че май може да се пие през целия цикъл или греша?

# 632
Sisi, при мен др. Калчев брои антралните фоликули на 22ри ден от цикъла, просто тогава ми се падаше часът при него.
(Имах доказана овулация 8 дена преди това)
Питах го дали има значение, че не са броени на 2-3 ден. Отговорът му беше, че в моя случай, с по 17 антрални в яйчник, няма никакво значение. Когато и да ги брои, пак щели да бъдат горе-долу толкова. Каза, че прецизират броенето, когато са малко и е важно да се установи дали не става дума за НЯР.

# 633
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте момичета! Ето ме в любимата ми тема. ☺️
Честита нова 2023-та година! Нека годината донесе много здраве и много любов, а с любовта - пухкави бебета. Замерям ви, и с памперси от един рус, усмихнат, синеок БожиДар на 1г. и 3 месеца.
Преди редовно четях и пишех в темата, но от неговата поява през 2021-ва го правя по-рядко, и диагонално, но пращам положителни мисли. ☺️
Тази последната я прочетох от първа до последна страница, и много се радвам, че все още изпълнена с мир, любов, съпричастност... Зарадвах се отново да попадна на Одри, Локо, Рейв, Ирен 😍, и не толкова на Кактусчето и Мандария. Желая и на двете до края на годината да сте със сладко бебе в ръце.
ММ от два - три месеца ме навива да си направим още едно бебе и мога да кажа, че гледам все по-благосклонно.  Все още нямам много редовен и "качествен" цикъл (нещо като зацапване 3-4 дни). АГ каза, че всичко ми е наред, и всичко ще се нормализира, но и аз още кърмя. Времето ще покаже. Ще ви чета и ще се вълнувам с вас, а ако е речено семейството ни да стане още по-голямо, ще стане.
Отнесох се и съвсем забравих!  Честито на бременните! Лека да е бременността ви, усмивки да има на лицата ви и сълзи само от радост! А на финала хубави и здрави бебета! Да бъде! 😃
Тук е момента да спомена и моят опит с наричането на мълчана вода. От 7-8 години го правя ,възможно е някоя година да съм пропуснала, но нареченото е сторено. 😉 Вярваща съм и много от молитвите и словата изречени на мълчаната вода съм отправяла и към Господ, и към Дева Мария (като майка към майка), и към Св. Мина (като покровител на семейството). ММ е учил богословие и ми е разказвал много по въпроса как православната религия и езическите обичаи са преплетени - боядисваме яйца, слагаме мартеници, викаме отчето да благослови курбана... Това, което искам да кажа е, че няма грешен път по който да нагласите мислите, душата и тялото си, да пожелаете детето си, да отправите словата си. И ако като си наречете вода притихнали в ноща това ви даде сили, надежда, любов, трепет...направете го.
Прегръдки на всички, и смело напред! 😘

# 634
  • Sofia
И аз ще наричам довечера. И следващите две вечери - също.
И нека реченото ми бъде сторено!
Желая на правещите този древен български обред вътрешен мир и да си чуят хубаво гласа и изречените думи.

# 635
yanac ❤️❤️❤️ Много ти благодаря, прекрасна! 😍 Дай Боже! 🙏
Надявам аз, Манди и ти да бременеем заедно 😊
Аз на операцията се държах геройски(не успях да загубя съзнание от болката, ама за една бройка щях) 😅 Съгласих се оперативната хистероскопия да е без упойка, за да вземем биопсия, иначе трябваше още едно хистеро, защото е много важно моята биопсия да не се взима "на сляпо". Това е от мен за сега. Успех на всички! 🥰

# 636
yanac, радвам се да те прочета тук! Малкия Божидар ще става батко - пожелавам ви лесно да се случи и всичко да е наред до края! 🍀

Кактусче, направо не знам откъде намираш сили за всичко... Голям герой си! Пожелавам ти от сърце това, което си написала да се сбъдне и да има щастлив финал!

За наричането и аз ще се включа. Имам учебник по етнология, в университета я изучавахме. Т.нар. "мълчана вода" се прави на Еньовден, но сега чета, че и преди Йордановден явно се прави. Ние на Йордановден всяка година ходим на водосвет и си вземаме светена вода от църквата. На този ден силата й е най-голяма. С нея съм си мазала дори корема. Ръся из къщата като се сетя или след като са идвали много хора. Старата вода от предишната година я изсипвам в саксиите с цветя. Силата на вярата е голямо нещо!
Пък за църкви и манастири, помагащи за рожба мога да напиша ферман...

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 17:39 от Jupiter sea

# 637
  • София
yanac ❤️❤️❤️ Много ти благодаря, прекрасна! 😍 Дай Боже! 🙏
Надявам аз, Манди и ти да бременеем заедно 😊
Аз на операцията се държах геройски(не успях да загубя съзнание от болката, ама за една бройка щях) 😅 Съгласих се оперативната хистероскопия да е без упойка, за да вземем биопсия, иначе трябваше още едно хистеро, защото е много важно моята биопсия да не се взима "на сляпо". Това е от мен за сега. Успех на всички! 🥰
Кактусче,за какво биопсия са ти взимали?
Много ти стискам палци скоро да ни се похвалиш с +тест ❤️

# 638
*Bubble*, имунологична биопсия. Точно седмица след овулация. Обещаха ми по-рано да има резултат, записах час и за хематолог, че с придобита и вродена тромбофилия, не е добре работата 😅 Този път съм в правилните ръце.

# 639
И аз ще наричам довечера. И следващите две вечери - също.
И нека реченото ми бъде сторено!
Желая на правещите този древен български обред вътрешен мир и да си чуят хубаво гласа и изречените думи.
В следващите вечери пак същите неща ще се правят нали?

# 640
  • София
*Bubble*, имунологична биопсия. Точно седмица след овулация. Обещаха ми по-рано да има резултат, записах час и за хематолог, че с придобита и вродена тромбофилия, не е добре работата 😅 Този път съм в правилните ръце.
В правилните ръце си,да!Знам при кого ходиш 😉
За хематолог при Тончев ли записа ?
Моля те ,сподели после впечатления от него,защото при бременност и мен това ме чака.Или Тончев,или Паскалева.

# 641
При доктор Тончев записах. Има много добри отзиви за него. Задължително ще споделя моите впечатления. ☺️

# 642
  • София
аз снощи нищо не успях да нарека... заспала съм толкова дълбоко в 22 на дивана, че едвам се преместих...

Едитвам: разписвам се с цикъл от днес.... тамън се чудех ще ми дойде ли днес, за да си хвана часът при докторката или ще трябва да правя схеми за събота-неделя Grinning

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 08:21 от shantall

# 643
  • София
Бъбъбл Тончев е много добър, дядка, разсмива ама бива си го човека

# 644
Здравейте, момичета! Виждам , че в тази тема сте доста по-активни, отколкото в темата за следене на овулация с тестове. Там бях попитала за един тест и още нещо, което ще попитам тук. Първи месец на бебеправене ни е и ми е първи цикъл след спиране на противозачатъчни, които съм пила над 4 години с цел контрацепция , не по медицински причини. И сега съм малко в чуденка какво се случва през този първи месец. На 12-ти, 13-ти ден от цикъла имах всички симптоми на овулация , които съм имала преди да започна да пия противозачатъчни - тъпи болки ниско долу и в кръста, цервикална слуз като белтък. Те отминаха , но на 15тия ден (05.01.) имах положителен тест за ову и тогава ми беше по-наситена линийката... Та какво може да се случва според вас ? Дали е възможно повече от една овулация заради спирането на противозачатъчните или просто така ми се иска и да не се надявам особено да се случи нещо още този месец. Знам, че дори и да имам симптоми пак няма как да съм сигурна дали се е случила овулация. 😃  Божа работа, както се казва! Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт