С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 600
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте, момичета. Ние продължаваме с опитите и този месец (правим опити от миналия, но не се получи). Вече започвам да имам симптоми на ову, така че тези дни чакам да ми бъдат фертилни и ову чакам към 12-13 (за щастие тогава сме на СПА Simple Smile).

Започнах да пия Инофолик на своя глава, след проучвания във форума. Нямам поликистоза или каквито и да е други проблеми. Четох обаче, че "подкрепя" нормалното функциониране на яйчниците. Имате ли мнение по въпроса?

Също така, по традиция в края на годината си пускам широкоспектърни изследвания. Желязото ми излезе ниско. TSH продължава да ми бъде 3. По препоръка на гинеколожката, трябва да направя консултация с ендокринолог. Мисля си, обаче дали да не я отложа, докато вече има бременност. Смятате ли, че е правилно или трябва още отсега да регулирам подготвително стойностите?

По принцип, ако се окаже, че имате нужда от терапия за понижаване на TSH, трябва да имате предвид, че хапчето не действа веднага, а е със забавено действие и примерно ще се отрази след седмици. Поне така ми е казвал ендокринолога. Затова може би е по-добре да отидете от сега на консултация с ендокринолог. А и при TSH той е важен точно в първите месеци от бременността.

# 661
Благодаря, ще запиша час тогава Simple Smile

# 662
КПП аз пия 25 мг еутирокс и съм на ендокринолог след 2 седмици да ми каже как са ми изследванията.

В пикозитол има следните:

Състав    (в 1 саше):
 Мио-инозитол    2000 mg 
 L-аргинин    100 mg 
 Фолиева киселина    400 µg 
 Витамин D (холекалциферол)    10 µg 

До колкото разбрах от другите момичета в групата фолиевата киселина е оптимална 400 мг., но за зачеване инозитола можело 2 х 2000, но аз засега почнах така. Не ми е много оферта да пия много хапчета сутрин, защото се засичат с еутирокса., а тук едно саше пия следобед или около вечеря.

Успех! Simple Smile

# 663
  • София
Кактус ако пиеш метформин той пречи на усвояването на Б12 и изкуствено го снижава. Ако не се лъже пише го в листовката

# 664
Кактус ако пиеш метформин той пречи на усвояването на Б12 и изкуствено го снижава. Ако не се лъже пише го в листовката
Благодаря ти много, но отдавна не пия метформин. Иначе я бях пропуснала тази подробност, признавам си 😁
От години ми е под 200 витамин В 12, но явно сега успях да го вдигна с добавките ☺️

# 665
  • София
Внимавай с него много, че и аз сега го вдигнах и пак лицето ми е цялото в циреи, нещо изобщо не ми понася тази добавка

# 666
HappyHeartbeat, благодаря ти ☺ Аз ям доста месо и като цяло животински продукти. От тромбофилията е 😁 Ама ниското желязо не мога да си обясня, от години ми е така.
И аз съм с 302.6 B12
Желязото е 19, не знам дали е ок😁 но и аз ям много месо, но не може само с месо да се набавят витамините

# 667
Привет момичета!
 Така като гледам с настъпването на новата година някои мамчета са решили да разпишат темата за второ, хубаво е все повече стари муцуни да се съберем отново. И аз като Янчето последните 1-2 теми ги следя все по-стриктно ии днес вече реших да се разпиша официално.
Накратко за мен, аз също бях в бейбибума 2021 година. Отне ни около година бебеправенето, като основно проблем при мен е наднорменото тегло, хашимото и ИР. Въпреки, че изследванията ми бяха кажи речи в норма имах (както и все още) изключително дълъг цикъл, вероятно в следствие на килограмите, който затрудняваше улавянето на овулацията и като цяло намаляше шансовете за забременяване. В началото на 2021 започнахме режим с ММ и не знам дали от това, или си му е било дошло времето, но до края на януари бях бременна. Сега отново започнах режим иии тайно се надявам да се повторят събитията от преди 2 години, но едва ли ще имам тоз късмет.
Последно, да честитя на всички бременни, пожелавам ви да се насладите на този прекрасен период, и той да бъде такъв и за вас, ии здраво бебче на финал!
На борещите се момичета както винаги съм пожелавала, сили, кураж и търпение! Нека тази година да бъде нашата!

# 668
  • София
аз се връщам от преглед - няма задържан фоликул, всичко се е спукало. този месец съм на летрозол от 2ри ден. от ляво пак е много пусто...

# 669
Леле ... Яна (теб не те очаквах хич Simple Smile) и Азалия, ох колко приятно!!

Ама ниското желязо не мога да си обясня, от години ми е така.
Кактус, обилни ли са ти много циклите? Това е топ причината при жени в репродуктивна възраст.

Момичета предлагайте заглавия за по-следващата тема, нещо свети валентин, първи март, пролет Simple Smile
Айде и аз ще дам едно старо, но много хубаво:
Баба Марта бързала, две чертички вързала

# 670
Здравейте момичета, за много години! Пожелавам здраве, щастие и много бебета през 2023г!
На виделите мечтаните 2 чертички, честито и успешна бременност до пухкав финал!
На борещите се пожелавам в най-скоро време да ви се сбъдне мечтата! 🍼
Много се радвам да видя, че се връщате за второ детенце, нека бързо да стане 😘!

Не съм писала от много време и се радвам, че виждам много малко познати никове, на който от все сърце, желая и чакам с нетърпение да ви се сбъдне така чаканата и мечтана рожба! 🙏

На кратко за мен от 2018 г се борим с ММ за първо детенце. В началото на 2022 г видях мечтаните чертички, но за жалост приключи в 10гс.
Днес, след 6 пункции (3 на естествен цикъл, 1 къс протокол и 2 дълъг) и 5ти трансфер съм в 10+ и не мога да повярвам! Не 2в1, а цели 3в1 сме 🥰, две малки бебоци растат сладко в мама и се моля всичко да върви така добре до термин🙏!

Пожелавам на всяка една от вас това щастие да ви сполети в най-скоро време! Не спирайте да вярвате и не губете надежда, колкото и труден да е пътя! Ние жените сме невероятна сила! ❤️
Успех на всички от сърце!

# 671
  • София
Идеи за заглавия:
Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта!
Моята надежда е едничка - скоро да видя 2ра чертичка!

Believe*, прекрасни новини! Лека, безпроблемна и много прекрасна бременност ти пожелавам!

# 672
Нямаше как да не се включа тук! Believe страхотни новини!!! Стискам палци бебоците да стоят на топло до термин! Много късмет и всичко да минава леко 🍀🍀🍀 Азалия браво и на теб, че се завръщаш така скоро! Евала! Мен ме е шубе още, малкия изисква доста енергия 😁😁 ММ дава доста зор, но за сега изчакам още малко време да мине от секциото (родих преди 1 г, 1 м) и се впускаме и ние, живот и здраве, че аз съм с нисък амх, притеснявам се, че нямам много време за чудене.
Честито на всички видели две черти и мнооого успехи на останалите 🍀🍀🍀
Едитвам се, защото сега видях и поста на Яна. Евала и на теб! Доколкото си спомням, ти имаше и други дечица освен Божидар. Много хубаво, браво

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 17:10 от AlisonParker

# 673
  • София
Леле Бъливче много се радвам за теб! Да си стоите 3в1 до пухкав финал!♥

# 674
Белийвче, знаеш колко си ми на сърчице! ❤️❤️❤️
Одри, не са ми обилни циклите, дори обратното. 😅 Само първият ден е лек ужас и после само зацапване.
Много се радвам, че стари муцунки се връщат тук за второ бебче 🥰🥰🥰

Общи условия

Активация на акаунт