С чаша греяно вино на дивана, че догодина ще съм мама ! ~бебеправене 409~

• 34 253
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
Шантал, аз не мисля, че ще ме успокои. С неуспешната бременност имах отлично удвояване на чхг и прогестерон на горна граница, тсх 1.4, ама...

HappyHeartbeat, стискам палци. 🍀

# 91
Отдавна пиша много рядко в темата, но специално за Юпитер - честито и много стиснати палци. Аз бях като теб. Комбинацията от аспирин+хепарина прави прекалено рехава матката и от там е и кървенето. В този случай на мен веднага ми спряха аспирина, но не и Клексана. Веднъж почната терапия с НМХ
по принцип не се спира, само се коригират дозите спрямо коагулацията. Инжекциите слагах цяла бременност и месец след раждането. Прогестерон приемах 4 х 200мг. Той допълнително сгъстява кръвта.
На всички момичета в темата мятам пълни памперси от моя младеж, който преди десетина дни навърши годинка.

# 92
  • София
Шантал, аз не мисля, че ще ме успокои. С неуспешната бременност имах отлично удвояване на чхг и прогестерон на горна граница, тсх 1.4, ама...

HappyHeartbeat, стискам палци. 🍀

значи.... нищо няма да е неуспешно, ще бъде до финал! Изгони всякакви такива лоши мисли надалеч! Да бъде!

# 93
Шанталче , аз не го казах , за да има спор в темата . Всички се включваме с желание да помогнем Simple Smile

Не е вярно , че при биохимичната няма имплантация . Има , започнала е , но по някакви причини не продължава както трябва и отпада . При тубарната бременност също има имплантация , но в тръбата , а не в матката , а това , че е загинала не означава , че не е била имплантирана .
Отвори Гугъл и прочети кога започва да се синтезира ЧХГ и ще разбереш .

Аз приключвам отговорите по въпроса , за да не внасяме смут .

# 94
  • София
Мери, аз също не целя спор. Ако грешно съм разбрала ще се радвам да се образовам. Прочела съм какво пише в гугъл и моят извод е, че чхг започва да се повишава при оплождане, за да подготви средата за имплантацията когато стигне яйцеклетката там. Ако намериш място където да е добре обяснено моля да ми го пратиш на лично, за да не спамим тук.

# 95
Мен също ме интересува този спор. Моето мнение е че ЧХГ започва да нараства след имплантация, но при моята БХ едната от докторките, които ме гледаха се изказа, че яйцеклетката "буквално още пътувала" - ЧХГ ми беше около 300 тогава ... та леко ме смути това.

# 96
  • София
licorne, аз не го приемам за спор - дискутираме.

Аз от това, което съм чела бях останала с впечатление, че чхг започва да расте когато се оплоди яйцеклетката, така съобщава на останалата част от организма, че трябва да се подготви за имплантация.
Мери ми пусна този текст:Ако настъпи оплождане в маточните тръби, зиготата (оплодената яйцеклетка) се придвижва към матката и се имплантира в стената ѝ. След настъпване на имплантацията развиващата се плацента започва да освобождава hCG в кръвта. Определено количество преминава и в урината. Жълтото тяло продуцира прогестерон докато се формира плацентата, която поема тази функция. HCG гарантира секрецията на прогестерон през първия триместър на бременността. Освен това той подпомага подготовката на ендометриума за имплантирането на ембриона.
Аз понеже съм с колит и преди време един гастро ми обясни, че повишението на чхг влияе и на чревната система, затова се получава и запек при много бременни. С извънматочната усетих това неудобство още преди да направя теста, но както Мери казва ако приемем, че захващането за тръбата е имплантация има логика.
Не искам да се приема като спор!
Просто разискваме нещо, което на мен не ми е ясно много много...

# 97
Не съм чела нищо по въпроса, но за мен също има логика ЧХГ за започне да нараства при имплантация. Ако беше при оплождане, всеки след инвитро трябва да е положителен тест.

# 98
Запис и от мен в новата тема (със закъснение). Да ни е успешна декемврийската темичка и да се напълни с плюсчета.

Аз тъкмо се настроих за по-сериозни изследвания и взехме, че се разболяхме всички вкъщи. Пак на антибиотици...

Стана година откакто съм в темата, почти година и половина опити и все отрицателни тестове. Време е вече за положителен резултат.

Хубав ден от мен, връщам се да чета назад.

# 99
  • Sofia

Новата година ще ни донесе така желаното дете! - направо ми е като мантра вече Gift Heart

# 100
Запис и от мен! Стискам палци, мили момичета, ще дойде и вашият ред!

Аз вече съм в трети триместър, бебчето расте и на мен също миналата Коледа ми звучеше почти нереално как може да се получи... Но то се получи! Сигурна съм, че и при вас чудото е на път и ще дойде! Heart

Юпитерче - стискам ти много силно палци!

# 101
Привет на всички и честито на настоящите бременелки! А на всички останали пожелавам по-скоро да са бъдещи бременелки!
Влизам с един въпрос. Има ли успешно забременели със стимулация с Фемара? И след какъв период от време? Почнах от трети ден на цикъла, имам още два дни да го пия, но от снощи почнаха да ме болят яйчниците, може би е нормално. Моля да споделите отзиви...

# 102
Yvka, не знам до колко ще съм от полза, но моята 2ра стимулация започна с фемара от 2ри ден и пих 5 дни и след това 6 дни бях на инжекции. От 7 фоликула изкараха 4 яйцеклетки и с едната от тях успяхме и съм бременна. А болката е нормална според мен, аз на моменти имах чувството, че си сядам на яйчниците. Успех 🤞🤞🤞

# 103
Привет на всички и честито на настоящите бременелки! А на всички останали пожелавам по-скоро да са бъдещи бременелки!
Влизам с един въпрос. Има ли успешно забременели със стимулация с Фемара? И след какъв период от време? Почнах от трети ден на цикъла, имам още два дни да го пия, но от снощи почнаха да ме болят яйчниците, може би е нормално. Моля да споделите отзиви...

Аз в момента 🙂
Изписаха ми летрозол, което е едно и също с фемарата. Но пиех по половинка на ден, за да не стане свръхстимулация понеже съм със СПКЯ. Имах 2 фоликула, по 1 във всеки яйчник. Пиех от 3 до 7 ден вечер. Може би към 7-8ден някъде имах лека болка в яйчниците, нищо особено.. На първия месец стана, но ползвахме и гелчето за зачеване. В старата тема дори си публикувах календарчето в помощ на No name.
Успех!

Ирен, благодаря ти за включването! Цункай младежа 😘🌷

Последна редакция: пн, 05 дек 2022, 15:16 от Jupiter sea

# 104
Момичета тези стимулации при инсеминация ли се използват или на естествен цикъл?
😊😊😊💓💓💓

Общи условия

Активация на акаунт