Искам бебе, НО

• 8 283
  • 159
  •   1
Отговори
# 30
Момчето погреба майка си, която е била болна от рак преди няколко дена! Хора.. дали му е до бебета в момента…

# 31
# 32
Ако имат стабилни родители и двамата искат, да си правят детето.

А „стабилните родители“ дали искат? Надявам се, че ще сетят да ги питат, преди да ги зарадват с благата вест, че вече няма да издържат само двама, ами трима. Simple Smile

# 33
Сега,  с акъла на 50-годишна, ако това беше моята дъщеря или синът ми, бих казала първо да си завършите и двамата следването, пък тогава да мислите за бебета. Ти работиш, но той не. Той ще завърши пръв, нека почне работа, да се задържи на нея, тамън и ти ще се дипломираш. След като работиш и имаш вече стаж, не е проблем след дипломирането да излезеш майчинство. На 29-30 няма да си престаряла. До 35 си е идеално и две да си родите.

# 34
Разбира се, че дядото ще се включи в отглеждането на внучето. Вече се грижи за сина си и приятелката му.
Едва ли му е мечта да издържа едно младо тричленно семейство на стари години. И то тричленно семейство, което не е останало без пари в тежък момент, а съвсем осъзнато е взело това решение...
Никога, никога, никога не бих се поставила в такава ситуация доброволно. Разбирам желанието да станеш майка възможно най-скоро, но трябва да се види и другата страна, която както описваш, хич не е розова.
А евентуално стои ли въпросът за брак?

# 35
Не бях разбрала, че майката на приятеля ти преди дни е починала. Изобщо не повдигай никакви въпроси за семейно развитие поне 40 дена, а дали не и повече, вече ти си прецени. Струва ми се, също и по повод на поста ти за кремацията, че се чувстваш неуверена във връзката ви. Помисли си защо е така.
Но при всяко положение подкрепи приятеля ти в този тежък момент. Не бъди егоист, най-доброжелателно ти го пиша. Има време да се изясните.

# 36
  • София
Лютиче, човекът сигурно няма 50 г. Чак пък стари години.

# 37
Лютиче, човекът сигурно няма 50 г. Чак пък стари години.

Е хубаво де. Ама сигурно си мисли, че ще си доизучи сина и това ще е.

# 38
Съгласна съм с почти всеки коментар , но моето мнение е , че ТОЧЕН МОМЕНТ ЗА ТАКАВА ТЕМА НЯМА ! Ти сама трябва да прецениш , дали сте готови емоционално за такава стъпка . Дали , приятелят ти е човек на когото можеш да разчиташ ! Точен момент и за мъжете да искат деца , също няма ! Те никога не са готови ! 🤣 Три години връзка не е малко . Седнете , поговорете и действайте ! Децата са най-голямото щастие в живота ! И с малко пари , ще се отгледа ! Най-важното е да има здраво и любящо семейство . В днешни дни сме станали големи кариеристи и изискващи перфекционизъм , но той не съществува ! Обичайте се и дори да не се случи точно сега (въпреки че като жена усещам накъде биеш) бъдете щастливи и ценете живота заради нещата , които не се купуват с пари ! Всичко добро ! 🍀💐

# 39
Съгласна съм с почти всеки коментар , но моето мнение е , че ТОЧЕН МОМЕНТ ЗА ТАКАВА ТЕМА НЯМА !

Грешиш. Има точен момент и той е когато и двамата родители искат дете.
В случая имаме „искаМ“, а не „искаМЕ“. Категорично против съм умишленото забременяване и изнудването с бебе на когото и да било, без значение от пола.

# 40
Авторке, а твоите родители биха ли те подкрепили? По принцип те какво мислят? До сега не си ги споменавала.

# 41
  • София
Момент, когато ви издържат други хора, определено не бих нарекла подходящ. Човек трябва да е способен да си осигури насъщния, преди да се замисли за размножаване.

# 42
  • София
Емоционално и да са зрели, без пари дете не се гледа.
Редно е всеки да го проумее.

# 43
Преди живеехме на квартира и той също работеше, техните видяха, че нещата са сериозни и за това ни предложиха да се преместим там, а той напусна работа, защото доста му пречи на редовното обучение, а годината е важна. Точно заради това баща му ни помага, така са го решили те двамата. Не искам никой да "вържа" с бебе, много пъти сме говорили на тази тема, но никога до край. Винаги се спираме на финансовата част. Това е първия човек, с който съм се замисляла че искам бебе..исках малко съвети, истории и тнт. Някои коментари са доста неприятни, за човек който миналия месец си е направил 7 теста с бременност и се е надявал да са положителни, макар и да не сме пробвали за бебче, а просто ми закъсняваше. Представете си вече бях бременна и условията бяха същите, пак ли щяхте да ме нападнете така?
Със старата ми работа вече всичко е наред, имам си нова, а относно майка му, нека почива в мир, но не е ли редно, когато един човек си отиде, да се роди друг?

# 44
Съгласна съм с почти всеки коментар , но моето мнение е , че ТОЧЕН МОМЕНТ ЗА ТАКАВА ТЕМА НЯМА !

Грешиш. Има точен момент и той е когато и двамата родители искат дете.
В случая имаме „искаМ“, а не „искаМЕ“. Категорично против съм умишленото забременяване и изнудването с бебе на когото и да било, без значение от пола.

Аз така бяха "изнудена". И какво? Резултат - дете на 7 и мъж, който иска да се развежда. Joy Детето, естествено, остава за мен, за спомен от 9 години гаджосване и още 5 бракосване. Wink Той ще му се радва веднъж в седмицата, докато не си направи чистак новичко от друга и ще си свирка, че е станал баща когат му било кеф. Светът е пълен с егоисти, кво да ти кажа...

Общи условия

Активация на акаунт