WIZZAIR - 43

• 41 147
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Аз пък купувам места, защото майка ми я е страх да пътува със самолет и се чувства по-спокойно, когато сме заедно. Честно казано, и на мен също. Simple Smile

# 76
  • София
Места рядко купувам. Само когато летя с дъщерята и внуците - за да сме заедно и да помагам. Тогава вземам на последния ред. Така няма шанс да ни бутат по гърбовете.

# 77
  • Велико Търново
Здравейте,
Купувам за приятели самолетни билети до Барселона, избрала съм и места, избирам варианта да платя с банков превод. При финализиране на резервацията ми излиза следното съобщение на екрана:
"За този полет не се предлага онайн чекиране"

Притесних се, дали това означава, че съвсем няма онлайн чекиране, или е някакъв недостатък на сайта. Дали ще им е възможно да се чекират все пак сами, или ще трябва да ходят на летището.

# 78
  • София

Здравейте,
Купувам за приятели самолетни билети до Барселона, избрала съм и места, избирам варианта да платя с банков превод. При финализиране на резервацията ми излиза следното съобщение на екрана:
"За този полет не се предлага онайн чекиране"

Притесних се, дали това означава, че съвсем няма онлайн чекиране, или е някакъв недостатък на сайта. Дали ще им е възможно да се чекират все пак сами, или ще трябва да ходят на летището.
Кога летят? Ако има повече от 1 месец до полета, все още не може да се чекират, дори и да имат закупени места.

# 79
  • Велико Търново
Полетът е след 3 месеца.

# 80
  • София
За след 3 месеца имай търпение и прочети първия пост на темата.
Там е обяснено добре какво, кога и защо.

# 81
За след 3 месеца имай търпение и прочети първия пост на темата.
Там е обяснено добре какво, кога и защо.

И преди съм го чела, но сега наистина детайлно обърнах внимание на информацията и се зачудих къде е това падащо меню за вид чекиране!? Аз лично не видях и съответно не съм отбелязала нищо, значи ли това, че няма да мога онлайн да се чекирам? Имам закупени места и ще мога да го направя 30 дена по-рано, обаче пък не закупих на децата. Тях кога ще мога и въобще ще се възползват ли и те от предимствата на придружителя си? (Приорити и закупено място)
Благодаря ви!

# 82
30 дни преди полета ще може да се чекират тези със закупени места. Вкарвате се в проблем с купени места за част от групата, защото докато дойде време да чекирате децата, местата непосредствено до вас вероятно ще са заети. Както сме коментирали нееднократно, безсмислено е да се купуват места за възрастните, когато с тях пътуват деца. Така или иначе ще седите заедно.

Колко души пътувате общо? От тях колко деца? Колко места сте купили?

# 83
3 деца и 3 купени места за възрастни, като големите искаме да седим заедно Simple Smile , но реших да не купувам за децата, защото са под 14 г.

Нали ще мога да чекирам онлайн? Не видях къде мога да избера как да го направя.

# 84
Стюардесите няма да оставят трите деца да седят едно до друго така или иначе. Трябва да има поне един възрастен на тройка седалки. Ще можете да чекирате билетите със закупени места 30 дни преди полета, а тези без места - едва 48 часа преди полета. Преровете назад из темите какво се е случвало с такива купени-недокупени места. Аз лично не съм имала такъв казус. Деца до 14 години се слагат до придружаващия ги възрастен. Вие самите, искайки възрастните да седите заедно, правите тази опция невъзможна. Вероятно най-мъдро ще бъде да купите още 3 места до вече закупените, ако все още са свободни. Иначе не знам...

# 85
по принцип като купите места за част от пътниците, правите малко вероятно да сложат другите до вас, пък били те и деца. Писал съм 15 пъти. Правилното е или да не платите въобще, или да платите за всички.
Другия вариант е чак като разпределят неплатените, гледате къде са и се опитвате да настаните платените до тях. Само че естествено не винаги става.

# 86
От няколко години не сме пътували, затова имам въпрос към тези, които по-често следят полетите и колебанията на цените.
Според вас дали мога да се надявам на по-ниски цени в дните около Коледа или НГ (билетите ще са за май месец)?

# 87

а и позволява ранен чекин, което също не намирам за особено полезно

Ранният чекин за мен е основната причина да запазвам място, дори и да не летя с други хора.

# 88
  • Варна
За високи хора също е резонно да платят за място с допълнително пространство за краката например.

# 89
А то какво е предимството на ранния чекин?
При над е малко сложен казусът и затова дадох 200 лв. за избор на 3 места за големи. Не съм толкова богата да платя 400 за 6 билета общо само за места.
Децата и майка трябва задължително да са с мен, за другият се притеснявах, че ако е отделно от нас, ще сложат някое дете с него. Така си гарантираме, че ще сме заедно. Все си мислех, че предните и задните седалки също се водят една до друга...
Според вас какво трябваше да направя в случая, като по-горе обясних условията?

Общи условия

Активация на акаунт