WIZZAIR - 43

• 41 886
  • 751
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!
Имам един въпрос.Имаме резервирани билети само с ръчен багаж и се чудя дали ше ни се заядат за малка дамска чанта в допълнение?

Ако е малка - не, на мен никога не са ми се заяждали досега, а винаги пътувам така. Но все пак бъдете подготвени и си оставете малко място, за да я приберете, ако случайно кажат нещо Simple Smile

# 241
Здравейте!
Имам един въпрос.Имаме резервирани билети само с ръчен багаж и се чудя дали ше ни се заядат за малка дамска чанта в допълнение?

Ако е малка - не, на мен никога не са ми се заяждали досега, а винаги пътувам така. Но все пак бъдете подготвени и си оставете малко място, за да я приберете, ако случайно кажат нещо Simple Smile
Да , малка колкото за телефон и портмоне.
Благодаря!🤗

# 242
Вероятността да се заядат, ако въпросната дамска чанта не може да влезе в разрешената 1 бройка багаж, е 50%.

# 243
Здравейте!
От една страна това не е заяждане, такива са правилата. От друга страна телефон, документи, портмоне, очила... в шепи ли да се държат. 95% от персонала са ЧОВЕЦИ, но другите 5% са "киселяци" и ще направят проблем.

# 244
@Marbella, тя е допълнително парче багаж и би трябвало да ви бъде таксувана. Поне такива са правилата. Единият вариант е да платите за "прайорити" услуга само за единия от пътуващите, другият вариант е... за да не плащате, да се опитате да набутате дамската чанта в останалия багаж, поне докато не ме преминете гейта, после ще я извадите. (Може някои предмети от другия багаж да си ги сложите по джобовете на якето временно, за да освободят малко място за чантата). Но същото упражнение ще трябва и в обратната посока Wink Препоръчвам първия вариант. Ако дамската чанта е ваша, платете прайорити за себе си, да ви е по-спокойно. Пък и на връщане винаги човек, ако е купил някои подаръчета, ще трябва да намери място и за тях.

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 11:39 от diziler

# 245
  • София
Сложете си чантата под/ в якето докато се качвате в самолета, за да не се притеснявате.

# 246
Здравейте! На сайта на уиз еър  не виждам полети от София до Братислава. Дали са отменени? Липсват в пролетното разписание.

# 247
  • София
Здравейте! На сайта на уиз еър  не виждам полети от София до Братислава. Дали са отменени? Липсват в пролетното разписание.
Спряха ги, да.
Раян летят до там целогодишно. Лятно разписание - 3 пъти седмично.

# 248
На мен в Братислава са ми се заяждали за книга, която носех в ръката, защото исках да чета по време на полета, така че киселяци всякакви…

# 249
Списания, вестници, четиво (за четене на борда, разбира се, не чанта с книги) не бяха ли изключение от правилата за багажа?🤔

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 08:29 от dolce miele

# 250
  • София
Списания, вестници, четиво (за четене  а борда, разбира се, не чанта с книги) не бяха ли изключение от правилата за багажа?🤔

И все още са.
Цитирам от сайта на Уиз:
Цитат
Да, можете да вземете следните лични вещи безплатно на борда: палто или одеяло, мобилен телефон, материали за четене по време на полета; продукти от безмитни магазини; за деца под две години: храна за времето на полета; чифт патерици за пътници с физически увреждания.

# 251
Честно казано, даже не се сетих да проверя дали книгите са изключения, но една изключително кисела дама от наземния персонал ми обясни, че имам право само на един брой ръчен багаж, а с книгата стават два броя, поради което трябва да я прибера в чантата/куфара. Това беше през 2018 г., ако има значение.

# 252
Принципно жената от наземния персонал е права, тя просто си спазва правилата, не трябва да се сърдим на нея.

Ето промоция от днес, 15% отстъпка от/до Лáрнака, но отново за "selected flights", тоест все едно няма промоция:

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 12:08 от diziler

# 253
Жената от наземния персонал очевидно не знае правилата. И си ги измисля. Книги и списания не се считат за втори багаж.

Имала съм случай преди години в Меминген наземен персонал(Раян) да иска да ми чекира ръчен. Когато и се озъбих, че може да го направи само, ако багажът ми е след определена бройка (тогава бяха такива правилата) се опита да ми обясни, че от нея зависи. Казах, и че няма да позволя да го чекира, при условие, че съм в началото на опашката за бординг. Кротна се, защото разбра, че срещу себе си има човек, който е наясно с правилата и ги използва. Ако беше продължила да се заяжда, щеше да разбере, че имаме И чекиран багаж и не може да ни свали безпрепятствено и самоволно.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 17:23 от Fancy

# 254
  • София
Принципно жената от наземния персонал е права, тя просто си спазва правилата, не трябва да се сърдим на нея.

...

Това не е вярно, но няма да влизам в излишна полемика.
Цитирах сайта на Уиз. Наземният персонал работи по правилата на авиокомпанията относно багажа, не по случайни такива.

Общи условия

Активация на акаунт