WIZZAIR - 43

• 41 836
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
Като намаленията на Еконт, къдет' ми пращат днеска по имейла. Чудни 3%. Grinning

# 391
  • София
ztztt, пиша от опит  с бебета и количка през месец - два от 2018 до сега. Поне при обслужване на моите полети на Т2 винаги е било както го описах. От Баден Баден насам - същото.

# 392
  • София
Имам код за 10 евро отстъпка от WIZZ:

Ако някой го иска - нека ми пише.

# 393
ztztt, пиша от опит  с бебета и количка през месец - два от 2018 до сега. Поне при обслужване на моите полети на Т2 винаги е било както го описах. От Баден Баден насам - същото.

Здравейте, аз пиша от опит на чек-ин агент, като една от авиолиниите, която обслужвам, е RyanAir.
Знам за W, че там без значение дали я оставяш, или я използваш до самолета, трябва да минеш през чек-ин гишетата, за да я етикират с автоматичен етикет, защото ако решиш да я използваш до самолета и не минеш да ти я етикират, на изхода се сърдят.
В Баден Баден не знам как процедират, така че Ви се доверявам.

# 394
Естествено, че лично трябва. И да се подпише на 30495803498 места  Grinning Иначе по тази логика  всеки ще може да тегли кредит/заем от нейно име. Кредитнaта карта реално си е... кредит.   При ДСК не се налагаше да взимам служебна бележка от работодател за доходите през последните 3 месеца, защото заплатата ми я превеждат по сметка в ДСК и те виждат всички извлечения.  Иначе и при ОББ имам кредитна карта и всеки път ми натякват защо съм нямал сметка при тях и как можело да си открия, така ще ми е лесно да си прехвърлям при вноските по кредитната карта. Не, мерси... достатъчно карти имам. От ДСК съм супер доволен, ползвам ги и аз от 2006

p.s. от картата на България еър на ЦКБ някой има ли впечатления? Или да питам в темата на България еър Grinning
Скрит текст:

За кредитните карти на Уникредит се кандидатства дистанционно, няма нужда човек да ходи лично в банката. Документите се подписват с Евротръст. Картата се получава по куриер, пин код в плика няма - получава се електронен и се сменя на банкомат. Така процедират вече и с преиздаването на дебитни карти. Ако не се лъжа в тарифите имаше такса от около 10лв при подписване на хартиени документи в банката.

# 395
Е Уникредит явно са нещо различно. И на такава банка не бих се доверил.Човек трябва да си застане с личната карта  и с лицето си пред кредитния инспектор и да се идентифицира. А по логиката на Уникредит, всеки може да изтегли кредит с чужди лични данни. ЕГН-та из интернет колкото искаш.  А тук темата все пак беше за УИЗЕЪР МАСТЕРКАРД на ДСК

@Vivi, и аз имах такъв код, но го подарих. Много странни условия има. Доплащането трябва да е с карта, а не може с точките от Уиз профила, защо? За какво да давам допълнително пари, при условие, че имам куп точки, които ще изгорят, ако не ги ползвам и се помотая още малко. И изискване за пътуване през най-студения месец, до 28 февруари. Мерси Wink

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 11:44 от diziler

# 396
# 397
Хм, странно. Доста закъсняла реклама.  Билетите ги пуснаха миналата седмица, аз купих билети миналия петък. А днес вечерта получих и аз същата реклама на имейла, на английски в случая
Скрит текст:
Билетите от 1 юли до края на октомври бяха по 195 лв на посока с дискаунт. Приемливи цени имаше само за май и юни.

# 398
  • plovdiv
Кредитната карта има IBAN, ако е допълнение към разплащателна сметка. ''Чиста" кредитна карта няма IBAN.
Аз прехвърлям повече от 10 години всеки месец от дебитната към кредитната карта в ДСК дайрект, та знам как става. (Още отпреди да се появи Уиз картата на през юни 2018) Не знам коя има  IBAN и коя не, но като се кликне на ПРЕВОДИ, после на МЕЖДУ МОИ СМЕТКИ и то ми дава номерата на картите и сумите срещу тях. Като си видя сумите и си прехвърлям от едната към другата, въвеждам стойността, кликвам на "потвърди" и готово. Трябва ли да добавя и скрийншот, за да докажа думите си?
Скрит текст:
Имам три пластики на една и съща сметка (дебитни Visa, Mastercard, Maestro) и Wizzair (кредитна -  Mastercard). Последната, разбира се, че не е вързана към основната сметка
@Vivi, да, точно.
Мдаа. Моята е кредитна чиста от 2006 г. с лимит 1500 лв и доскоро с годишна такса 12,50 лв !!! Сега таксата е вече 25 лв/год. Няма  IBAN. Преди няколко месеца парите за билети, купени през посредник, трябваше да се връщат от посредника и специално съм питал в банката за IBAN. Ами няма. Открих си временно валутна сметка, за да ми преведат сумата, изтеглих парите и после веднага закрих сметката. Банката си удържа 3-4 лв такса. Аз бях доволен естествено. В тази банка на мое име се води само тази кредитна карта.
 Ако някой има само КРЕДИТНА карта от дадена банка и без други карти/сметки в същата банка и има IBAN на нея, да сподели.
Аз имам само кредитна wizzDSK в ДСК. Има си IBAN. Зареждам я от сметка в Уникредит.
Дори съм правила преводи от сметката ДСКWIZZ в epay към друга сметка ( т.е. един вид теглиш пари от кредитната карта с ниска такса/.

# 399
Аз понеже много не разбирам от кредитни карти... Някой ще ме светне ли, какви лимити има тази Уиз Мастеркард? Разбрах само, че ако си взема такава, ще плащам по-малко за уиз клуб и че плащайки с нея се трупат точки, които после можеш да осребриш при покупка на билети. Ама какво се превежда и кога, ако някой може да обясни като на човек, който до сега не е теглил кредити, нито е ползвал кредитна карта... Има ли начин да се набутам с тази кредитна карта? Simple Smile

# 400
  • София
Ако ползвате картата в рамките на гратисния период (това е период без начисляване на лихва) и после погасявате цялото задължение, няма да имате други разходи освен годишната такса. Картата е предназначена за покупки т.е. плащане на ПОС, в интернет или плащане на сметки от банкомат, при теглене на пари в брой от банкомат има голяма такса и не съм сигурна, че важи гратисния период. Лимитът се определя от Вас - колко пари желаете, а банката решава дали да ви го одобри. Може да е от 500 лв. до 7000 лв. Аз например я ползвам от заплата до заплата - т.е. на следващата заплата погасявам цялото задължение и не плащам лихви, като картата не трябва да се използва  в деня, в който я погасявате - ако е от друга банка трябва да се съобрази постъпването на сумата по сметката. Това е в общи линии.

# 401
  • София
Скрит текст:
Ако ползвате картата в рамките на гратисния период (това е период без начисляване на лихва) и после погасявате цялото задължение, няма да имате други разходи освен годишната такса. Картата е предназначена за покупки т.е. плащане на ПОС, в интернет или плащане на сметки от банкомат, при теглене на пари в брой от банкомат има голяма такса и не съм сигурна, че важи гратисния период. Лимитът се определя от Вас - колко пари желаете, а банката решава дали да ви го одобри. Може да е от 500 лв. до 7000 лв. Аз например я ползвам от заплата до заплата - т.е. на следващата заплата погасявам цялото задължение и не плащам лихви,
като картата не трябва да се използва  в деня, в който я погасявате
Скрит текст:
- ако е от друга банка трябва да се съобрази постъпването на сумата по сметката. Това е в общи линии.
Не ми стана ясно. Защо не трябва да се използва в този ден?

# 402
Благодаря, Миленка! А гратисният период на Уиз ДСК какъв е?

# 403
  • София
Скрит текст:
Ако ползвате картата в рамките на гратисния период (това е период без начисляване на лихва) и после погасявате цялото задължение, няма да имате други разходи освен годишната такса. Картата е предназначена за покупки т.е. плащане на ПОС, в интернет или плащане на сметки от банкомат, при теглене на пари в брой от банкомат има голяма такса и не съм сигурна, че важи гратисния период. Лимитът се определя от Вас - колко пари желаете, а банката решава дали да ви го одобри. Може да е от 500 лв. до 7000 лв. Аз например я ползвам от заплата до заплата - т.е. на следващата заплата погасявам цялото задължение и не плащам лихви,
като картата не трябва да се използва  в деня, в който я погасявате
Скрит текст:
- ако е от друга банка трябва да се съобрази постъпването на сумата по сметката. Това е в общи линии.
Не ми стана ясно. Защо не трябва да се използва в този ден?
Защото трябва да няма никакво задължение към края на работния ден. Иначе се начислява лихва. Случи ми се веднъж и вече внимавам. Ако се прави превод от друга банка следобяд, сумата може да постъпи на следващия ден и трябва да се проверява или да се нареждат парите преди 14 часа. Особено трябва да се внимава при преводи в петък, защото понякога парите постъпват по сметката в другата банка чак в понеделник.
Гратисният период е до 45 дни , с което също трябва да се внимава, защото зависи кога е формирано първото задължение. Ако е на 1-во число, би трябвало да е до 15-то число на следващия месец, но ако е на последно число, пак е до 15-то число на следващия месец. За всеки случай аз ползвам до 30 дни, защото ме устройва. ДСК имат 2 дати за падеж - 10-то число и 20-то число и ти избираш за картата, което ти е по-удобно. След падежа имаш 15 дни за плащане и после се начислява лихва, но и тук не съм сигурна какво точно става, ако продължиш да я използваш след падежа. По тази причина аз я погасявам изцяло на всяка заплата.

# 404
Може би ще е добре да включим инфото в първия пост на следващата тема. Ако я оставите пак на мен - ще се погрижа. Stuck Out Tongue Winking Eye

В тази линия, още един въпрос имам. Какви точки при покупки ви дава картата? Процент някакъв при всяко плащане с картата или на сума? Да речем на 100 лв покупка (плащане с картата) колко точки за полети взимате с картата?

Общи условия

Активация на акаунт