WIZZAIR - 43

• 41 821
  • 751
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Отмениха всички полети за Корфу за лятото, които ги имаше до днес.

Смятате ли, че може да ги върнат, но в други часове или прекратяват пътуванията до там?
Това, че спират полетите до Корфу го написах миналата седмица, 4 страници назад. Ако сте видели в сайта на Уизеър, не са променени дати, а са махнати датите за абсолютно целия летен сезон. Отменено е всичко. Ще върнат пари 120% в профила на уизеър. Получих мейл и избрах тази опция.

И отмениха всички полети София-Корфу за летния сезон. Даже имах купени билети и резервиран хотел, хаха. Е това е то, Уизеър Wink

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 22:29 от diziler

# 481
  • Хасково
Имаме резерваця за 5 човека. Поради поредно, мисля 3то преместване на полета единият човек отпада и няма да лети има и приорити към неговата резервация. Моля, споделете какви варианти имаме. Може ли като не лети човека да ползваме неговия приорити багаж. Или други варианти...! Полет от Варна за Прага. То с тези промени и отмяна на полети не се знае до края на март какво ще де случи.

Може - обадете се на кол центъра и прехвърлете багажа на някой от другите пътници в същата резервация. Ако всички имате вече заплатен багаж - не може.
Благодаря! Мога ли да ползвам този  024928367 неимпулсния или трябва да звъня на другите? Гледам пишете че звънитят на безплатен телефон може ли да кажете кой е!

# 482
А първа страница на темата за какво е като се пита едно и също....

# 483
  • Хасково
Ако критиката  е към мен, както се вижда съм прочела станица първа! Въпросът е този ли наричате "безплатен" телефон! Смятам, че темата е за да бъдем полезни едни на други , а не да се да питаме кой какво е прочел! Ако е така то да заключим темата е да четем страница първа.

# 484
ако имате промени, откази или проблеми може да звъните на неимпулсния, за въпроси или покупка не

# 485
От седмица насам пуснаха линия Букурещ-Пиза. Това е чудесна новина за хората от Североизточна България. Аз купих билети за Май месец и е надявам, че няма да има смяна на дните за полет, понеже се предполага, че като нови полети са си изчислили лятното разписание.
 Можете ли да ми препоръчате хотел или апартамент за една вечер, който да е сравнително близо до летището за 4 човека? Няма как да хванем полет в 12ч и да тръгнем в 5ч с малко дете. Налага се нощувка.

# 486
Днес ми възстановиха сума в профила за отменения полет до Корфу. Нямах право на избор за смяна на дестинация.
Но се възползвах от ниската цена на билети за октомври до Аликанте по 38 лв и  ми останаха парички. Все ще се пътува нанякъде.

# 487
И на мен ми ги възстановиха. Уизеър са железни в това отношение. Прецакват ти плановете с полета, но после компенсират с връщане на по-голяма сума.
Аз винаги съм се питал това нещо. Докато съществува тази тема, ще има въпроси за размерите на багажа и "може ли да взема в ръчния багаж..." еди какво си Wink
Колкото до безплатния телефон, знам, че се ползва не за "справки всякакви", а за спешни случаи и за неща, които са причинени, по вина на авиокомпанията, променен час на полет, отменен полет, някакъв бъг на сайта, който пречи на пътника да се чекира или да плати.. тоест основно за неща, които са по вина на авиокомпанията. Иначе за въпроси от рода на "мога ли да си добавя прайорити към билета" и подобни... ще ви препратят на платения телефон.

# 488
А как процедирате ако в последния момент ви анулират/променят дата на полет. Аз буквам хотели, които мога да канцелирам до 7 дни преди полет. След това губя цялата сума, така че не ме топли, че уиз ще ми върнат парите.

# 489
  • Пловдив
Grin
Ами няма как да е иначе...на някои от нас /визирам себе си/ ни е нужно обяснение, че с четене не става тъй ясно Stuck Out Tongue Winking Eye особено пък обяснено в сайта...

# 490
А как процедирате ако в последния момент ви анулират/променят дата на полет. Аз буквам хотели, които мога да канцелирам до 7 дни преди полет. След това губя цялата сума, така че не ме топли, че уиз ще ми върнат парите.
И аз това се чудя. Не знам защо Букинг и АирБНБ искат като неустойка цялата сума. В други хотели плащаш най-много 1-2 нощувки.
И все пак по чужбина зависим от полети, няма как да тръгнеш с кола в последния момент.
Ей затова стоя и чакам да дойде моментът с полета и тогава ще буквам. Знам, че е много лош вариант, и аз не обичам така, но да хвърля едни 1000Е+ заради пу-пу отм***н полет, не ми се иска.
Чак не ми се пише думата. Grinning

# 491
И аз това се чудя. Не знам защо Букинг и АирБНБ искат като неустойка цялата сума. В други хотели плащаш най-много 1-2 нощувки.
И все пак по чужбина зависим от полети, няма как да тръгнеш с кола в последния момент.
Ей затова стоя и чакам да дойде моментът с полета и тогава ще буквам. Знам, че е много лош вариант, и аз не обичам така, но да хвърля едни 1000Е+ заради пу-пу отм***н полет, не ми се иска.
Чак не ми се пише думата. Grinning

правилата за отказ зависят от конкретния хотел или собственик, не от букинг или ербнб
даже има филтър за по-лесно търсене

отделно хората са измислили застраховките, пък понякога има включена пътническа застраховка към кредитната карта

# 492
Ако отменят полета при оставащи по-малко от 14 дни до него, авиокомпанията дължи неустойка на пътниците. За това промените гледат да ги правят преди този срок, естествено има и изключения.

# 493
  • София
Не ми се е случвало, дори и промяна с минута не съм имал, но се старая да съм готов.
Много места за настаняване имат опция за анулиране до деня преди настаняване ( това принципно струва повече отколкото ако няма такава опция ), други пък предлагат изцяло опция за анулиране на стандартите си цени, трети имат опция за еднократна промяна на дати независимо че сумата е предплатена - тук зависи и от наличност, разбира се.
Опция е да летиш до същия град с друга компания или да кацнеш в друг ( дори в друга държава) и да се придвижиш с наземен транспорт до мястото си. Да, допълнителен разход е, но пък не ти пропадат плановете изцяло.

# 494
neuromancer, аз, че съм руса, руса съм, ама чак такава заблудена блондинка не съм Joy
И аз маркирам тези опции, но рядко ми излиза безплатна анулация преди деня на полета. Обикновено 7-10 дена по-рано.
Букнах аз едни местенца с плащане на място, ама пак са до 7 дена преди полета, иначе имат някаква такса анулация след това.
Гледах едни оферти с ден-два, но пък искат 250+ Е на нощувка, скъпо ми е.

Скрит текст:
И се сетих за изказването по-назад на Айша, че бедните да си стоят вкъщи, а да не ходят по почивки Joy

RebelHeart, и твоето е опция, но до моята дестинация нямам вариант с друга авио, а пък прекачвания и малки деца (с голямо бебе Grinning) хич не е готино. Има някакви влакове, разбрах, но цял ден ще отиде в чакане и пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт