WIZZAIR - 43

• 41 376
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Да, със запазени места. Разпечатани са, в 2 джоба и чакат Simple Smile. Ние също Simple Smile
На връщане не може с телефон, а там къде да търся да ги разпечатвам и реших на спокойствие вкъщи и тях.

# 601
E, много е ясно, че това се случва когато има възможност.
Веднъж, на летище София, един нагличък господин избута дъщеря ми (буквално) само и само да е преди нас на бординга. Оказа се, че от бързане не си беше отворил телефона, после не можеше да си намери в телефона бордната карта и така поне 5 минути. Учтиво го помолиха да се отдръпне и да не бави процедурата. Laughing
Та хайде позволете всеки да си прави каквото му е удобно и ситуацията позволява. И аз използвам хартия всеки път, когато ми е възможно, поради гореописаната ситуация, а и често четците не четат добре кодовете, заради протектори на екраните.

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 12:18 от Fancy

# 602
E, много е ясно, че това се случва когато има възможност.
Веднъж, на летище София, един нагличък господин избута дъщеря ми (буквално) само и само да е преди нас на бординга. Оказа се, че от бързане не си беше отворил телефона, после не можеше да си намери в телефона бордната карта и така поне 5 минути. Учтиво го помолиха да се отдръпне и да не бави процедурата. Laughing
Та хайде позволете всеки да си прави каквото му е удобно и ситуацията позволява. И аз използвам хартия всеки път, когато ми е възможно, поради гореописаната ситуация, а и често четците не четат добре кодовете, заради протектори на екраните.

Такива пътници са ми любими. Когато ми се появи някой неподготвен и започне да си рови в телефона за бордната карта и по джобовете или раницата за личен документ, го карам да се нареди отново най-отзад на опашката и да не кара останалите пътници да чакат. Като се появи втория път вече си знае и е подготвен. Grinning

# 603
То пък понеже всичко на летището се случва на секундата и по разписание 

Може да се случи човек да се забави, то и служителите на уиз редовно не са там навреме

# 604
Ами точно, защото бордингът винаги е в СЛЕДпоследен момент, та подобни ситуации не са никак приятни.
Много обичам нахалници, които уж бързат да са най-отпред, пък после цялата опашка им е длъжна да ги чака да си ровят из джобове и чанти. И същите тези нахалници, после стоим и ги чакаме да се натутка с багажа, за да освободят пътеката за следващи минаващи и търсещи места.

# 605
Ами той бордингът не трябва да е в последния момент и за това не са виновни пътниците. 
Аз на такива не съм попадала.

# 606
Здравейте!
Това автоматично чекиране задължително ли е да се прави?
Както и нужно ли е да разпечатвам бордната си карта(тази която имам в приложението)?
Скрит текст:
Скрит текст:
не е задължително, просто така си чекирана и не се занимаваш (ако това те плаши), но пък си плащаш
чекирането онлайн е безплатно, ако го пропуснете и него на гишето може да се чекирате срещу по-голяма такса

бордните карти могат да се отпечатат и в хотела, никой няма да откаже да отпечата една страница

но аз вече карам на телефона, и не, не го давам, аз си го сканирам или го държа в ръка

# 607
  • Anywhere
И аз винаги имам скрийншот на бордната карта, както и на електронни билети, карти за отстъпки и прочие. Така дори да няма покритие на моб.интернет са ми винаги под ръка Simple Smile

# 608
То пък понеже всичко на летището се случва на секундата и по разписание  

Може да се случи човек да се забави, то и служителите на уиз редовно не са там навреме

Ако говорим за летище София, няма служители на уиз, така че не само навреме, а изобщо няма как да ги видите.

# 609
То и не само на това в София. Уиз нямат наземен персонал, това са си служители на самите летища.

# 610
Моля за съвет, имам приорити и се чудя дали мога да чекирам куфарчето на гише за да бъде в товарното отделение и да сложа в него течности?

# 611
Моля за съвет, имам приорити и се чудя дали мога да чекирам куфарчето на гише за да бъде в товарното отделение и да сложа в него течности?

Да, на WizzAir разрешават да се предаде приорити куфарчето като чекиран багаж.

# 612
  • София
А заплаща ли се нещо допълнително в такъв случай? Нали все пак е закупен като carry on, а не като чекиран багаж?

# 613
А заплаща ли се нещо допълнително в такъв случай? Нали все пак е закупен като carry on, а не като чекиран багаж?

Не, безплатно е. С WizzAir имате право на избор дали приорити куфарчето да го чекирате или да го вземете като ръчен багаж. Обратното не е възможно, ако сте заплатили за 10кг чекиран багаж, задължително трябва да се чекира и не може да бъде взет като ръчен багаж.

# 614
  • plovdiv
Как се чекирате в приложението с паспорт? Пише сканирайте пътните си документи и като сканирам данните на паспорта ми дава обратно. Кое обратно точно да сканирам на паспорта?

Общи условия

Активация на акаунт