WIZZAIR - 43

• 41 125
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
# 736
Може, може. Нали не са течни? И аз нося лекарства постоянно (таблетки, прахчета...)

# 737
Аз нося винаги няколко ампули течен аналгин,освен други лекарства. Никакъв проблем не съм имала. С пинсети,нокторезачка също. Пътувам предимно само с ръчен багаж. Цигари сме носили на българка в Германия, 4 стека със спътника ми,плюс нашите кутии за пътуването. За ОАЕ не знам обаче как стои въпроса,трябва да се провери какво може да се внася .

# 738
за цигари и алкохол се проверяват митниците на съответната държава
иначе на авиокомпанията и е все едно дали целия ви багаж е пълен с алкохол

# 739
  • София
Здравейте Simple Smile
Имам няколко въпроса :
1. На кой терминал излитат wizzair по обяд за ОАЕ?, в бордната карта не пише ...
2. В чекирания багаж за ОАЕ може ли бутилка алкохол с бандерол и стек цигари?
3. Може ли на борда в дамската чанта несесерчето с гримове или трябва да ги сложа в прозрачно пликче за четности? , защото има спирала и гланц...
4. Миглоизвивачка, пинсета и нокторезачка в дамската може или трябва в чекирания?

Благодаря Flowers Hibiscus
Можете в чекирания багаж бутилка алкохол и без бандерол да е. Ако сте с два куфара, по бутилка на човек. По-добре е да я пресипете в пластмасова бутилка, по-малко тежи и няма опасност да се счупи при хвърляне на куфарите по летищата. Митническите изисквания разрешават за Дубай и Абу Даби по 4 л. алкохол. Стек цигари може, но по-добре е да ги купите от безмитния на летище София, по-евтини са. Гримовете може в дамската чанта. Нокторезачката зависи колко е голяма. Може и да мине, може и не, субективно зависи от кой ще проверява. По-добре да е в чекирания багаж.

# 740
  • София
Цигарите не са по-евтини в магазина на летището.
Цената е една и съща с продаваните по соф. магазини.
Преди 10тина дни купувах - 4 стека от Лидл и 4 от т.н. безмитен.
За продаваните в него парфюми, алкохол и лютеници не съм гледала и сравнявала.

# 741
  • София
Цигарите не са по-евтини в магазина на летището.
обикновено има две цени на цигарите във фришоповете: за ЕС и извън него. Ако си пътувала примерно за Италия няма да са по-евтини.

# 742
Чист съвет, не е забележка, но си има официални сайтове за митниците на определена държава. Гледайте там! ОАЕ, държава извън ЕС и мюсюлманска, където на алкохола се гледа с други очи и да се пита във форум...може да стане голям проблем на място. Не казвам, че форума не е полезен, но пък е хубаво човек да си проверява информацията.

# 743
  • София
Чист съвет, не е забележка, но си има официални сайтове за митниците на определена държава. Гледайте там! ОАЕ, държава извън ЕС и мюсюлманска, където на алкохола се гледа с други очи и да се пита във форум...може да стане голям проблем на място. Не казвам, че форума не е полезен, но пък е хубаво човек да си проверява информацията.
OwlKitty, абсолютно си права! И аз мисля по същия начин. Че когато става въпрос за важни неща е по-добре "да пием вода от извора" /, а не от форума, понеже понякога това наше действие може да ни струва доста скъпо.
Още повече, че някои от пишещите са на принципа "всичко зная" и пишат безспир без много много да придирят дали е вярно или не.
Хубавото в този случай е, че Дивна може да бъде спокойна относно това, което съм написал за алкохола в ОАЕ.
СПОРЕД МИТНИЧЕСКИТЕ ИЗИСКВАНИЯ в Дубай и Абу Даби е разрешено да се внасят:
цитирам дословно и пускам линк, за който го интересува:
Свободен внос
1. 400 къса цигари или 50 пури на стойност не повече от AED 3,000.-;
2. Парфюмерия - само за собствени нужди на обща стойност не повече от AED 3,000.-;
3. Алкохолни напитки в:
a. Абу Даби и Фуджейра: до 4 литра алкохол, при положение че пътника не е
мюсюлманин;
b. Дубай: 24 кутии (консерви) бира или 4 литра всякакъв друг алкохол;
c. Шаржа: 2 литра алкохол и един стек бира.

https://www.mfa.bg/upload/1993/UAE.pdf

# 744
  • Русе
Здравейте!
Скоро ни предстои пътуване (летим от Букурещ) и ни изникна следния въпрос: може ли вместо раница, за ръчен багаж да ползваме малък куфар 50/30/20. Имам бледен спомен, че при последното ни пътуване с Wizz имаше пътници само с такъв багаж...

# 745
"Считано от 1 ноември 2018г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, който трябва да бъде поставен под седалката пред тях" - това е от първия пост
Никъде не пише да е раница, но размерите трябва да са тези.

# 746
Здравейте!
Скоро ни предстои пътуване (летим от Букурещ) и ни изникна следния въпрос: може ли вместо раница, за ръчен багаж да ползваме малък куфар 50/30/20. Имам бледен спомен, че при последното ни пътуване с Wizz имаше пътници само с такъв багаж...

размера е важен, не дали е раница, куфар или пликче от Била
размера който сте дали прилича на голям ръчен багаж, платен (priority)

# 747
Aко сте с куфар с такъв размер е рисково понеже е извън размера и вкаран в клетката ще стърчи.
Поради тази причина ако е по-голям багажа е по-добре да е раница, че някакси може да се сбута вътре, освен ако не е с твърд гръб(планинарска).

# 748
приоритито е с багаж 55х40х23, тоест така ще мине,за безплатен ръчен няма да мине

# 749
Има едни по-малки и тесни куфарчета, създадени именно за нискобюджетни авиокомпании с размери точно 40 x 30 x 20 cm. Ние имаме такъв и го ползваме понякога, но по-горе посоченият няма да се хване в клетката, ако Ви накарат да го премерите. Аз обикновено пътувам с по-голяма раница от размерите, които са дадени за допустими, никога не е било проблем, с куфари обаче ми прави впечатление, че им правят забележки.

Общи условия

Активация на акаунт