СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 638
  • 749
  •   1
Отговори
# 285
И за мен е ужасен ужас тезата, но мисля че щом синът ми се справи някак.. не е толкова страшно.
Ето малко полезно инфо https://www.otlichnik.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BF% … 0%BB%D0%BD%D0%BE/

Също съм чувала че се оценяват само ключовите думи (х от Y), за да може да е обективно (е и да е свързан текста като цяло, разбира се).

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 22:26 от peppia

# 286
  • София
Честно казано, самата аз не мога да произведа тези като примерните, написани в иначе полезния линк. За сина ми нямам никакви надежди. Rolling Eyes

# 287
Peppia, аз помня че и преди така беше казвала за баткото, но веднъж (вече ще да е бил след 8ми клас) ми се случи да ги засека с негов приятел, ходейки след тях и такъв хубав дебат по някаква книга си правеха децата, че с кеф си ги следвах до общата ни крайна цел. Simple Smile
Приятно ми е, майка на годината. Нито една теза и тема не съм прочела. Поне съм доволна, че теста на СМГ Учители е проверен не от титуляра по предмета. Корективите са хубаво нещо. Да си знае, че при субективно оценяване е така.

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 07:29 от рони

# 288
  • София
damascena, кои пробни на Регалия? Те тепърва почват, февруари е първата двойка изпити. Или може би става дума за други години и не съм разбрала добре.

За тезите не знам как да му помогна на моя синковец. Четем чат пат онази книжка "150 тези" или нещо подобно и обсъждаме, на пробния имаше 5 от 6 точки., но не съм убедена, че се справя добре.

Последна редакция: чт, 12 яну 2023, 08:45 от Сънчо

# 289
  • Sofia
За тезите влагаме много усилия, а не знам дали си заслужава за 6-те точки. На пробния имаше нелоша, малко постна теза, бяха му дали 3 т. За ваканцията имаха три тези - двете ги написа абсолютно сам, има по 4 точки за тях със забележката да анализира по-задълбочено. 0,5 т са му взели за "купнее". Сигурно за стотен път пише "купнеж". Тази вечер ще го накарам да напише правилно думата на един лист, явно няма да стане иначе.  Третата теза му е оценена за 5 т., с коментар "Добре изградена теза", но за нея му помагах.

# 290
  • София
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата, но сега се сетих, на какъв огън се печете и искам да похваля пробните изпити на Ния - дъщеря ми миналата година ходеше на курс в Междучасие, но реших да я пратя на пробни и в Ния - огромна разлика - в Междучасие получавахме само тестовете с отбелязани грешките и точки на тезата и на преразказа, докато в Ния получавахме и справка защо е получила тези точки и по какво трябва да работи. Тя в крайна сметка реши да учи в американския, но точките й на пробните в Ния бяха много по-близо до точките на НВО, отколкото на Междучасие. Ако някой се интересува пускам линк към сайта им https://nia-bg.com/page/probni-izpiti.

# 291
Здравейте, и аз съм в темата - имам седмокласник за втори път.
Преди 5 години беше много по-спокойно( поне за мен).
Тогава имахме свободен достъп до всички ПИ на школи в цяла България(изключвам Междучасие-там всичко беше скрито-покрито и отговорите не се предоставяха тогава, а за рецензия да не говорим).
Моля, за съдействие при получаването на парола за пощата за ПИ, И понеже научих от тук за нея-Има ли ги ПИ давани миналите години?

# 292
Здравейте,
И аз тази година имам седмокласник. Ще се радвам да обменяме опит. Някой  има ли  предварителните изпити по математика от Съюза на българските математици?  Как мога ли да получа и аз достъп до тази поща с ПИ?

# 293
  • София
Здравейте, извинявам се че нахлувам в темата, но сега се сетих, на какъв огън се печете и искам да похваля пробните изпити на Ния - дъщеря ми миналата година ходеше на курс в Междучасие, но реших да я пратя на пробни и в Ния - огромна разлика - в Междучасие получавахме само тестовете с отбелязани грешките и точки на тезата и на преразказа, докато в Ния получавахме и справка защо е получила тези точки и по какво трябва да работи. Тя в крайна сметка реши да учи в американския, но точките й на пробните в Ния бяха много по-близо до точките на НВО, отколкото на Междучасие. Ако някой се интересува пускам линк към сайта им https://nia-bg.com/page/probni-izpiti.
Благодаря за отзивите! Може би ще пробвам и там да пратя веднъж Ели, но като гледам цените са двойни на тези в Междучасие за един предмет и отделно има вариант стандарт и премиум. Посочили са само дата, но не и час, което не ми е достатъчно за да преценя дали може да се яви.
Ако някои запише детето си на предстоящите дати, ще се радвам да сподели как е протекло записването, изпита и предоставяне на резултатите съответно.

# 294
damascena, кои пробни на Регалия? Те тепърва почват, февруари е първата двойка изпити. Или може би става дума за други години и не съм разбрала добре.

За тезите не знам как да му помогна на моя синковец. Четем чат пат онази книжка "150 тези" или нещо подобно и обсъждаме, на пробния имаше 5 от 6 точки., но не съм убедена, че се справя добре.
Ох явно съм се объркала, то сега започват записванията в Регалия… някое дете в школата дали може да каже докъде са с материала, за да сравня дали с нашата школа се движат еднакво. В момента са на на “Една българка” по литературата, по БЕ - сложно изречение, по математика - смеси и сплави

# 295
Здравейте! Имам шестокласничка, която ще се явява на олимпиада по история. Някой знае ли къде мога да намеря примерни тестове от миналата година? Намерих само от по-стари години, а доколкото разбрах  има промяна  и всички въпроси са с отворени отговори, а не под формата на тест.

# 296
Здравейте,
А да попитам Simple Smile, ако дете е прието в частна гимназия или колеж преди матурите и няма желание да учи в държавно училище, задължително ли е да се яви на матурите?
( Спорим с една позната)

# 297
  • София
Не, не е задължително. И да не е прието в частна гимназия, пак не е задължително.

# 298
Не, не е задължително. И да не е прието в частна гимназия, пак не е задължително.

Това е просто прекрасно! Simple Smile
Само да искаш частно училище обаче!
Благодаря!
Значи не съм била наясно, ще погледна наредбите. Да разбирам, че матурите са един вид едновремешните изпити за кандидатстване!?

# 299
Здравейте! Имам шестокласничка, която ще се явява на олимпиада по история. Някой знае ли къде мога да намеря примерни тестове от миналата година? Намерих само от по-стари години, а доколкото разбрах  има промяна  и всички въпроси са с отворени отговори, а не под формата на тест.
Училището, в което се обучава детето ви. Общинският кръг го прави учител по предмета в съответното училище. За шести клас всички общински олимпиади са така.

Общи условия

Активация на акаунт