СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 657
  • 749
  •   1
Отговори
# 300
Значи не съм била наясно, ще погледна наредбите. Да разбирам, че матурите са един вид едновремешните изпити за кандидатстване!?
Не съвсем. Може да се кандидатства и без резултат от НВО ( ако това наричате матура). Друг въпрос какъв ще е балът и за какво училище ще е е достатъчен.

# 301
  • ВАРНА
Изводът на дъщеря ми и приятелите ѝ от вчера е, че Игри на волята черпят идеи и вдъхновение от разказа Една българка Simple Smile

СМБ Варна продължават да спят дълбок зимен сън и инфо за пи няма все още.
Слухове за грипна ваканция и във Варна. Само някой орес да не прокарат в бързината.

# 302
Във Варна местното СБМ ли прави масовите ПИ, от които да може да се види къде са децата спрямо другите? Аз на софийското му избягвам организациите на състезания, че е "вижте от училището ви, ама рабтим от толкова до толкова с обедна почивка и не може по банкова сметка." А организацията заради превъзбудените майчета  на първолаци, опиянени от математическата мода, е под всякаква критика. Всъщност те са първата школа по правописна полицейщина на моята. Мисля, че в трети клас беше, когато им беше броила грешките вместо да си решава задачите.
И тази седмица в класа им е имало 1-2 отсъстващи деца. Тук предстои надигането на вълнАта от грип или каквито вируси циркулират, защото и те не са особено приятни. На курса е било с доста деца в електронна среда. 
Не знам дали сте видели онази смешка с предложение за кабинет и министър на образованието да бъде  тик-ток.  Консерваторите са консерванти, Белчо и Сивушка - кончето, кобиилката и кобилицата. И те така. Важното е да са живи и здрави.

# 303
  • ВАРНА
рони, във Варна Вектор са тези, чиито ПИ са най-близки до истинските нво-та откъм степен на сложност. Имат добра организация, вадят статистика.
Идеята ми е дъщеря ми да се яви и на по-сложните ПИ по математика, които се организират от СМБ Варна. Но като им гледам организацията ... Несериозно е като цяло.
На сайта в рубриката ПИ за 2022/2023 има информация за ПИ от 2022. Работното им време е без коментар. Информация по телефон няма. Само по мейл. Предусещам, че още малко ще ги изчакам и ще ги отсвиря.

# 304
Аз записах сина ми и платих за ПИ по Математика на Вектор за 22 януари, обаче тогава е областният турнир по шах, а той е класиран, и понеже животът не е само НВО, решихме да иде на шах Simple Smile. От Вектор бяха така добри да го прехвърлят за февруари. По БЕЛ ще ходи на ПИ само в школата, която посещава - те имат 3 дати и ги считам за достатъчни. Иначе потривах ръце как ще му взема Плейстейшъна, защото не очаквам да се представи супер, ама ще го отложим за февруари Simple Smile. По БЕЛ не очаквам чудеса...

# 305
  • Б
А с плейстейшъна няма начин при нас да бъде отнет. Не пропуска ден.

# 306
Здравейте. И аз съм майка на седмокласничка. Чета ви от години, но не пиша, понеже вие пишете и знаете всичко, и сте много полезни, за което ви благодаря:) Ето информация за ПИ на СМБ Варна: https://sites.google.com/view/smbvarna/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1% … 8-2023?authuser=0

# 307
Благодаря! Само да попитам - това са едновремешните ПИ на МГ, така ли? Или и сега МГ организира отделно ПИ? Преди 4 години дъщеря ми ходи в МГ, плащаше се в канцеларията им на 1 етаж и самите ПИ бяха в сградата на МГ. В интерес на истината ходи веднъж по БЕЛ, помня, че текстът за преразказ беше от Пипи Дългото чорапче - твърде лесен и приятен 😄, статистики нямаше, нито обяснения за точките.

# 308
Здравейте!
Не можах да открия подобна тема и затова ще питам тук- от кои произведения са се падали  тези през последните 5-7 години?
Благодаря за отговорите предварително.

# 309
Здравейте!
Не можах да открия подобна тема и затова ще питам тук- от кои произведения са се падали  тези през последните 5-7 години?
2022 г.
 Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво е внушението на думите на Моканина от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков:
Аз я видях, ще я видите и вие.
2021 г.
В текст от 3 – 4 изречения запишете какво внушават думите на разказвача от ІІ глава на Вазовата повест „Немили-недраги“:
Къщята, магазиите, кесиите, сърцата бяха затворени за тях.
2020 г.
Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво внушават стиховете от Ботевата творба „На прощаване в 1868 г.“:
като брата си ще станат – силно да любят и мразят…
2019 г.
Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво внушават думите на Бай Ганьо:
Какво ще ù гледам на Виената, град като град…
2018 г.
Запишете в 2 – 3 изречения какво е внушението на стиховете от Вазовата творба „Опълченците на Шипка“:
(…) „Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци! …“
2017 г.
Запишете с 2 – 3 изречения какво внушава стихът от „Опълченците на Шипка“:
България цяла сега нази гледа!
2016 г.
Запишете в две-три изречения какво внушава финалът на „Немили-недраги“:
Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?...
2015 г.
Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Българският език“:
Език свещен…
2014 г.
Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Заточеници“:
 … нашият изгубен рай…
2013 г.
Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Немили-недраги“:
Ние сме поне свободни. А като имаме свободата, имаме всичко.
2012 г.
Запишете в две-три изречения внушението на изречението "Спеше и манастирът, глух и пустинен", употребено в трета част на Вазовата творба „Една българка”.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 22:44 от Barbarellla

# 310
  • ВАРНА
Благодаря! Само да попитам - това са едновремешните ПИ на МГ, така ли? Или и сега МГ организира отделно ПИ? Преди 4 години дъщеря ми ходи в МГ, плащаше се в канцеларията им на 1 етаж и самите ПИ бяха в сградата на МГ. В интерес на истината ходи веднъж по БЕЛ, помня, че текстът за преразказ беше от Пипи Дългото чорапче - твърде лесен и приятен 😄, статистики нямаше, нито обяснения за точките.

Не знам едно време какво е било, но е факт, че ПИ на СМБ се наричат ПИ на МГ Simple Smile МГ няма нищо общо. Освен, че резултати и проверени ПИ се получават в офиса на МГ (на първия етаж).
На СМБ засега залагам само ПИ по математика. Нямам информация за ПИ по БЕЛ там (кой ги съставя, степен на сложност и прочие) и на този етап отпадат като вариант.

# 311
Преди 2г. СМБ - Русе правиха онлайн ПИ и нивото им беше доста прилично и на МАТ, и на БЕЛ спрямо НВО. Бяха чудесно организирани и резултатите идваха в сравнително кратки срокове, заедно с обща класация на явилите се деца. Но там беше разнородно, имаше явили се от цяла България.

# 312
  • Б
Сега освен Примерно и Регалия, кой друг предлага пробни изпити онлайн?

# 313
  • София
Здравейте, къде да намеря списък с училищата в Сф с макс и мин бал от миналата година? На сайта на МОН намерих само списък на училищата, но някъде бях видяла и списък по райони т.е. името на училище, как се образува бал, паралелки и район в София, в който се намира.

# 314
Здравейте!
2022 г.
 Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво е внушението на думите на Моканина от разказа „По жицата“ на Йордан Йовков:
Аз я видях, ще я видите и вие.
2021 г.
В текст от 3 – 4 изречения запишете какво внушават думите на разказвача от ІІ глава на Вазовата повест „Немили-недраги“:
Къщята, магазиите, кесиите, сърцата бяха затворени за тях.
2020 г.
Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво внушават стиховете от Ботевата творба „На прощаване в 1868 г.“:
като брата си ще станат – силно да любят и мразят…
2019 г.
Запишете в текст от 3 – 4 изречения какво внушават думите на Бай Ганьо:
Какво ще ù гледам на Виената, град като град…
2018 г.
Запишете в 2 – 3 изречения какво е внушението на стиховете от Вазовата творба „Опълченците на Шипка“:
(…) „Млади опълченци, венчайте България с лаврови венци! …“
2017 г.
Запишете с 2 – 3 изречения какво внушава стихът от „Опълченците на Шипка“:
България цяла сега нази гледа!
2016 г.
Запишете в две-три изречения какво внушава финалът на „Немили-недраги“:
Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?...
2015 г.
Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Българският език“:
Език свещен…
2014 г.
Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Заточеници“:
 … нашият изгубен рай…
2013 г.
Запишете в две-три изречения какво внушават думите от творбата „Немили-недраги“:
Ние сме поне свободни. А като имаме свободата, имаме всичко.
2012 г.
Запишете в две-три изречения внушението на изречението "Спеше и манастирът, глух и пустинен", употребено в трета част на Вазовата творба „Една българка”.

Много благодаря за информацията!:hibiscus:
Спокойна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт