СЕДМИ КЛАС, купонЪТпродължава, първи пробни изпити се появяват!

• 54 734
  • 749
  •   1
Отговори
# 360
И при нас е така с олимпиадите, в пълно неведение сме как се е справила…
Интересно при моята щерка изобщо нямат домашни с ОЛВ, дори не знам дали е преподаден, тъй като госпожата е казала, че не влиза в НВО и няма да отдели особено време в клас за него. За момента правят много тези, за преразказ нямат много в клас, но имат понякога за домашно.

# 361
  • Някъде там...
За класиране на областен кръг по БЕЛ трябват над 90 т. И нашата учителка така каза. В час не са правили ОЛВ, общо взето ще е голяма импровизация въпросното. Ще участваме на олмпийския принцип ние.
На ПИ по школите досега не сме попадали на варианта с пликовете. Но от училище казаха, че напролет ще направят пробни и ще разиграят и тази част с децата.

# 362
Интересна е била олимпиадата - 30 въпроса тест като за НВО (четене с разбиране, граматика, откриване на грешки, литературни въпроси, разпознаване на герои по техни думи) и съчинение. И двете теми ги харесала, но писала ОЛВ (Какви са мотивите на бунтовника от "На прощаване в 1868" за неговия съдбовен избор) и втората била - В какво се изразява родолюбието днес (ОНВ). Но трябвали минимум 91 т, за да продължиш напред, така им казали, да видим.
Иначе резултатите от олимпиадите се обявяват чрез официални протоколи на сайта на училището.

# 363
Синът ми беше на олимпиада по БЕЛ миналата събота, ОЛВ е бил свързан със свободата на избора, нещо такова ми обясни, той не е писал нищо свързано с темите в училище, вихрил се по негови си разсъждения, няма още резултати, но аз и не очаквам нещо внушаващо, тренировка на 1 модул по-скоро.

# 364
И учителкатапна дъщеря ми не е преподавала и не са писали отговорна лит.въпрос защото не влиза в НВО. Има 83 точки и не се класира на областен кръг, но се е справила добре на тестовата част- 56 от 60 възможни точки. Съчинението беше ясно, че няма как да го напише добре само с малко насоки от мен от предния ден.

# 365
Здравейте, кога да очакваме официално инфо от МОН за НВО, някой знае ли? А справочници?

# 366
Здравейте, кога да очакваме официално инфо от МОН за НВО, някой знае ли? А справочници?
Какво инфо точно очакваме? То всичко е известно.

# 367
  • София
Моят синковец се яви само на физика и минава на втори кръг. Така и не му казаха точния брой точки - само че минава. Учителят им каза, че ще направи няколко консултации преди втория кръг, който е на 18 февруари следобяда. С баща си също ще порешават вкъщи и това ще е като подготовка.
Иначе срокът завършва очаквано - 6ци по всичко с изключение на БЕЛ и история. С БЕЛ ще трябва да е по-сериозен втория срок, но то при него мързелът не мори, ми мъчи. Лошото е, че и когато аз се опитвам да го юркам като почна да проверявам какво е направил и като видя повечето клишета в разните тестове и ми иде да заговоря на нецензурен сръбски...

# 368
  • София
Справочникът излиза чак към април, май даже.

# 369
  • Къде ли не
На нас ни предстои олимпиада по биология. Казвам "нас" , защото играя ролята на изпитващ. Как му се учи на това дете за прокариотни клетки и подобни не знам! Заради нея се надявам да се класира за областния кръг. Така и не намерих някакви сборници с тестове и караме на импровизация.
От края на срока съм доволна отчитайки факта, че има учител, който изглежда живее за да тормози децата, че са глупави, а той самия за нищо не става! И то по два предмета един и същ! Голям късмет!
Дано да навали сняг и да се застуди, че на всички ни трябва една ски ваканция сред природата.

# 370
  • София
На нас ни предстои олимпиада по биология. Казвам "нас" , защото играя ролята на изпитващ. Как му се учи на това дете за прокариотни клетки и подобни не знам! Заради нея се надявам да се класира за областния кръг. Така и не намерих някакви сборници с тестове и караме на импровизация.

О, радвам се, че не съм сама Simple Smile Целия предишен уикенд слушах да ми разказва част от уроците по биология. Не смея да призная, че въобще не ми е интересно, дори минимално, само кимам с глава. И сега стискам палци, че имало материал от 5 и 6 клас, и не се била сетила. За областния ако се класира, г-жата ще им даде материали. На къде ще се насочите с този интерес към биологията? Успех на олимпиадата!

# 371
  • Sofia
Аз обичах биологията в училище или поне разбирах нещо, за разлика от физиката и химията, и затова исках сина ми да има някакъв интерес. Той обаче изобщо не проявява и аз в началото на годината много учих с него. След цялата борба, научи доста, обаче изкара 5,20 на първото контролно и много се демотивира. Каза, че другите, които не учат имат четворки и петици и не виждал защо да си дава зор. По едно време стигнаха до мъхове и спорагии, едни чудесии, които не могат според мен да се запомнят, така се оплетох, че му казах да спре да отделя време за биологията, да го използва за мат или БЕЛ. Не знам дали го е използвал, но сега има над 15 изобщо непрочетени урока по биология, а има тест след 2 дни. Дано избута някак четворка, но дори и с тройка ще е с 5 за срока и не мога да искам повече. Но по физика и химия се оправя доста добре с малко учене.... Историята и географията са му любими, там се чувства цар.

# 372
  • София
Моят син е от тези, дето изобщо не учи по биология и изкарва 4-ки и 5-ци. Но пък аз като завършила химия, му обяснявам и той химията я разбра. Като си спомня как не я харесвах биологията...го разбирам напълно.

# 373
  • София
Ох, и моята ще се явяван на олимпиадата по биология. Честно казано, не исках да се занимава, защото покрай моята ангажираност, целодневното обучение и плуването всяка свободна минута ми е важна.
Хич няма да страдам, ако не се класира за областния кръг, но щерката ще е разочарована.

# 374
  • Къде ли не
EliG, иска да учи в НПМГ. Ние с баща ѝ не сме сигурни, че искаме, но я подкрепяме и каквото е необходимо, за да има някакъв шанс, ще го направи, а след изпитите ще видим за къде има шансове. Биология може да се учи и в други училища. В НПМГ ми се струва, че паралелката се запълва с деца, които твърдо са решили ( или родителите им) да учат медицина след това. Тя не иска да учи медицина.
В крайна сметка, ако биологията е нейното нещо тя ще се справи без свръх усилия, макар че според мен това е най - трудния и всеобхватен предмет тази година. Както чета и за другите седмокласници тук, едно се справя с физиката, друго с химията, трето с географията и т.н., без това да му коства подготовка във всяка свободна минута от живота му.

Общи условия

Активация на акаунт